zalewa octowa do ryb

RYBA W ZALEWIE OCTOWEJ - 1 kg. filetów rybnych - jajko i bułka tarta do panierki Zalewa octowa: - 1 szkl. octu - 4 szklanki wody - 0,5 szklanki cukru - 1 łyżka soli Do słoika: - 2 szt. ziela Zobacz więcej
Składniki: ok. 650g ryby (ja użyłam ryby mintaj), bułka tarta, mąka pszenna, cytryna, sól, pieprz, majeranek, olej. Zalewa octowa: 2 duże cebule, 1 marchew, 3/4 szklanki octu, 1l wody, 3 listki Zobacz więcej
Dzisiaj polecam przepis na smaczną rybkę w zalewie octowej, nazywaną na Podlasiu "rybą w occie". Sprawdza się zarówno na gościnie, jak i na co dzień lub w dni postne. Jeśli mamy takiej ryby sporo, Zobacz więcej
Polecam pyszną rybkę w zalewie octowej. Idealna na przekąskę, można zajdać samą lub z chlebkiem. Przygotowanie jest bardzo proste, jedynie trzeba trochę odczekać aby rybka dobrze przeszła marynatą. Zobacz więcej
Ryba w zalewie octowej | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe CIASTA KOKOSOWE CIASTO Z JABŁKAMI 12 listopada 2015 CIASTA JESIENNA Zobacz więcej
Ryba w zalewie octowej | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche CIASTA SERNIK Z MIGDAŁAMI BITĄ ŚMIETANĄ I Zobacz więcej
Tak przygotowana ryba kojarzy mi się ze świętami w rodzinnym domu. Na wigilijnym stole zwykle pojawia się kilka różnych ryb. Ryby, które pozostają lądują w octowej zalewie i świetnie smakują już Zobacz więcej
Polecam pyszną rybką , opiekaną w zalewie octowej. Kolejny przysmak Marzenki. Taką rybkę lubimy wszyscy, można użyć dowolnej ryby. Najlepiej przygotować ją wcześniej, najlepsza po paru dniach. Zobacz więcej
shimizu
shimizu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czucherkowo
12. Ryba w zalewie octowej

12. Ryba w zalewie octowej 6782

0
W moim rodzinnym domu nieodzownym elementem każdej Wigilii i Sylwestra jest ryba w zalewie octowej. By i w tym roku tradycji stało się zadość, postanowiłam samodzielnie przygotować tę potrawę na Zobacz więcej
Ryby smażone w zalewie octowej … na moim wigilijnym stole nie może zabraknąć Składniki: 1 kg ryb (szczupak, plotka, leszcz lub inne) sól pieprz mąka pszenna olej do smażenia Składniki na zalewę: Zobacz więcej
ocet (3/4 szklanki na 1 litr wody) i zagotowujemy całość. W tym czasie rybki solimy i pieprzymy oraz obtaczamy w mące i smażymy w głębokim oleju. Rybki po smażeniu studzimy oraz studzimy zalewę Zobacz więcej
Dzisiejszy przepis wziął się odrobinę z konieczności. Otóż, ze spotkania z przyjaciółmi została mi smażona ryba. Na następny dzień nikt już nie miał na nią ochoty i musiałam szybko wymyślić co z nią Zobacz więcej
płynęła potokiem do ust już na sam widok odkręcanego słoika. Oczywiście dla zrobienia opiekanych ryb w zalewie octowej wystarczy wybrać się do najbliższego sklepu i zakupić nawet pospolitego Zobacz więcej
Marynowana ryba w occie Standardowo ryba w occie jest podsmażona i marynowana z cebulą. Proponuję dodać nieco więcej dodatków – ryba w zalewie octowo-pomidorowej potrafi zaskoczyć. Zróbcie sami i Zobacz więcej
Jak większość moich ulubionych przepisów, tak i ten, poznałam dzięki mojej Babuni D. :) Marynowana ryba, którą pochłaniałam (jedzeniem nie można było tego nazwać:p) ogromnymi porcjami podczas Zobacz więcej
rybę obsmażamy i marynujemy w zalewie octowej. Już po kilku dniach leżakowania w takiej zalewie ości kruszeją, stają się bardzo mięciutkie, a wręcz rozpuszczają się i można rybę zjeść w całości, bez Zobacz więcej
Zwyczajny filet w jakże doskonałej odsłonie. Uwielbiam domowe opiekańce. Moja zalewa nie jest tak bardzo octowa przez co można znacznie więcej posmakować rybki. Robię ją nie tylko na święta. Często Zobacz więcej
ŁOWCA SMAKU
ŁOWCA SMAKU Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łowca Smaku
Ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej 35448

3
SKŁADNIKI: - 1 kg fileta z dorsza - przyprawa do ryb - 2 jajka - bułka tarta - olej - 1 cebula - 5 listków laurowych - kilka ziarenek ziela angielskiego - 1 łyżka cukru - 1 szklanka octu 10 % - 5 Zobacz więcej
Składniki: 1 kg filetów z ryby ( np. morszczuk) olej do smażenia 1/2 szkl. mąki sól Rybę posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Ułożyć w szklanym naczyniu i zalać ciepłą zalewą: 2 szkl. Zobacz więcej