zalewa cytrynowa do ryb

Składniki: 1 kg świeżych tuszek śledzi 2 cebule 1 papryka przyprawa cytrynowa do ryby mąka olej do smażenia zalewa: 3 szklanki wody 3/4 szklanki octu 3 płaskie łyżki cukru 1 łyżeczka soli liść laurowy Zobacz więcej
Pyszna ryba z warzywami konserwowymi w łagodnej zalewie. Danie najlepiej smakuje następnego dnia. Składniki: Ryba: 700 g filetów rybnych szklanka mąki szklanka wody sól, pieprz cytrynowy Warzywa: Zobacz więcej
Tak przygotowaną rybę zjedzą nawet ci którzy nie bardzo lubnią rybę. Nadaje sie każda biała rybka. Przygotowaną rybę wkładam do słoików i może leżeć nawet miesiąc. Jest pyszna. Składniki: – 700g ryby/ Zobacz więcej
4 filety dorsza 2 cytryny 50 g masła 2 ząbki czosnku sól W naczyniu do zapiekania ułożyć umyte i osuszone kawałki ryby, doprawione solą i cytrynowym pieprzem, na nich ułożyć kawałki masła, Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Boże Narodzenie

Boże Narodzenie 427

1
Tort makowo budyniowy z cytrusami Kuleczki rybne w zalewie Ryba po grecku Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Piernik z powidłami i masą kokosową Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe Zobacz więcej
sok z cytryny do smaku szczypta otartej skórki cytrynowej Przygotować składniki . Zmiksować w malakserze kukurydzę ( z zalewą w której była) ze śmietanką .Przelać do garnuszka. Podgrzać. Doprawić do Zobacz więcej
Pyszna ryba zapiekana w sosie koperkowym SKŁADNIKI 4 filety białej ryby morskiej 250g śmietany 18% 3 ząbki czosnku pęczek koperku 3 łyżki białego wina łyżeczka kurkumy sól morska pieprz cytrynowy Zobacz więcej
Filety ryby układamy w garnku rzymskim. Pieprz cytrynowy mieszamy ze słodką śmietaną i taką samą ilością wody. Dodajemy pietruszkę i koper. Mieszamy. Robimy zasmażkę z 1 łyżki mąki. Dodajemy Zobacz więcej
Składniki: 1,5 kg śledzie świeże od rybaków, 4 łyżki pieprz cytrynowy, 2 łyżki fegeta czerwona, 2 łyżeczki pieprz czarny mielony, - ile potrzeba mąka pszenna, - ile potrzeba olej do smażenia, - w Zobacz więcej
Dzisiaj polecam przepis na smaczną rybkę w zalewie octowej, nazywaną na Podlasiu "rybą w occie". Sprawdza się zarówno na gościnie, jak i na co dzień lub w dni postne. Jeśli mamy takiej ryby sporo, Zobacz więcej
Zwyczajny filet w jakże doskonałej odsłonie. Uwielbiam domowe opiekańce. Moja zalewa nie jest tak bardzo octowa przez co można znacznie więcej posmakować rybki. Robię ją nie tylko na święta. Często Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Łosoś marynowany w cytrynie

Łosoś marynowany w cytrynie 135

0
strony gdzie była głowa. Skórę wyrzucić. Wlać do miski sok z cytryny, dodać sól i pieprz, dobrze wymieszać. Zalewa powinna być lekko przesolona. Tak przygotowanym sokiem zalewamy płaty łososia - musi Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Puree z Fasoli

Puree z Fasoli 566

0
« Orientalne Żeberka Nigelli Orientalna Sałatka na Ciepło » Puree z Fasoli Wyjątkowy dodatek do mięsa, drobiu lub ryb. Gładkie, lekko słodkawe, aromatyzowane świeżym rozmarynem, czosnkiem i skórką Zobacz więcej
Z racji piątku jest u nas rybka, jak zawsze szybka do przygotowania i smaczna. Do tego poprostu kuleczki ryżu białego posypane roskruszonym suszonym pomidorem i mizeria, którą moje chłopaki mogą jeść Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Smażona marynowana flądra

Smażona marynowana flądra 544

0
A to propozycja na prostą, soczystą i smaczną flądrę. W Wigilię taką flądrę z powodzeniem możemy podać na ciepło. Ale oczywiście jest to propozycja nawet na co dzień. Ryb nigdy dość. 6 tuszek flądry Zobacz więcej
Grillowany sandacz w marynacie miętowo-limonkowej Składniki: 2 duże filety z sandacza (bądź innej białej ryby) 2 papryczki chili (drobno posiekane) 1 ząbek czosnku (drobno posiekany) duży pęczek Zobacz więcej
sojowego 2 łyżki sosu rybnego Przygotowanie: Łososia dokładnie myjemy zimną wodą, a następnie osuszamy ręcznikim papierowym. Filety przekładamy do dużej miski. Dodajemy pokrojony por, paprykę oraz Zobacz więcej
Bet
Bet Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepiśnik Bet
Panga zapiekana

Panga zapiekana 315

0
Składniki: 3 filety pangi pieprz cytrynowy średna cebula czerwona olej 200 ml śmietany 30% łyżka mąki żółty ser tarty -garść koperek suszony sól 1/3 szklanki białego wina półsłodkiego Cebulę kroimy w Zobacz więcej
paprykę, zalewamy winem i dusimy przez moment. Całość zalewamy wodą (na 500 g ryżu – 1 litr), do której można dodać sczyptę tandoori i trawę cytrynową, sól, pieprz, liście laurowe. Gotujemy przez 3-4 Zobacz więcej
Smaczna propozycja na podanie ryby, nie tylko w piątek. Wspaniałym dodatkiem do ryby jest pieprz cytrynowy od Rafex Składniki 100 g ryżu 2 duże marchewki 600 ml bulionu warzywnego 600 g filetów Zobacz więcej