zalewa peklowa

L'arte del cibo
L'arte del cibo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
L'arte del cibo
Szynka Wędzona

Szynka Wędzona 8497

3
Potrzebujemy: szynka wieprzowa sól peklowa ( 3 łyżki) 5-6 liści laurowych ziele angielskie ( 8 ziarenek) czarny pieprz 2 ząbki czosnku majeranek siatka na mięso przyprawy według uznania Do wody Zobacz więcej
Składniki Zalewa i mieso szynka 1kg woda 2L sól peklowa 20g liść laurowy 2szt czosnek 3ząbki ziele angielskie 3szt pieprz 10ziarenek Zioła do pieczenia estragon 1/2łyzeczki rozmaryn 1szczypta szałwia Zobacz więcej
gaita
gaita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katalog smaków
Domowa szyneczka pieczona

Domowa szyneczka pieczona 199

0
Soczysta, aromatyczna szyneczka przygotowana według sprawdzonego przepisu. U mnie niezmiennie od kilku lat, właśnie w takiej wersji, gości na stole wielkanocnym. Składniki, których będziemy Zobacz więcej
Najlepsza domowa wędlinka , robię sama wędlinki, bez żadnych konserwantów, te sklepowe niech się schowają. Przepis zaczerpnięty z internetu. Domowa wędlinka - łopatka z szynkowara Łopatka podana na Zobacz więcej
Golonko w galarecie a la salceson 1 duże golonko z kością sól peklowa 1 łyżka masła sklarowanego kilka ziaren ziela angielskiego kilka liści laurowych pieprz, majeranek włoszczyzna do zupy 1 łyżka Zobacz więcej
Ham made at home Składniki: 1,2 kg łopatka wieprzowa 4 łyżeczki żelatyny spożywczej 1,5 łyżeczki sól 2 łyżeczki sól peklowa 1 łyżeczka cukier 1 łyżeczka kolendra 2 ząbki czosnek 150 ml wody Zobacz więcej
Składniki: pałki z kurczaka 6 sztuk, mięso mielone drobiowe 65 dag, oliwki zielone 10 dag/opakowanie, majeranek 2 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, sól peklowa 2 łyżeczki, żelatyna 2 łyżeczki, Zobacz więcej
w kostce) 1 piwko (ja dałam Tyskie) Do 1,5 l wody dodajemy czosnek,listki,ziele ang.sól peklowa,cukier i sól kuchenną (mieszamy) Golonki myjemy porządnie. Wkładamy do garnka i zalewamy naszą wodą z Zobacz więcej
kolejna propozycja z szynkowaru-zrobiłam boczek-wyszedł genialny,a do tego pięknie się kroi,nie rozpada się,nawet jak kroję bardzo cienko,a do tego tłuszczyk jest mięciutki i kremowy-mniam.... Zobacz więcej
Pyszna,delikatna szyneczka do pieczywa . . . 1 kg szynki wieprzowej odtłuszczonej sól jodowana 4 duże łyżki sól peklowa 4 duże łyzki Przyprawy podam jakie dałam ale ilość zależy od tego ile chcemy dać Zobacz więcej
, chłodnej wody i peklosól- i tu nie ma zmiłuj, korzystaj ztej tabeli.Ja zazwyczaj pekluję 10 dni. Dodaj zmiażdżony czosnek i resztę przypraw. PIERŚ GĘSI WRAZ Z ZALEWĄ i przyprawami wsadź do Zobacz więcej
woda 1.1/2 lita sól peklowa 90 g ( na 1 wody dajemy 60 g ) czosnek 5 ząbków ziele angielskie 5 szt liść laurowy 3 szt pieprz ziołowy 2 łyżeczki karkówka 1.1/2 kg Dodatkowo: majeranek 2 łyżki czosnek Zobacz więcej
-8 sztuk ziela angielskiego sól peklowa ( 20g soli na 1 kg mięsa ) Szynkę myjemy i oczyszczamy z błonek. Do dużego garnka wlewamy wodę - tak by zakryła nam całe mięsko, dodajemy sól i dokładnie Zobacz więcej
Na świątecznym stole nie może zabraknąć domowych wędlin. Ta szynka jest wyjątkowa- pyszna, soczysta i aromatyczna. Polecam! Świąteczna szynka w glazurze Składniki: · szynka o wadzie ok. 1,5 kg · sól Zobacz więcej
3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Ja tłuszczyku nie wykrawam, dodaje smaku a wokół wędliny tworzy się pyszna galaretka. W misce łączymy szynkę wraz z przyprawami, Zobacz więcej
poczta234
poczta234 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bez konserwantów
Szyneczka wieprzowa

Szyneczka wieprzowa 155

1
3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Ja tłuszczyku nie wykrawam, dodaje smaku a wokół wędliny tworzy się pyszna galaretka. W misce łączymy szynkę wraz z przyprawami, Zobacz więcej
lenarti
lenarti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kociołek Iwony
Schab po warszawsku

Schab po warszawsku 275

6
Składniki: ok. 1,5 kg schabu 5-6 ugotowanych jaj kilka łyżeczek startego chrzanu ze słoika 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku majonez ok. 1,5 litra wywaru z warzyw lub bulionu 8-9 łyżeczek żelatyny Zobacz więcej
Wasz szynkowar ma 25 cm wysokości, krótszy bok rolady powinien mieć około 20 cm. 1 kg chudego surowego boczku wyłuskanego (mnie trafił się bardzo tłusty, mąż robił zakupy :) sól peklowa 2 zmiażdżone Zobacz więcej
zwiększa ono trwałość mięsa i kolor jest zdecydowanie lepszy. Bez jej udziału mięso będzie szare. ** Uwaga! jeżeli zalewa nam zmętnieje po dniu - dwóch - wylewamy i przygotowujemy nową. Zdjęcia Zobacz więcej