zakryta tarta

Proszę nie pobierać moich zdjęć, obrazków, tekstów i pomysłów bez pytania mnie o zgodę jako, że stanowią one moją własność. Dziękuję Zobacz więcej
Jeszcze w świątecznej odsłonie, spóźniona tarta jabłkowa, choć może to nie tarta, bo nadzienie jest częściowo zakryte jak w szarlotce :) Tak czy inaczej, jak zwał tak zwał ciasto jest pyszne więc Zobacz więcej
Odmiana jeśli chodzi o smak kotletów schabowych. Czas : 30 minut Składniki : 2 kotlety schabowe ( po 10-15 dag ) 1 mała cebula 2 pieczarki 2 plasterki wędzonki 2 korniszony 2 łyżeczki musztardy 1 Zobacz więcej
mychunia
mychunia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje małe hobby
Ciasto parzone

Ciasto parzone 165

0
Prosty przepis na pyszne ciasto ;) Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna owoce z kompotu (u Zobacz więcej
Jaskółcze gniazdo... może się okazać całkiem ciekawym zastąpieniem zwykłego kotleta mielonego... niepozornie zwykły mielony, kryjący w sobie jajeczną niespodziankę ... Potrawa czasem nazywana jajkiem Zobacz więcej
mychunia
mychunia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje małe kucharzenie
Ciasto parzone

Ciasto parzone 47

0
Prosty przepis na pyszne ciasto ;) Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna owoce z kompotu (u Zobacz więcej
łyżeczka papryki słodkiej 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól Żeberka opłukać podzielić na mniejsze kawałki,włożyć do garnka i zalać wodą, tak aby były całe zakryte. Dodać przyprawy i gotować do Zobacz więcej
Składniki na ciasto zagnieść,podzielić na 2 części, Jedną część zawiniętą w folię spożywczą wstawić do zamrażarki, a drugą częścią wylepić (wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą) blachę Zobacz więcej
- bułka tarta - ząbek czosnku - olej - bulion Przygotowanie: Mięso myjemy, mielimy w maszynce (można też kupić gotowe) dodajemy jajko, posiekaną natkę pietruszki, pokrojony czosnek i bułkę tartą w Zobacz więcej
Lubię kalafiora – zupy, sałatki, kalafior z bułeczką tartą, czasami nawet chrupię surowego. Dzisiaj zrobiłam krem z kalafiora z dodatkiem marchewki, do tego upiekłam paluchy z sezamem z ciasta Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Pieczarki w occie

Pieczarki w occie 220

2
dzień wcześniej. Źródło: stary zeszyt Składniki: 500 g pieczarek 2 cebule 1 jajko sól,pieprz bułka tarta olej do smażenia Składniki na zalewę: 2 szklanki wody 3 czubate łyżki cukru 8 łyżek ketchupu Zobacz więcej
Składniki na 4-5 porcji: 4-5 ziemniaków 3 marchewki ok. 250 g brokuła 1 jajko 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki mąki sól pieprz cytrynowy 1 łyżeczka gałka muszkatołowa 1/3 łyżeczki kurkuma 1/3 łyżeczki Zobacz więcej
i podsmażamy cebulę. Dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Wkładamy warzywa i przyprawy (liście laurowe, ziarna pieprzu, ziele angielskie) i zalewamy całość wodą (tak aby wszystkie składniki były Zobacz więcej
. Kotleciki (Falafel) z zielonej soczewicy 3 filiżanki zielonej soczewicy woda sol, pieprz po pół łyżeczki mielonego kminu rzymskiego i kolendry ząbek czosnku masła czerwona cebulka 2 łyżki posiekanej Zobacz więcej
naciowy, przypieczoną cebulę, przypieczoną pietruszkę, por. Warzywa muszą być zakryte wodą. Gotowałem na wolnym ogniu przez ok. 2 godziny. Szparagi umyłem, odciąłem twarde końcówki, obrałem z Zobacz więcej
papryka masło jajko bułka tarta Schaba rozbijamy na jak najcieńsze plasterki, posypujemy przyprawami i odstawiamy do lodówki. W tym czasie pieczarki siekamy i smażymy na maśle. Ser ścieramy na tarce Zobacz więcej
Cynamonka
Cynamonka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynamon
Wałeczki ryżowe

Wałeczki ryżowe 77

0
koperek, cebulkę, ryż, 2 łyżki bułki tartej i 2 jajka – mieszamy. Jeżeli będzie zbyt bardzo się kleić – dodajemy więcej bułki tartej. Formujemy małe wałeczki i panierujemy – najpierw w roztrzepanym Zobacz więcej
tak, aby nie przypalić skórki. Po usmażeniu golonki układamy w garnku. W misce, w której nacieraliśmy golonkę, rozpuszczamy w wodzie koncentrat pomidorowy i zalewamy golonkę tak, aby była zakryta. Zobacz więcej
Wysmarowane masłem naczynie żaroodporne wykładamy miękkimi batatami tak, aby cały spód był zakryty. Posypujemy odrobiną szałwi. Jeśli ktoś nie lubi szałwi, można posypać majerankiem. Na bataty Zobacz więcej