zagęścić sos

Robię od kilku lat nie wiem czemu nie podzieliłam się jeszcze przepisem?Sos warzywno-owocowy tzw. chutnej ,czatnej a przepis znaleziony w książce zakupionej jakieś 20 lat temu pt. "Przetwory domowe" Zobacz więcej
Moje gotowanie: Trzy sposoby na zagęszczenie zupy lub sosu. Moje gotowanie Reklama piątek, 8 listopada 2013 Trzy sposoby na zagęszczenie zupy lub sosu. Sposób pierwszy: Zupę lub sos zagęszczamy Zobacz więcej
Chrupiące podudzia z kurczaka marynowane w mieszance sosu sojowego, miodu, imbiru, whisky i czosnku, na końcu polane zagęszczoną glazurą. Idealny obiad dla każdego, najlepszy z ryżem lub młodymi Zobacz więcej
Donuty z kaszy jęczmiennej na organicznymnapoju ryżowymJoyapodane z sosem żurawinowym* i bezglutenowymi krakersamiSchär * słodzonymzagęszczonym sokiem z buraków cukrowych Zobacz więcej
Po ciężkiej pracy w ogrodzie należy zjeść coś sytego. Proponuję danie jednomiskowe z młodymi ziemniakami, zielonymi szparagami, niestety już ostanie w tym sezonie. Wszystko polane sosem śmietanowym Zobacz więcej
Ugotowane ziemniaki. Sos: Grzyby, Cebula, Masło, Sól, pieprz, Mąka, Śmietana. Cebulę pokroić i poddusić na maśle, dodać pokrojone grzyby, posolić. Dusić do miękkości, ew. dolać wody, doprawić Zobacz więcej
Przepis na ciasto : Nadzienie: kapary, oliwki, suszone pomidory, kukurydza, sos paprykowy (papryka i cebula pieczona zmiksowane z dodatkiem oliwy i doprawiona solą, pieprzem, papryką słodką) mleko Zobacz więcej
Makaron wstążki (użyłam firmy Balviten) Schab bez kości pokroiłam w kostkę, obtoczyłam w Podlaskiej przyprawie do mięsa schabowego, przełożyłam do garnka, dodałam liść laurowy, ziele, pieprz, sól do Zobacz więcej
dowolne warzywa, mogą być mrożone byle bez dodatków, ziół i sosów 400 ml śmietany 18% pieprz sól 4 pęczki koperku len mielony (zmielone siemię lniane) Warzywa ugotować na parze. Śmietanę podgrzać. Zobacz więcej
Z szyki pieczonej z wczorajszego przepisu pozostała już końcówka. A że nie lubimy żeby cokolwiek się zmarnowało powstał pomysł na gulasz :) Składniki: • Szynka pieczona • Sos w którym się piekła Zobacz więcej
Jako wielka miłośniczka grzybów od czasu do czasu eksperymentuję z różnorodnymi sosami na ich bazie. Tym razem proponuję gęsty, kremowy sos - idealny do dań mięsnych. Sos na bazie suszonych grzybów i Zobacz więcej
Malgorzata564
Malgorzata564 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Simple World
Gulasz

Gulasz 1234

5
Składniki: - 2 woreczki kaszy gryczanej - 400 g wołowiny - mąka - sól - pieprz - sos pieczeniowy ciemny - oliwa z oliwek 1. Wołowinę kroimy w kostkę i obsypujemy solą i pieprzem. 2. Mięso obtaczamy w Zobacz więcej
cebulę krojoną wkostkę,sól pieprz i dusimy około 30 min. Gdymięsobędziemiękkiewlewamy ,wcześniejrozrobioną mąkęz odrobiną wody ,aby zagęścić sos. Smacznego! Zapraszam do zapoznaniasięz produktami Zobacz więcej
Aromatyczny i pyszny. Podałam z kawałkiem sera twarogowego jako ze to faza czystych protein. Składniki dla 2 osób lub na 2 dni 2 udka z kurczaka,lub filety tymianek pieprz przyprawa do kurczaka 1 Zobacz więcej
rozgrzać olej, zrumienić na nim mięso. Mięso zdjąć z patelni, a na pozostałym oleju krótko podsmażyć cebulę i kurki. Następnie dodać paprykę i groszek i mięso. Podlać trochę wodą, dodać, sól, pieprz, Zobacz więcej
Katerina2804
Katerina2804 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katerina&Kuchnia
SOS PIECZARKOWY

SOS PIECZARKOWY 511

5
Wody można dodać, tyle ile się chce, a żeby sos nie był rzadki, to trzeba dodać więcej mąki do jego zagęszczenia. Najlepiej na próbę zrobić z łyżki mąki i odrobiny wody taki ''zagęszczacz'' i wlać do Zobacz więcej
20 dag mielonego mięsa wieprzowego kilka podgrzybków cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka suszonego oregano olej 1 łyżka mąki do zagęszczenia sosu makaron spaghetti Grzyby oczyścić , opłukać Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Kotlety z soczewicy

Kotlety z soczewicy 165

0
Składniki: Soczewicę wsyp do zimnej lekko osolonej wody. Zagotuj, odcedź i ponownie zalej zimną wodą. Posól. Gotuj około 15-20 minut na małym ogniu. Ten sposób likwiduje gorycz zielonej soczewicy. Na Zobacz więcej
SEZON NA KURKI W PEŁNI, WIĘC ZROBIŁAM KURKI W SOSIE ŚMIETANKOWO-ZIOŁOWYM Składniki 500 g kurek 1 cebula pół kostki rosołowej szklanka wody mała śmietana masło lub olej sól, pieprz, zioła prowansalskie Zobacz więcej
dodać posiekany czosnek. Chwilę podsmażyć, dodając wodę ( 1-2 łyżki ). Do szparagów dodać brokuły i makaron. Część brokuła i szparagów można rozgnieść dla zagęszczenia sosu. Całość podgrzać. Ewent. Zobacz więcej