zakwas pszenno razowy

« Chleb pszenny razowy na ... Chleb pszenny razowy z ... » Bułki na zakwasie /pszenno-razowe/ Pyszne,chrupiące bułeczki pszenno-razowe z dodatkiem sezamu i słonecznika. Przepis bardzo prosty, a Zobacz więcej
Ot taki mój wynalazek. Mniej lub bardziej udany, bo wg mnie oczywiście bezkształtny - tak się kończy brak koszyków. Niemniej jednak w smaku dokładnie taki jak trzeba. I co najważniejsze - nie pękł! Zobacz więcej
Naprzemiennie z chlebkiem robimy bułeczki. Ostatnio tylko i wyłącznie na zakwasie, gdyż grzechem byłoby robić pieczywo na drożdżach mając swój własny zakwas. Bułeczki lubimy robić, lubimy jeść. Chcąc Zobacz więcej
Jak już wiecie zakwasu żytniego u mnie pod dostatkiem. Dlatego też trwa szaleństwo pieczenia na nim własnych chlebków i bułeczek. Był chlebek są i bułeczki. Pokusiłam się o nie z samego rana. Po Zobacz więcej
Bułki pszenno-razowe nazakwasie 2 Flares Facebook 2 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 2 Flares Składniki: (na10 dużych bułek) Zaczyn: 650ml letniej wody szklanki Zobacz więcej
Chleb pszenno-razowy nazakwasie 1 Flares Facebook 1 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 1 Flares Składniki: (na2 bochenki) Zaczyn: 650ml letniej wody szklanki Zobacz więcej
Nadejszła wiekopomna chwila, kiedy odważam się opublikować pierwszy przepis na chleb na zakwasie. Zdaję sobie oczywiście sprawę z tego, że w tych sprawach wciąż jestem "lajkonikiem", wciąż nie do Zobacz więcej
« Chleb pszenno-razowy z ... Chleb pszenny razowy z mąką ... » Chleb pszenno-razowy z mąką orkiszową na zakwasie pszennym środa, 30 maja 2012, cris-57 poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) » Tagi: Zobacz więcej
Pyszny, pachnący, mięciutki, puszysty bochenek. Cudowny z samym masłem lub z wytrawnymi dodatkami. Wspaniale komponuje się z łososiem, ale również z serami i jajkami. Jeśli upieczecie go bez koperku Zobacz więcej
chlebowego wypieku powiem jedno - naprawdę warto! Chleb pszenno razowy na zakwasie, z zarodkami pszennymi: wg.przepisu z bloga www.sosweetsospicy.blogspot.com Zaczyn: - 50 gramów aktywnego zakwasu Zobacz więcej
Chleb pszenno-żytnio-razowy z orzechami na zakwasie Marzył mi się chleb z orzechami, jeden już jakiś czas temu piekłam ale z laskowymi, był dobry, ale nie powalił mnie na kolana, stąd przepis na niego Zobacz więcej
Chleb jest moim eksperymentem i muszę przyznać skromnie, że udanym:) Zaczyn wykonujemy tak samo jak w przypadku chlebka żytnio-pszennego na zakwasie. Zamiast mąki żytniej razowej, dodajemy pszenną Zobacz więcej
Zachciało mi się z rana bułek. Ale nie takich "puchatych", tylko ciemniejszych. No i w końcu chciałam zjeść bułki nie na drożdżach, tylko na zakwasie. Bułeczki są lekko chrupiące, mąkę orkiszową Zobacz więcej
regularnego gniota ;) Na szczescie niepotrzebnie. Smialo moge powiedziec, ze tenchleb jest moim najlepszym chlebowym odkryciem ostatnich czasow. Moj mlodszy synus (najwiekszy - poza mna- milosnik Zobacz więcej
Panuje mit, że pieczenia chleba na zakwasie jest trudne. Że samo wyhodowanie zakwasu jest trudne.Nicbardziej mylnego :) Oczywiście patrząc na niektóre przepisy na taki chleb, można dostać zawrotu Zobacz więcej
przyznać, że jest obłędny w smaku, nawet bez żadnych dodatków . Na bazie zakwasu zytniego a także mąi żytniej i pszennej razowej. Miąższ dość wilgotny, regularny, bardzo smaczny, skórka chrupiąca, Zobacz więcej
Polityka plików cookies Polityka odnosi się do plików cookies w obrębie blogu "MojeTworyPrzetwory" Co to są pliki cookies? Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w Zobacz więcej
bułki razowe na zakwasie Niewiele rzeczy jest lepszych, od śniadania w dniu wolnym od pracy. A jeżeli za oknem przywita nas słoneczny poranek, zaś na śniadanie podamy świeże i pachnące, Zobacz więcej
Składniki: 150 g aktywnego zakwasu żytniego razowego 150 g mąki pszennej razowej 100 g mąki pszennej chlebowej 150 g mąki żytniej 180 g wody 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 Zobacz więcej
I drugi dzisiejszy wypiek. Mieliśmy to szczęście, że wyjęłam z piekarnika przed wyjściem na warsztaty organizowane w ramach VIII Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku. Bo po bułkach nie dalibyśmy Zobacz więcej