zające marynowane

O tym, że domowe mięsa są najlepsze, chyba nie muszę przekonywać:) Piekąc tę szynkę chciałam ustrzelić przysłowiowe dwa zające - na ciepło ukoiłam kilka plastrów do obiadu, a na zimno jedliśmy ją na Zobacz więcej
Z okazji paskudnego dnia i tego, że już od 6 nie mogłam spać, co jest rzeczą dziwną bo wyznaję zasadę, ze człowiek nie świnia, jak się wyśpi sam wstanie np. o 11, postanowiłam rozpieścić domowników Zobacz więcej
Dziczyzna. U jednych budzi zachwyt, u innych kontrowersje. Mieszkańcy północnych Włoch często przyrządzają dania z dziczyzny - dzika, sarny czy zajęcy. U nas ciężko dzikie mięso dostać i nie jest ono Zobacz więcej
gałązka rozmarynu kilka liści szałwii kilka gałązek tymianku 2-3 liście laurowe, suszone lub świeże pół butelki czerwonego wina (najlepiej włoskiego sangiovese) 1 marchew pokrojona w kostkę 1 seler Zobacz więcej
Breast Health Day & Malinowe kopułki cukiernicze kreacje charlotte Ostatnie wpisy Breast Health Day & Malinowe ... Lody kokosowo-akacjowe Marynowane pączki stokrotek World Baking Day – ... Zobacz więcej
Pasta jajeczna to doskonały dodatek do pieczywa. Jego przygotowanie jest niezmiernie szybkie i nie zabierze nam zbyt dużo czasu. Najwięcej czasu potrzebujemy na ugotowanie i ostudzenie jajek. Do Zobacz więcej
Właściwie miałam dzisiaj dodać przepis na uszka... Ale uszka nie zając, nie uciekną :) Dzisiaj znowu będą ciasteczka, kruchutkie, waniliowe, po prostu pyszne. Jeśli ktoś z Was jeszcze nie upiekł Zobacz więcej
roku) stanął SREBRNY DURSZLAK 2013 r Dyplom potwierdzający zaszczytne II miejsce SREBRNY DURSZLAK Jak zwykle przydatne w każdej kuchni gadżety festiwalowe plus blendery dla każdego z naszej drużyny Zobacz więcej
Rillettesto smarowidło do chleba, przypominające pasztet, ale o bardziej rustykalnej konsystencji. Klasyczne są właśnie z wieprzowiny, ale można je przygotować z kaczki, gęsi, królika lub zająca, a Zobacz więcej
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dzikie mięso ma zupełnie inny skład od Zobacz więcej
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dzikie mięso ma zupełnie inny skład od Zobacz więcej
na niewielkie kąski. Oliwę wymieszałam z musztardą i wymieszałam w niej mięso. Oprószyłam mięso ziołami. Marynowało się całą noc a nawet dłużej bo nie było się nim kiedy zając. Warzywa pokroiłam w Zobacz więcej
lato, więc na w lasach oraz na lokalnych rynkach i bazarach pojawiają się pieprzniki jadalne, potocznie zwane kurkami. Grzyby te są bardzo cenione w kuchni i chętnie wykorzystywane, zwłaszcza w Zobacz więcej
Dziś u nas owoce lasu i złotej polskiej jesieni – grzyby w wersji z octem i przyprawami czyligrzyby marynowane. Sezon grzybowy w pełni więcwszystkim polecam wyprawę na GRZYBOBRANIE. Jest to nie tylko Zobacz więcej
były nie tylko z Romanii. Jako przekąski polecano ozory jelenie i języczki z kozłów podawane z chrzanem. Kozioł dzikiej kozy zachwalany był jako marynowany w tylko tutaj znany sposób. Serek utarty z Zobacz więcej
Pattka89
Pattka89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Patki
Gulasz myśliwski z jelenia

Gulasz myśliwski z jelenia 1983

2
Ostatnio w Biedronce był nie zwykły wybór dziczyzny (od królika, po dziki i jelenie). Niestety za późno się o tym dowiedziałam i gdy w końcu wybrałam się na zakupy, zostało tylko mięso na gulasz z Zobacz więcej
Madleine
Madleine Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Seven days in sunny june
Grzybowa

Grzybowa 548

1
2 dni temu My little white Home Wiosenne przesilenie 2 dni temu Dom czarownicy Wiosenne porządki ;) 3 dni temu Moja Dekolandia wraz ze słonkiem ,kicają pierwsze zające... 3 dni temu kuchnia pełna Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki i aromaty
Boczek wieprzowy pieczony

Boczek wieprzowy pieczony 825

0
), ...naczytałam się etykiet, czym badziewie zwane 'wędliną' jest nafaszerowane... włos się jeży! Paróweczki cielęce - przy cielęcinie nawet nie leżały, kiełbasa drobiowa robiona z wieprza, z Zobacz więcej
Przyznam, że zaraz na drugi dzień po zakończeniu finału Top Chef, pobiegłam na blogi i internetowe fora, szukając relacji i jakichś podsumowań – a tu Cisza! Na Fb było trochę wpisów, ale raczej typu: Zobacz więcej
w zalewie musztardowej 6 sierpnia 2014 Wielkanoc z Bonduelle 26 marca 2016 Wesołych Świąt!!! 26 marca 2016 Gdy przesolisz sos … – sposoby ratunku 29 lutego 2016 Firma Folwark – sosy i majonezy 26 Zobacz więcej