zakwas do gofrów

Zrobienie zakwasu do wypieku chleba jest bardzo proste. Wystarczy mieć: - odpowiednią mąkę - wodę - odrobinę cierpliwości i czasu :-) Czas przygotowywania:minimum 7 dni Zobacz więcej
Prosty i sprawdzony sposób na przygotowanie idealnego zakwasu pod biały barszcz. To według mnie najlepszy przepis na zakwas do wielkanocnego barszczu. Zobacz też przepis na zakwas buraczany do Zobacz więcej
drjodlowska
drjodlowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
fantazjesmaku.weebly.com
Zakwas do żurku

Zakwas do żurku 74

Samodzielne przygotowanie zakwasu do żurku jest tak banalne, że nie wyobrażam sobie kupować gotowego w sklepie. No chyba, że się zagapię i nie pomyślę o jego przygotowaniu odpowiednio wcześniej. Jeśli Zobacz więcej
W ubiegłym tygodniu dotarło do mnie urządzenie do pieczenia pączków i gofrów/wafli, które wybrałam sobie do testów ze sklepuredcoon.pl, z którym mam przyjemność współpracować. Z braku czasu, aby je Zobacz więcej
Zakwas - Kulinarni.info.pl Kulinarni.info.pl Rodzinny blog kulinarny Toggle navigation Strona główna Indeks przepisów O blogu Kontakt Chleb, bułki i bułeczki Zakwas Artur/4 czerwca 2017/ Zostaw Zobacz więcej
Przepis na zakwas do chleba (żytni i pszenny) | Przepisane.pl - przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata Przepis na zakwas do chleba (żytni i pszenny) – Przepisane.pl – przepisy kuchni polskiej, Zobacz więcej
Słodki dodatek do słodkich wypieków. Idealny do gofrów i naleśników. Doskonale sprawdza się także, jako polewa do ciasta. Spróbujcie :) Sos krówkowy 2 łyżki cukru pudru 100g sera twarogowego chudego Zobacz więcej
Dana W.
Dana W. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Simply Cooking
Zakwas buraczany do picia.

Zakwas buraczany do picia. 238

Kiedyś robiłam zakwas buraczany raz do roku. Na Wigilię. Mocny, intensywny w smaku do zakwaszenia postnego barszczu na wigilijną kolację. Teraz robimy go często. Po prostu do obiadu, do kolacji. Zobacz więcej
mager
mager Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieczenie chleba i inne potrawy
Zakwas chlebowy

Zakwas chlebowy 61

W tym wpisie chciałbym pokazać, że nie taki diabeł straszny jak go malują. Wielokrotnie na różnych forach spotykałem się z twierdzeniem, że zakwas to jakaś niemalże magiczna sztuka, wiedza, którą nie Zobacz więcej
Solony karmel to jeden z moich ulubionych dodatków do lodów, deserów i ciast. Ostatnio wykorzystałam go do Pavlovej z lodami – zobaczcie tutaj. Obłędnie słodki ( a co za tym idzie kaloryczny :p ) krem Zobacz więcej
Solony karmel to jeden z moich ulubionych dodatków do lodów, deserów i ciast. Ostatnio wykorzystałam go do Pavlovej z lodami – zobaczcie tutaj. Obłędnie słodki ( a co za tym idzie kaloryczny :p ) krem Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Zakwas żytni

Zakwas żytni 50

Od zawsze myślałam, że pieczenie pieczywa na zakwasie to już wyższa jazda i nie dam sobie z tym razy. Do momentu, aż nie spróbowałam... i mogę stwierdzić ze ręką na sercu, że żadne pieczywo na Zobacz więcej
Solony karmel to jeden z moich ulubionych dodatków do lodów, deserów i ciast. Ostatnio wykorzystałam go do Pavlovej z lodami – zobaczcie tutaj. Obłędnie słodki ( a co za tym idzie kaloryczny :p ) krem Zobacz więcej
Solony karmel to jeden z moich ulubionych dodatków do lodów, deserów i ciast. Ostatnio wykorzystałam go do Pavlovej z lodami – zobaczcie tutaj. Obłędnie słodki ( a co za tym idzie kaloryczny :p ) krem Zobacz więcej
Z takim zakwasem barszcz będzie wyjątkowy. Zróbcie go już teraz, musi tak stać od 5-7 dni. Buraki obrać i pokroić w plasterki, czosnek obrać i pokroić drobno. Do dużego słoja włożyć buraki, czosnek, Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomarańcza
Żytni zakwas

Żytni zakwas 66

Zrobiłam go w maju i odtąd co drugi dzień piekę kolejne żytnie chlebki na zakwasie. Na początku czerwca go uśmierciłam, bo za długo czekał na mój powrót do domu wyciągnięty z lodówki. Zrobiłam więc Zobacz więcej
komarka
komarka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Every Cake You Bake
Zakwas żytni

Zakwas żytni 59

W odzewie na przepis na chleb z Vermont dostałam sporo zapytań o sam zakwas, więc postanowiłam zebrać wszystkie informacje i podaję Wam recepturę na zakwas żytni, której sama używam. Nie przywiązuję Zobacz więcej
Zakwas żytni - Kulinarni.info.pl Strona główna Indeks przepisów O blogu Kontakt Kategorie Artykuły Kulinarne eksperymenty Opowieści Boże Narodzenie Chleb, bułki i bułeczki Ciasta i ciasteczka Desery Zobacz więcej
stopka
stopka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje gotowanie
Zakwas do barszczu czerwonego

Zakwas do barszczu czerwonego 1520

Święta tuż tuż może, więc warto zadbać by nasz barszcz czerwony na wigilijnym stole był wyjątkowy a może być, jeśli go zrobimy na domowym koncentracie bez barwników i sztucznych ulepszaczy smaku. Taki Zobacz więcej
Koncentrat do barszczu czerwonego.( zakwas ) Składniki : 3 kg buraków czerwonych sól liście laurowe ziele angielskie pieprz czarny ( cały ) 1 łyżeczka kwasku cytrynowego woda Sposób wykonania : Buraki Zobacz więcej