zagęszczanie sosów chlebem

Drobiowe kotlety mielone z odrobiną owocowego nadzienia. Składniki 2 duże nogi z kurczaka jajko marmolada z żurawiny 4 kromki chleba orkiszowego bez skórki zioła prowansalskie jajko cebula różowa sos Zobacz więcej
W tym sosie natka pietruszki, kapary, anchois odgrywają główną rolę. Gęsty włoski zielony sos (salsa verde) o intensywnym smaku doskonale uzupełni nie tylko mięso i rybę, ale także i warzywa. Zobacz więcej
i duszę aż grzyby się rozmrożą. Po tym czasie dodaję przyprawy, i posiekany czosnek. Zalewam gorącą wodą, ilość zależy od potrzeby. Duszę całość do miękkości mięsa. Na koniec zagęszczam skrobią, i Zobacz więcej
z cytryny, poszatkowany koperek, kostkę rosołową i dusić na małym ogniu. Po ok. 30 minutach wyjąć kotlety i przystąpić do zagęszczania sosu. Do miseczki odlać kilka łyżek sosu, dodajemy żółtko i Zobacz więcej
Mąka pszenna typ 750 CHLEBOWA jest najlepsza do domowego wypieku chleba, można stosować ją również do zagęszczania sosów, przyrządzania zasmażek. Ma gwarantowaną wysoką jakość oraz znakomite walory Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Grzyby gęstowane

Grzyby gęstowane 117

0
Grzyby gęstowane Próbowałam odszukać w Internecie znaczenie słowa gęstowane i jedyne miejsce, na które natrafiłam to było tłumaczenie w literaturze naukowej Witolda Cienkowskiego pt.: „Teorii Zobacz więcej
. Sprawdza się idealnie podczas jesiennej szarugi, czy zimowej zamieci śnieżnej :) Potrawa ta jest idealna do jedzenia solo, lub z kromką chleba ( np. pachnącego, chrupiącego, domowego - pychota). O Zobacz więcej
się : razowiec do zagęszczania sosów , a bułka na tarta bułkę lub do kotletów. Ukroić tyle dość grubych plastrów umytego , nie obranego ogórka ile jest krążków pieczywa. Ukroić 4 razy więcej cienkich Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym 216

1
sos około 15 minut zagęszczając go w międzyczasie łyżką mąki lub piętką starego chleba. Na pięć minut przed końcem wrzucamy do niego pulpety by mogły się jeszcze poddusić. piątek, 17 maja 2013, srk76 Zobacz więcej
Mięcho, mięcho, mięcho !! Kawał mięcha, mega soczystego i rozpadającego się na włókna. Takie są właśnie te żeberka. Jeżeli nie macie sprawdzonego i dobrego przepisu na żeberka, to zapraszam do Zobacz więcej
Lola
Lola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Commandaria
Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy 1933

2
Gulasz (pörkölt) to węgierskie danie narodowe. Podstawowymi składnikami gulaszu jest oczywiście mięso i cebula. Nazwa wywodzi się od słowa pergelt, co znaczy przypieczony. Idąc tym tokiem myślenia ja Zobacz więcej
Byliśmy podczas urlopu na "festiwalu smaku" w Lublinie. Masa straganów kusiła najróżniejszymi smakołykami. Pyszne sery, nalewki, zupa fasolowa zagęszczana wędzonym serem, wędliny. Znośny się gdzieś Zobacz więcej
Zentrum Chwili
Zentrum Chwili Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Burczobrzucho
Niby GOŁĄBKI

Niby GOŁĄBKI 283

0
gołąbki układamy w naczyniu i całość zalewamy powstałym sosem pomidorowym. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180oC na ok. 1 godzinę. Podajemy z ziemniakami, chlebem itp. Zobacz więcej
Wszyscy, no może prawie wszyscy, znamy kultowy ketchup Włocławek. Jego smak i renoma to rezultat 60-letniego doświadczenia w produkcji wyrobów z warzyw. Ketchup Włocławek to smak mojego dzieciństwa. Zobacz więcej
sól do smaku Czosnek pieczemy przez ok 30 min w 180 stopniach, aż będzie miękki. Kotleciki podsmażamy na klarowanym maśle, aby były ładnie zarumienione. Do brytfankiwlewamy piwo, sos worcestershire, Zobacz więcej
jest to dodajemy przecier. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą i wlewamy do gara cały czas mieszając, żeby się kluchy nie porobiły. Sos gotujemy na malutkim ogniu, jeszcze przez 10-15 minut. Zobacz więcej
Krystyna Gerc
Krystyna Gerc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co na obiad?
Gulasz bezglutenowy

Gulasz bezglutenowy 290

0
Taki czeski gulasz na piwie zagęszczany chlebkiem żytnim zamarzył mi się i zrobiłam wersję bezglutenową. Rodzina zjadła bez uwag :) 550 g szynki wieprzowej 3 cebulki olej rzepakowy szklanka wina Zobacz więcej
Przepyszny obiad ze wspaniałym sosem, polecam bardzo :) Roladki podałam z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty. 4 płaty z szynki na rolady (schab też będzie ok) 3 średnie ogórki 8 cienkich Zobacz więcej
Wszyscy, no może prawie wszyscy, znamy kultowy ketchup Włocławek. Jego smak i renoma to rezultat 60-letniego doświadczenia w produkcji wyrobów z warzyw. Ketchup Włocławek to smak mojego dzieciństwa. Zobacz więcej
Polentę gotuje się z kaszki kukurydzianej lub mąki kukurydzianej. Najczęściej podaje się ją pokrojoną na kawałki z gęstymi sosami mięsnymi, pomidorowymi lub grillowaną. Oprócz tego kaszkę kukurydzianą Zobacz więcej