zalewa do buraczków na zimę

Buraczki w zalewie goździkowej -słodko kwaśnej , na zimę Dzisiaj wydarłam ostatnią partię buraczków z ogródka i to chyba ostatni pomysł na ich przerób .. Całkiem fajna wersja , pasująca do mięs Zobacz więcej
Przepis na te buraczki jest przekazywany w naszej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Robiła tak babcia mojej babci, sama babcia, mama i ja. Buraki są smaczne, nie wymagają leżakowania w zalewie. Zobacz więcej
Przepis zapożyczony od cioci z Mazur , idealne rozwiązanie , chcemy sałatkę z buraków wyciągamy , trzemy doprawiamy i już, zalewę można wykorzystać do barszczu .polecam są wyśmienite. Składniki : Zobacz więcej
Przypominam ten świetny przepis na buraczki, które wystarczy potem zetrzeć czy pokroić i doprawić chrzanem lub niewielką ilością majonezu i już sałatka do obiadu gotowa, a jaka pyszna ;). Akurat Zobacz więcej
Pyszna ćwikła! Najlepiej jednego dnia ugotować buraki i zalać je zalewą, a następnego już tylko pakować do słoików i pasteryzować. Z tego przepisu wyszło mi 10 słoików różnej wielkości. Składniki: 5 Zobacz więcej
Do mojej kolekcji przetworów dołączają teraz buraczki w occie. Są lekko pikantne i pasują jako idealny dodatek do klasycznego kotleta schabowego i ziemniaków ;) Są proste w wykonaniu, przepis znajduje Zobacz więcej
To już ostatni przepis na jesienne przetwory. Myślę, ze każdy z nas lubi buraczki tarte, dlatego przedstawiam wam przepis na buraczki w połączeniu z papryka w octowej zalewie. Do obiadu bomba, szkoda Zobacz więcej
MyLightFood
MyLightFood Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Light Food
Buraczki z papryką

Buraczki z papryką 14150

4
Jeszcze jedna sałatka do spiżarni, doskonały dodatek do drugiego dania. Zachwyca niebanalnym smakiem. Składniki: 3 kg ugotowanych i startych na tarce o dużych oczkach buraczków 0,5 kg cebuli Zobacz więcej
Aby smakiem naszej botwinki cieszyć się również zimą, zamykamy ja w słoikach;) To naprawdę świetna sprawa...będziemy mogli cieszyć podniebienie młodymi buraczkami przez cały rok. Podpatrzone w kuchni Zobacz więcej
Mix warzywny z barwnymi buraczkami do słoików na zimę:) Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 kg marchewki 1 kg cebuli 1 kg kapusty białej Składniki na zalewę: 5 szklanek wody 1 szklanka octu szklanki Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Buraczki z czosnkiem

Buraczki z czosnkiem 1106

0
Następny pomysł na buraczki, będzie z czego wybierać w zimie. Buraczki ugotować na miękko, oskrobać i potrzeć na tarce z dużymi oczkami. Goździki, ziele angielskie, listki laurowe, ziarenka pieprzu Zobacz więcej
Ja nie przepadam za buraczkami, ale mojej rodzinie bardzo smakują. Te robiłam takie same wiórkibez dodatków, ale na pewno jeszcze kilka słoiczków zrobię z papryką i cebulką. Na zimę do ziemniaczków i Zobacz więcej
Moimi ulubionymi buraczkami na zimę są te w zalewie chrzanowej. Ale tym razem chciałam spróbować innych i padło na ten przepis. Pyszne wyszły - na zimę będą jak znalazł. Składniki: 3 kg buraków 3 duże Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Buraczki z papryką

Buraczki z papryką 7512

1
...zamknięte w słoiku na zimę i nie tylko. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. One je robiła i ja też je robię, towarzyszą mi od zawsze i będą dotąd, dokąd będę miała siłę i chęci by je Zobacz więcej
Szybki i prosty sposób na zamknięcie smaku młodej botwinki w słoiku. Późną jesienią i zimą takie zapasy ze spiżarni będą idealne do przygotowania rozgrzewającej zupy. SKŁADNIKI : Zalewa ( ilość należy Zobacz więcej
Buraczki na zimę do słoików Składniki: 5 kg buraków - utartych na średnich oczkach 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 2 łyżki soli Wykonanie: buraki umyć i wraz z ogonkami umieścić ciasnow dużym garnku Zobacz więcej
: 2 średnie ugotowane buraki 1 kulkamozzarelli świeże liście bazylii 4 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Buraki kroimy w plasterki zalewamy marynatą: ocet Zobacz więcej
Botwinka pasteryzowana jest niezastąpiona zima do zup. Zapach i smak młodych buraczków z listkami zamknięty w słoiku. Myślę że każdy kto kocha botwinkę powinien przygotowac sobie kilka słoików. Zobacz więcej
zapachykuchni.pl
zapachykuchni.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapachy Kuchni
Domowe buraczki

Domowe buraczki 5238

2
Uwielbiam domowe buraczki jako dodatek do obiadu dlatego latem przygotowywuję przetwory z nich, by móc się nimi delektować zimą. Przepis jest banalnie prosty i wykorzystywany u mnie w rodzinie od Zobacz więcej
Oto moja druga wersja pasteryzacji botwinki na zimę. Tym razem dodałam koperku i czosnku, dzięki temu botwinka będzie miała aromatyczny smak. Składniki: 4 duże pęczki botwinki 1 wiązka koperku po 1 Zobacz więcej