zalewa octowa do ryb smażonych - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 119

RYBA W ZALEWIE OCTOWEJ

ze smakiem i aromatem

...RYBA W ZALEWIE OCTOWEJ   - 1 kg. filetów rybnych - jajko i bułka tarta do panierki Zalewa octowa: - 1 szkl. octu - 4 szklanki wody - 0,5 szklanki cukru - 1 łyżka soli Do słoika: - 2 szt. ziela angielskiego  - 1 liść laurowy  - 4 ziarenka pieprzu - 3 cebule Przygotowanie: Filety rybne otaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy. Wszystkie składniki na...

Ryba w zalewie octowej

Pani poradnikowa domowa

...Filet z Mintaja w zalewie octowej. 1 kg mrożonych filetów- Mintaj/Tilapia/Panga/Dorsz czy co tam lubicie. Jajko i bułka tarta do panierki. Liść laurowy i ziele angielskie 3-4 łyżki cukru Pół cebuli w piórach 7 łyżek octu 1 łyżka przyprawy kucharek Rozmrożone i dobrze osuszone filety, pokrojone na nie duże kawałki, smażymy na oleju. Wychłodzone...

Ryba w zalewie octowej

Gotowanie, testowanie

...  Składniki: 1 kg filetów z ryby ( np. morszczuk) olej do smażenia 1/2 szkl. mąki sól Rybę posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor.   Ułożyć w szklanym naczyniu i zalać ciepłą zalewą: 2 szkl. wody 3/4 szkl. octu 3 listki laurowe 1 łyżeczka ziela angielskiego Skworcu 1 łyżeczka cukru 1/4 łyżeczki soli Ryba jest dobra po ok. 3 dniach leżakowania w zalewie....

Ryba w zalewie octowej

Łowca Smaku

...odstawić rybę na parę godzin, aby ryba przeszła przyprawami) maczać w rozbełtanym jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Usmażoną rybę układać w misce na przemian z pokrojoną w półplasterki cebulą, listkiem laurowym i zielem angielskim. Wodę zagotować i do gorącej wody wlać ocet, dodać cukier, wymieszać i gorącą zalewą zalać rybę....

Ryby w zalewie octowej.

Makaron i rodzynka

...Ryby w zalewie 2 cebule 2l wody 6 łyżek octu spirytusowego 1 łyżka soli 6 kuleczek ziela angielskiego 5 liści laurowych 3 łyżki cukru 1,2kg filetów ryby o białym mięsie (mintaj, morszczuk, dorsz...) mąka pszenna jajko i mleko bułka tarta olej do smażenia Wodę zagotować w dużym garnku, wrzucić do niej pokrojoną cebulę, dodać ocet, sól i zioła...

Ryba smażona w zalewie octowej

Kobieta pracująca... w kuchni

...Ryba smażona w zalewie octowej « Kobieta pracująca… Kobieta pracująca… … w kuchni Cookie Policy   RSS   Ryba smażona w zalewie octowej 16 sty Ryba smażona w zalewie octowej 2014-01-16 14:53:47 Pyszna octowa rybka na zakąskę Write a review Save Recipe Print Prep Time 10 min Cook Time 20 min Total Time 30...

Ryba smażona w zalewie octowej

Proste potrawy

...Składniki : dowolna ryba1/3 szklanki octu2 szklanki wodyziele 3 ziarna , pieprz  4 - 5 ziarenliść laurowy1 płaska łyżeczka soli2 łyżki cukru Przygotowanie : Rybę ( najlepiej słodkowodną ) oprawić i pokroić na dzwonkaUsmażyć tylko w mącePrzygotować zalewę z podanych składnikówDo słoja włożyć usmażoną rybę i zalać ciepłą jeszcze zalewą , postawić...

Ryba opiekana w zalewie octowej

Blog rodzinny

...płynęła potokiem do ust już na sam widok odkręcanego słoika. Oczywiście dla zrobienia opiekanych ryb w zalewie octowej wystarczy wybrać się do najbliższego sklepu i zakupić nawet pospolitego morskiego mintaja. Jednak jeśli kiedyś będziecie mieli szansę zrobić to z jedną z popularniejszych ryb polskich jezior - leszczem to polecam szczególnie. Ich...

Ryba w zalewie pomidorowo-octowej

Męskie gotowanie

...SKŁADNIKI: RYBA: 1 kg filetów rybnychsłoik ogórków konserwowych2 cebule czerwone1 papryka czerwona i 1 zielonasól i pieprzbułka tarta2-4 jajka (w zależności od wielkości)olej do smażenia ZALEWA: 3 szklanki wody0,5 szklanki oleju3 łyżki octu250 g przecieru pomidorowego5 łyżek keczupu4 łyżki cukrususzony liść lubczyku (niekoniecznie)ziele angielskie...

Ryba opiekana w zalewie octowej

w mojej pachnącej kuchni

... Pyszna ryba idealna do chlebka, jak i na piątkowy obiad. Składniki na 1 litr zalewy ( trzeba zwiększyć proporcje odpowiednio do ilości ryb) szklanka octu 3 szklanki wody 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru 1 duża cebula ziele angielskie liście laurowe pieprz w ziarnach ponadto ryby (miałam karpia i sandacza i kilka jakiś małych...

Opiekane ryby w zalewie octowej

Bon Appetit Malgorzaty

...ocet (3/4 szklanki na 1 litr wody)  i zagotowujemy całość. W tym czasie rybki solimy i pieprzymy oraz obtaczamy w mące i smażymy w głębokim oleju. Rybki po smażeniu studzimy oraz studzimy zalewę octową. Gdy wszystko już będzie zimne to do zalewy wkładamy ryby. Rybki moczące się w zalewie będą gotowe po 3 -4 dniach, po tym czasie ości dopiero się przegryzają z octem i miękną :)...

1168.Ryba w zalewie octowej

Moje domowe kucharzenie

.... Zielem angielskim przyprawiamy różne mięsa, takie jak baraninę, wieprzowinę, cielęcinę, a także kiełbasy i konserwy mięsne. Dodaje się je także do marynat, sosów i tłustych potraw, które uzyskują dzięki niemu przyjemny aromat. Bez tej przyprawy wiele traci również szpinak, ryby smażone na oleju, sałatki rybne, dziczyzna oraz sosy do dziczyzny, zupa...

Dorsz w zalewie octowej

Przepisownik

...Składniki: 1 kg filetów z dorsza 5 łyżek mąki cytryna sól olej rzepakowy do smażenia Filety pokroić na porcje, opryskać sokiem z cytryny, odstawić na godzinę. Rozgrzać olej, kawałki ryby obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor. Zalewa: 1/2 szkl. octu 2 szkl. wody 3 liście laurowe 1 łyżeczka ziela angielskiego szczypta soli szczypta cukru Wszystkie składniki umieścić w garnku, zagotować. Gorącym płynem zalewać usmażoną rybę. Odstawić na 2-3 dni do lodówki....

Dorsz w zalewie octowej

kucharka,pieczarka

...Składniki: 3 średnie dorsze 2 cebule sól,pieprz olej do smażenia 0,5 szklanki mąki Zalewa: 2 szklanki wody 1/2 szklanki octu 1 czubata łyżka cukru 1 płaska łyżka soli 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego Wykonanie: Rybę pokroić w dzwonki, posolić i popieprzyć. Odstawić na 1h . Obtoczyć w mące i usmażyć na brązowo. Cebulę pokroić w krążki...

Kabaczek w zalewie octowej

Jadło i czytadło

...Gdy pewnego dnia, w nadmiernej ilości usmażyłam panierowanego kabaczka, nie wiedząc co zrobić z jego resztą, wymyśliłam sobie, że z ciekawości zaleje go zalewą octową. Następnego dnia bardzo miło zadziwił mnie jego zupełnie inny smak. Moja siostra myślała, że to ryba;-) 1 kabaczek lub cukinia sól, pieprz mąka, bułka tarta i jajko do panierki...

Pstrąg w zalewie octowej

Zakątek Smaku

...Wracam po małej przerwie. Ostatnio dużo się dzieje i przyznam szczerze, że brakowało mi wolnej chwili. Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na moją ukochaną rybę – pstrąga w zalewie octowej. Może i na Waszym świątecznym stole zagości taka potrawa. Polecam! Składniki: ok. 2 kg pstrąga 1,5 litra wody szklanka octu 10% 4 duże cebule 10 ziaren ziela...

Mintaj w zalewie octowej

Ola in the kitchen

...       Myślę, że już starczy tego słodkiego i najwyższa pora na konkrety ;D Dzisiaj klasyka najprostsza klasyka, która wywodzi się z dolnego śląska. Smażona ryba w panierce w zalewie octowej. Rybka bardzo dobrze smakuje z kieliszeczkiem wódki. podobno ;D Składniki:  500 g mintaja  2 jajka  mąka  bułka tarta  sól  olej  Zalewa: 2 l wody  2 średnie...

Panga w zalewie octowej

rozowakuchnia

...Panga w zalewie octowej smażona na oleju rzepakowym   idealna na wigilijne danie. Wyszła bardzo smaczna i miała lekko słodkawy smak .   Panga płaty 1,5 kg mąka 200 gram sól i pieprz do smaku sok  z cytryn do skropienia ryby olej rzepakowy do smażenia ryby 200 ml   Zalewa octowa: 1 szklanka octu spirytusowego 10% 1,5 litra wody 3 liście laurowe...

Śledzie w zalewie octowej

Moj kulinarny pamiętnik

...Przepis tradycyjny, stary jak świat idealny na zbliżający się postnypiątek i gdy mamy ochotę na coś kwaśnego. Ja uwielbiam mojej mamy smażone filety ryby wtakiej w słodko-kwaśnej zalewie, bo są najlepsze na świecie. Smażone śledzie w zalewie octowej  1 kg śledzi zielonych lub filet innej bielej rybymorszczuk, mintajsol, pieprzolej lub masło...

Ostatnio wyszukiwane:

babka gotowana mała forma, przepisy z kaszy jęczmiennej, ewa gotuje buraki, buraki zasmażane ewa, zupa napoleońska, jogurtowy sos tzatzyki, lipcowa sałatka do słoików, jak sie robi przecier pomidorowy, sałatka seler ananas ser feta, przepis na przecier pomidorowy thermomix, kuchnia xix, koktajl z twarogiem, babka piaskowa najlepsza, koper nalewka, hamburger z warzyw, z formy, chleb na patyku na ognisko, ucierane cisto z octem, losos w sosie z czerwonej porzeczki, sałatka z brokułami warstwowa

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x