z widelcem przez świat

Ostoja Lasu
Ostoja Lasu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ostoja Lasu
Z widelcem po Gorzowie

Z widelcem po Gorzowie 18

W myśl powiedzenia "cudze chwalicie, swego nie znacie" pragnę przedstawić Wam nowy cykl publikacji, w których to słowa będą na pierwszym planie. Może być mało obiektywnie, bo opinie nigdy takie nie Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Z widelcem przez blogi: Rumunia

Z widelcem przez blogi: Rumunia 220

Moja ciekawość kuchni prowadzi mnie na blogi miłośników gotowania z innych krajów. Podróż przez cudze kuchnie jest inspirująca – dowiaduję się więcej o życiu i zwyczajach w danym kraju niż znalazłabym Zobacz więcej
zdjęcie Całe ich życie w tym świecie i wszystkie przygody w Narnii były zaledwie okładką i stroną tytułową i teraz rozpoczynali wreszcie Rozdział Pierwszej Wielkiej Opowieści, jakiej nikt jeszcze na Zobacz więcej
Dosyć jasny, pszenny chleb na drożdżach to dla mnie odmiana od chlebów na zakwasie, które z zamiłowaniem piekę od początku roku. Zobaczyłam go u Moniki i momentalnie skradł moje serce. Skorzystałam Zobacz więcej
Sauté
Sauté Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sauté
Z hamburgerem przez świat

Z hamburgerem przez świat 76

Czy możliwe jest przygotowanie zdrowego hamburgera czy to połączenie z góry jest skazane na etykietkę "tłusty i niezdrowy fast food"? Czym byłaby kuchnia bez przekraczania granic, tych dosłownych i Zobacz więcej
Dziś wpis gościnny Asi z bloga Przez życie z uśmiechem i jej pyszne ciasto leśny mech - nie jestem fanką szpinaku, ale to ciacho naprawdę kusi! Musicie spróbować! :) Bardzo cieszy mnie, gdy okazuje Zobacz więcej
Życzę Wam aby te Święta były momentem odpoczynku, czasem spędzonym z Bliskimi i chwilą, kiedy nie macie wyrzutów sumienia, że pochłonęliście tyle pyszności : ) Przygotowanie domku z piernika może być Zobacz więcej
Zapraszam Was na krótką relację z warsztatów kulinarnych, które odbyły się 8.07.2017 r. we Wrocławiu w galerii Magnolia Park. Warsztaty poprowadził Piotr Kucharski, zaś organizatorami i fundatorami Zobacz więcej
Nie jestem miłośniczką polskiego bigosu, ale któregoś dnia natrafiłam na program Zdrowie na widelcu prowadzony przez Annę Guzik-Tylka. Przedstawiała przepis na lekki bigos, który postanowiłam Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Szwajcaria na widelcu

Szwajcaria na widelcu 17

Szwajcaria na widelcu - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Miejsca Blogi Zobacz więcej
Co roku na początku czerwca Wrocław ma swoje kulinarne święto – festiwal „Europa na widelcu”. Jest to największe wydarzenie kulinarne w Polsce. Wydarzeniu towarzyszy kilkudniowy jarmarkw czasie Zobacz więcej
Każdy ma swoje smaki z dzieciństwa. Jedne się bardziej utrwaliły w pamięci drugie mniej. Mi ostatnio przyszła ochota na odświeżenie wypieków jakie robiła moja mama czy babcia. Zaczęłam od ciastek Zobacz więcej
Moje kochane i kochani! Życzę wam spokojnych, radosnych i oczywiście smacznych świąt, hojnego zajączka i mokrego dyngusa. Pamiętajcie, każda z was jest wyjątkowa i ma w sobie niesamowitą siłę. Zobacz więcej
Szanowni Panowie, jeżeli zdarzy się w Waszym kawalerskim życiu gościć u siebie nieoczekiwanie w porze drugiego śniadania damę, macie szansę zdobyć jej serce omletem. Jak w bajce o rycerzach - Zobacz więcej
Wesołych Świąt Wielkanocnych, spędzonych w rodzinnym gronie! :) Z tej okazji przedstawiam Wam mój świąteczny tort. Jest on również treningiem po ostatnim szkoleniu. Tak posmakowały mi masy i blaty, Zobacz więcej
Chciałabym niektóre chwile zamknąć w klatce. By nigdy nie uciekły. Abym zawsze mogła do nich wracać. By nie uległy zapomnieniu w ludzkiej pamięci... Już po raz kolejny podsuwam Wam pomysł na Zobacz więcej
Razem z Asią i Justyną postanowiłyśmy się spotkać i wspólnie pogotować. Zainspirowane MasterChefem i faktem iż niedawno odkryłam w domu tagine postanowiłyśmy przygotować tagin drobiowy. Z miłości Asi Zobacz więcej
Agta_St
Agta_St Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Petit Cuisson
Z widelcem po Europie

Z widelcem po Europie 72

Relacja miała być wczoraj wieczorem, ale przyznam szczerze, że w taką pogodę wolałam wybrać się na spacer z mężem, niż siedzieć przed komputerem. Dlatego też zamieszczam ją dziś ;). Mam nadzieję, że Zobacz więcej
Poleca: Ewa Fot. Ewa Nie rezygnujcie z "widelcowego" wzoru - dodaje tym ciastkom uroku :) Choć oczywiście do smaku nic nie wnosi. Chociaż kto wie :) Składniki: 200 g masła 125 g cukru 300 g mąki 1 Zobacz więcej
Łódź się zmienia! Z tym chyba nikt nie odważy się polemizować Nowe miejsca wyrastają jak grzyby po deszczu, ale jak wiemy ilość nie zawsze idzie w parze z jakością. W wypadku tego małego, uroczego Zobacz więcej