z widelcem przez świat

Ostoja Lasu
Ostoja Lasu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ostoja Lasu
Z widelcem po Gorzowie

Z widelcem po Gorzowie 11

W myśl powiedzenia "cudze chwalicie, swego nie znacie" pragnę przedstawić Wam nowy cykl publikacji, w których to słowa będą na pierwszym planie. Może być mało obiektywnie, bo opinie nigdy takie nie Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Z widelcem przez blogi: Rumunia

Z widelcem przez blogi: Rumunia 219

Moja ciekawość kuchni prowadzi mnie na blogi miłośników gotowania z innych krajów. Podróż przez cudze kuchnie jest inspirująca – dowiaduję się więcej o życiu i zwyczajach w danym kraju niż znalazłabym Zobacz więcej
Każdy ma swoje smaki z dzieciństwa. Jedne się bardziej utrwaliły w pamięci drugie mniej. Mi ostatnio przyszła ochota na odświeżenie wypieków jakie robiła moja mama czy babcia. Zaczęłam od ciastek Zobacz więcej
Sauté
Sauté Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sauté
Z hamburgerem przez świat

Z hamburgerem przez świat 72

Czy możliwe jest przygotowanie zdrowego hamburgera czy to połączenie z góry jest skazane na etykietkę "tłusty i niezdrowy fast food"? Czym byłaby kuchnia bez przekraczania granic, tych dosłownych i Zobacz więcej
Szanowni Panowie, jeżeli zdarzy się w Waszym kawalerskim życiu gościć u siebie nieoczekiwanie w porze drugiego śniadania damę, macie szansę zdobyć jej serce omletem. Jak w bajce o rycerzach - Zobacz więcej
Chciałabym niektóre chwile zamknąć w klatce. By nigdy nie uciekły. Abym zawsze mogła do nich wracać. By nie uległy zapomnieniu w ludzkiej pamięci... Już po raz kolejny podsuwam Wam pomysł na Zobacz więcej
Co roku na początku czerwca Wrocław ma swoje kulinarne święto – festiwal „Europa na widelcu”. Jest to największe wydarzenie kulinarne w Polsce. Wydarzeniu towarzyszy kilkudniowy jarmarkw czasie Zobacz więcej
Moje kochane i kochani! Życzę wam spokojnych, radosnych i oczywiście smacznych świąt, hojnego zajączka i mokrego dyngusa. Pamiętajcie, każda z was jest wyjątkowa i ma w sobie niesamowitą siłę. Zobacz więcej
Ten przepis dostałam od mamy, a mama od znajomej z pracy, jest to banał. Ciasto, które zrobi każdy bez użycia miksera, potrzebujemy jedynie widelca i kilka podstawowych składników. Zadziwiające jest Zobacz więcej
Łódź się zmienia! Z tym chyba nikt nie odważy się polemizować Nowe miejsca wyrastają jak grzyby po deszczu, ale jak wiemy ilość nie zawsze idzie w parze z jakością. W wypadku tego małego, uroczego Zobacz więcej
Wesołych Świąt Wielkanocnych, spędzonych w rodzinnym gronie! :) Z tej okazji przedstawiam Wam mój świąteczny tort. Jest on również treningiem po ostatnim szkoleniu. Tak posmakowały mi masy i blaty, Zobacz więcej
"Gluten na widelcu. Jeść czy nie jeść - cała prawda o modzie na dietę bezglutenową" Wydawnictwa Galaktyka została napisana przez mgr nauk ścisłych Rory Jones oraz dr n. med. Petera H.R. Green'a. Dieta Zobacz więcej
Życzę Wam aby te Święta były momentem odpoczynku, czasem spędzonym z Bliskimi i chwilą, kiedy nie macie wyrzutów sumienia, że pochłonęliście tyle pyszności : ) Przygotowanie domku z piernika może być Zobacz więcej
26 listopada 2016r. miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych przez markę Lidl, prowadzonych przez Pawła Małeckiego. Warsztaty odbyły się w Studio Cook Up w Warszawie. Zobacz więcej
Dietolog
Dietolog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dietolog
Poczuj magię Świąt z QAFP!

Poczuj magię Świąt z QAFP! 17

Grudzień to miesiąc przygotowań do nadchodzących Świąt. Nie wiem jak Wy, ale ja zaczęłam już myśleć co przygotuję na te rodzinne i obfitujące w przemiłe spotkania dni. O ile z Wigilią nie ma problemu Zobacz więcej
Gluten to ostatnio jeden ze składników, który jest na celowniku. Świat ogarnęła moda na dania bezglutenowe, gwiazdy promują bezglutenowe diety. Ale czy na prawdę jest taki zły? Tego można dowiedzieć Zobacz więcej
Hoł, hoł, hoł! Coraz bliżej Święta, stety lub niestety. Ja jakoś w tym roku nie czuję klimatu Świąt, choć zostało raptem 2 dni. Próbowałam wcześniej się nastroić.... wysprzątałam chatę, rozwiesiłam Zobacz więcej
Takie to czasy, że na wyciagnięcie ręki mamy wszystko. I wszystkiego zbyt wiele. Banan nie jest już żadnym rarytasem. A kiedy opowiadam mojemu dziecku o tym jak wąchałam banana, którego Tata przywiózł Zobacz więcej
Uwielbiam ciastka kręcone przez maszynkę. Kruche, mocno maślane, przywołują wspomnienia z dzieciństwa. Na blogu mam już przepis naciastka przez maszynkę Zobacz więcej
Razem z Asią i Justyną postanowiłyśmy się spotkać i wspólnie pogotować. Zainspirowane MasterChefem i faktem iż niedawno odkryłam w domu tagine postanowiłyśmy przygotować tagin drobiowy. Z miłości Asi Zobacz więcej