Przepis na zaczyn na chleb

kasiekw
kasiekw Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kasiekw gotuje
chleb na zaczynie

chleb na zaczynie 159

Lubię domowy chleb, choć rzadko mam okazję go wypiekać. Chyba brakuje mi zaangażowania, szczególnie dlatego, że u nas w domu chleba mało się spożywa. Mam jednak kilka chlebowych sprawdzonych Zobacz więcej
Witam Serdecznie Dzisiaj pokaże jak przygotować domowy chleb wiejski na zaczynie poolish .Pomimo tego że przygotowanie chleba wymaga odrobinę czasu to smak i jakość chleba to rekompensuje . Przepis Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Chleb na zaczynie poolish

Chleb na zaczynie poolish 493

Oglądając odcinek programu Bake off ale ciacho zaciekawił mnie zaczyn poolish. Zaczęłam szperać w internecie, znalazłam przepis nastawiłam wieczorem zaczyn. Muszę przyznać, że chleb wyszedł Zobacz więcej
Chlebki na zaczynie z czerstwego chleba - Domowy chleb, ciasto zakwaszone, zakwas, porady odnośnie pieczenia - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Chlebki na Zobacz więcej
Prawdziwy, wiejski, domowy chleb z masłem. Nie tylko zdrowy, bo bez konserwantów, ale przede wszystkim smaczny. Przypominający smak dzieciństwa! Zaczyn ze słoika+ 1 szklanka mąki na żurek lub graham+ Zobacz więcej
Na forum cincin podpatrzyłam przepis na chleb na zaczynie z ziemniaków. Zaczęłam się już bawić zaczynem, chcę coś zmieniać, ulepszać, eksperymentować. Piekłam już chleb na zaczynie z jabłkiem, teraz Zobacz więcej
magi1
magi1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Szaleństwa Maniusi
Chleb na zaczynie Biga

Chleb na zaczynie Biga 176

Zapraszam Was dzisiaj do mojej domowej piekarni, na pyszny, cudowny, chrupiący chleb. Po prostu tak wspaniały, że nie można się od niego oderwać. Jestem nim po prostu zachwycona, jeżeli lubicie takie Zobacz więcej
Bastet
Bastet Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Miód - Mleko - Cynamon
Chleb na zaczynie piwnym

Chleb na zaczynie piwnym 126

Na ten chleb czekałam 35 godzin. Tak, zgadza się. Po przełożeniu ciasta do foremki włożyłam chleb do lodówki. Było już późno, a nie chciało mi się czekać aż wyrośnie i piec w nocy. Zaglądam rano do Zobacz więcej
Migdały lubimy. A że są zdrowe, to wiadomo. Zawierają dużo wapnia, magnezu, cynku, fosforu, potasu. Są skarbnicą witamin, głównie witaminy E, która jest naturalnym przeciwutleniaczem. Więcej o Zobacz więcej
Czy może być coś cudowniejszego od zapachu chleba wypełniającego nasz dom ....wkradającego się powoli w każdy jego zakamarek ..... czy jest coś lepszego niż bochenek własnoręcznie upieczonego chleba, Zobacz więcej
Polubiłam zabawę z zaczynami. Po zaczynie z jabłkiem, zaczynie z ziemniakami, zaczynie z rodzynek przyszła pora na zaczyn piwny. Najbardziej przekonujący i prosty przepis znalazłam u Mirabbelki. Zobacz więcej
Dzisiaj kontynuacja tematu: Zakwas, zaczyn i chleb z czarnuszką Przepis na chleb z czarnuszką – którą ja mam stąd – znajdziecie tam również więcej informacji o jej dobroczynnym wpływie na organizm. W Zobacz więcej
Witam Serdecznie Tym razem upiekłam chleb domowy mieszany na zaczynie . Przepis na chleb pochodzi z książki J.Hamelman „Chleb” z małymi moimi modyfikacjami . Zachęcam do domowego wypieku chleba :) Zobacz więcej
Pszenny chleb na zakwasie, o delikatnym miąższu i łagodnym smaku. Ciasto przyjemnie się wyrabia i pięknie rośnie. Jest dość rzadkie i nie trzyma formy. Podczas przekładania na blachę rozlewa się Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Chleb na dwóch zaczynach

Chleb na dwóch zaczynach 120

Ten chlebek piekłam już kilka razy i jest znakomity. Znalazłam go u Tatter ale ostatnio jest odmowa dostępu do jej bloga więc jeśli Wam się uda to do niej zajrzyjcie. Dziś opiszę Wam moją wersję, z Zobacz więcej
Lubię piec chleb. Zagniatam, składam ciasto i potem czekam z niecierpliwością na efekt. Czy tym razem też się uda? Czy będzie miał chrupiącą skórkę i miękkie wnętrze o dużych oczkach tak, jak lubię? Zobacz więcej
Dawno nie było przepisu na chleb ... ;) Tym razem chleb na zakwasie z dodatkiem piwa. Smaczny, o miękkim miąższu, delikatnie słodkawy. Piwo nie jest wyczuwalne :) Jego przygotowanie (chleba, nie piwa Zobacz więcej
Bardzo lubię piec chleby i bagietki na zaczynie drożdżowym, dzięki temu miąższ takich wypieków jest sprężysty i ma urocze dziurki. Do tego wypieki takie nabierają wyrazistego smaku, a ich skórka Zobacz więcej
Uwielbiam piec chleb, taki domowy, pachnący. Nie ma nic smaczniejszego, a ten zapach w całym domu. Są to dla mnie wyjątkowe chwile, od razu przypomina mi się dzieciństwo i chleb pieczony przez moją Zobacz więcej
Ostatnio stawiam na prostotę. Bo czasami mniej znaczy naprawdę więcej. Tak jak w przypadku niektórych chlebów. Mój ulubiony Tartine na przykład, najlepiej wychodzi w czystej postaci. Dzięki temu można Zobacz więcej