zamiast fasolki

{{headerMessage}}
Ostatnio to ulubiona forma podania fasolki w moim domu. Jest o wiele zdrowsza od tradycyjnej wersji, z masłem i bułką tartą. Przy okazji to idealny sposób serwowania fasolki dla osób nie tolerujących Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zmodyfikowana forma podania fasolki szparagowej. Zamiast powszechnej zasmażanej bułki tartej, daję orzechy pinii. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyczne połączenie fasolki z bułką tartą. Fasolkę należy podawać na ciepło. Można serwować ją jako dodatek do drugiego dania zamiast sałatki lub ziemniaków. Można jeść ją również jako samodzielne Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Meksykański burger

Meksykański burger 215

1
{{headerMessage}}
sałatą z pomidorami (na zdjęciu mix sałat, pomidory i fasolka edamame) oraz frytkami. Zamiast tradycyjnych frytek, można zaserwować frytki przygotowane ze słodkich ziemniaków. Przepis znajduje się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: - pierś z kurczaka w dowolnej ilości (ja zazwyczajrobięz 2 podwójnych) - 30 dkg pieczarek -1 duża cebula - 3 garści lub więcej fasolki zielonej ciętej (ja dodaje zawsze mrożoną) lub zamiast Zobacz więcej
{{headerMessage}}
brokuła,kalafiora i fasolkę szparagową, posypałam przyprawą włoską. Tak, właśnie planuję robić co tydzień zdrowe soboty. Wyciskać swój własny sok, zamiast ziemniaków gotować kaszę. Więcej warzyw, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zostało mi od wczoraj kotletów ( bez sosu ) i ryżu . Zrobiłam więc tylko marchew trochę inaczej zamiast fasolki szparagowej . Czas : 20 minut Składniki : 3 średniej wielkości marchewki 1/2 szklanki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od moich zeszłorocznych wakacji na Bałkanach próbowałam "upolować" w sklepie ser szopski (sałatka szopska razem z cevapi, plejskavicą i burkiem i właściwie całym jedzeniem jest jednym z powodów, dla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb Drwala uwielbiam i piekłam go już nie raz, zawsze jest pyszny z chrupiącą skórką. Polecam serdecznie upieczcie sobie taki chlebuś, jest pyszny. Z masłem albo z miodem idealny. Do chleba dodałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
fasolki! Ponieważ jest to przestępstwo, jeśli chodzi o to warzywo !!! Jeśli za długo gotować fasolkę szparagową wtedy wyjdzie jakaś papka zamiast chrupiących warzyw. W związku z powyższym moi drodzy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis szybki, banalny, a efekt - przepyszny :) W oryginalnym przepisie zamiast czerwonej fasolki była kukurydza. Nie miałam kukurydzy więc dodałam fasolkę. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 zwykła lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zamiast obiadu w letni, upalny dzień. SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z MOZARELLĄ Składniki (dla 4 osób): 500 g zielonej fasolki szparagowej, 2 ząbki czosnku, 4 listki świeżej mięty, 6 łyżek oliwy z Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Sałatka egipska

Sałatka egipska 185

0
{{headerMessage}}
Prosta, niedroga i naprawdę smaczna sałatka. Do jej wykonania zamiast suchej fasoli można użyć gotowej fasolki z puszki, której nie trzeba moczyć i gotować, wtedy przygotowanie dania zajmuje około 10 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 50 dag mielone mieszane, 1/2 szklanki oliwa lub olej, 2 sztuki cebula, 4 ząbki czosnek, 1 kubek włoszczyzna młoda siekana, 2 sztuki pomidory, 1 łyżeczka jarzynka, 1 łyżka papryka słodko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
A to dlatego, że coraz mniej jem wyszukanych potraw, to co dzisiaj Wam pokazuje gości na moim stole najczęściej, czasem zamiast kalafiora pojawią się młode ziemniaki lub fasolka szparagowa i tak na Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Warzywa z patelni

Warzywa z patelni 5898

0
{{headerMessage}}
Jeśli zostały Wam ziemniaki z obiadu proponuję kolejne szybkie danie z patelni. Zamiast wrzucać gotowe danie z woreczka można samemu skomponować swój ulubiony bukiet smaków.Ja tak czasami robię. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Coraz zimniejsze te jesienne dni. W kuchni teraz zamiast chłodników robimy ciepłe zupy i potrawki. Dzisiaj u mnie fasolka po bretońsku. Polecam na jesienne wieczory. Z kromką wiejskiego chleba. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kto powiedział, że zupa nie może być gęsta :) Duża ilość świeżych warzyw, szczególnie w sezonie jest jak najbardziej wskazana. Poniżej znajdziecie przepis na gęstą, pyszną zupę warzywną przygotowaną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj serwujemy krem z fasolki szparagowej podawany z szynką parmeńską i pieczywem czosnkowym. Mmmm Pychota! Składniki: 2 l bulionu 1,2 kg fasolki szparagowej 2 ziemniaki 1 marchewka 1 łyżeczka Zobacz więcej