zalewa cytrynowa do ryb

{{headerMessage}}
Składniki: 1 kg świeżych tuszek śledzi 2 cebule 1 papryka przyprawa cytrynowa do ryby mąka olej do smażenia zalewa: 3 szklanki wody 3/4 szklanki octu 3 płaskie łyżki cukru 1 łyżeczka soli liść laurowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna ryba z warzywami konserwowymi w łagodnej zalewie. Danie najlepiej smakuje następnego dnia. Składniki: Ryba: 700 g filetów rybnych szklanka mąki szklanka wody sól, pieprz cytrynowy Warzywa: Zobacz więcej
jadwigakozela
jadwigakozela Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotujemy z pomyslem
Mintaj w zalewie

Mintaj w zalewie 101

3
{{headerMessage}}
Tak przygotowaną rybę zjedzą nawet ci którzy nie bardzo lubnią rybę. Nadaje sie każda biała rybka. Przygotowaną rybę wkładam do słoików i może leżeć nawet miesiąc. Jest pyszna. Składniki: – 700g ryby/ Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
dorsz z cytrynowym ryżem

dorsz z cytrynowym ryżem 287

0
{{headerMessage}}
4 filety dorsza 2 cytryny 50 g masła 2 ząbki czosnku sól W naczyniu do zapiekania ułożyć umyte i osuszone kawałki ryby, doprawione solą i cytrynowym pieprzem, na nich ułożyć kawałki masła, Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Boże Narodzenie

Boże Narodzenie 640

1
{{headerMessage}}
Tort makowo budyniowy z cytrusami Kuleczki rybne w zalewie Ryba po grecku Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Piernik z powidłami i masą kokosową Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sok z cytryny do smaku szczypta otartej skórki cytrynowej Przygotować składniki . Zmiksować w malakserze kukurydzę ( z zalewą w której była) ze śmietanką .Przelać do garnuszka. Podgrzać. Doprawić do Zobacz więcej
mimiwiki
mimiwiki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Kuchenne Rewelacje
Ryba w sosie koperkowym

Ryba w sosie koperkowym 14572

7
{{headerMessage}}
Pyszna ryba zapiekana w sosie koperkowym SKŁADNIKI 4 filety białej ryby morskiej 250g śmietany 18% 3 ząbki czosnku pęczek koperku 3 łyżki białego wina łyżeczka kurkumy sól morska pieprz cytrynowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Filety ryby układamy w garnku rzymskim. Pieprz cytrynowy mieszamy ze słodką śmietaną i taką samą ilością wody. Dodajemy pietruszkę i koper. Mieszamy. Robimy zasmażkę z 1 łyżki mąki. Dodajemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1,5 kg śledzie świeże od rybaków, 4 łyżki pieprz cytrynowy, 2 łyżki fegeta czerwona, 2 łyżeczki pieprz czarny mielony, - ile potrzeba mąka pszenna, - ile potrzeba olej do smażenia, - w Zobacz więcej
Maja K
Maja K Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na wschodzie Polski...
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej 14533

2
{{headerMessage}}
Dzisiaj polecam przepis na smaczną rybkę w zalewie octowej, nazywaną na Podlasiu "rybą w occie". Sprawdza się zarówno na gościnie, jak i na co dzień lub w dni postne. Jeśli mamy takiej ryby sporo, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zwyczajny filet w jakże doskonałej odsłonie. Uwielbiam domowe opiekańce. Moja zalewa nie jest tak bardzo octowa przez co można znacznie więcej posmakować rybki. Robię ją nie tylko na święta. Często Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Łosoś marynowany w cytrynie

Łosoś marynowany w cytrynie 185

0
{{headerMessage}}
strony gdzie była głowa. Skórę wyrzucić. Wlać do miski sok z cytryny, dodać sól i pieprz, dobrze wymieszać. Zalewa powinna być lekko przesolona. Tak przygotowanym sokiem zalewamy płaty łososia - musi Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Puree z Fasoli

Puree z Fasoli 651

0
{{headerMessage}}
« Orientalne Żeberka Nigelli Orientalna Sałatka na Ciepło » Puree z Fasoli Wyjątkowy dodatek do mięsa, drobiu lub ryb. Gładkie, lekko słodkawe, aromatyzowane świeżym rozmarynem, czosnkiem i skórką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
suszone pomidory, pieprz cytrynowy biały ryż cytryna natka pietruszki Przygotowanie: filety ( czyste bez skóry i ości) skropić sokiem z cytryny, posypać mieszanką pieprzu cytrynowego i suszonego Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Smażona marynowana flądra

Smażona marynowana flądra 588

0
{{headerMessage}}
A to propozycja na prostą, soczystą i smaczną flądrę. W Wigilię taką flądrę z powodzeniem możemy podać na ciepło. Ale oczywiście jest to propozycja nawet na co dzień. Ryb nigdy dość. 6 tuszek flądry Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grillowany sandacz w marynacie miętowo-limonkowej Składniki: 2 duże filety z sandacza (bądź innej białej ryby) 2 papryczki chili (drobno posiekane) 1 ząbek czosnku (drobno posiekany) duży pęczek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sojowego 2 łyżki sosu rybnego Przygotowanie: Łososia dokładnie myjemy zimną wodą, a następnie osuszamy ręcznikim papierowym. Filety przekładamy do dużej miski. Dodajemy pokrojony por, paprykę oraz Zobacz więcej
Bet
Bet Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepiśnik Bet
Panga zapiekana

Panga zapiekana 367

0
{{headerMessage}}
Składniki: 3 filety pangi pieprz cytrynowy średna cebula czerwona olej 200 ml śmietany 30% łyżka mąki żółty ser tarty -garść koperek suszony sól 1/3 szklanki białego wina półsłodkiego Cebulę kroimy w Zobacz więcej
Culinaria Smakosha
Culinaria Smakosha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Culinaria Smakosha
RYŻ PILAF

RYŻ PILAF 176

0
{{headerMessage}}
paprykę, zalewamy winem i dusimy przez moment. Całość zalewamy wodą (na 500 g ryżu – 1 litr), do której można dodać sczyptę tandoori i trawę cytrynową, sól, pieprz, liście laurowe. Gotujemy przez 3-4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smaczna propozycja na podanie ryby, nie tylko w piątek. Wspaniałym dodatkiem do ryby jest pieprz cytrynowy od Rafex Składniki 100 g ryżu 2 duże marchewki 600 ml bulionu warzywnego 600 g filetów Zobacz więcej