Przepis na zamrażać ciasta

Witajcie! Dziś mam dla Was post, który wybraliście w fejsbukowym głosowaniu. Zapraszam : ) Autor:Ragesoss, źródło: Commons Wikimedia Pewnie każdy z nas jest w stanie wytłumaczyć czym jest mrożenie. Zobacz więcej
drabina0395
drabina0395 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Malinowo w kuchni
5 rad / zamrażanie

5 rad / zamrażanie 10

Sezon na przetwory i zamrażanie w pełni, ale co wiemy o zamrażaniu?? Po co zamrażać żywność?? Co możemy mrozić a czego nie?? Przez jaki czas możemy mrozić poszczególne produkty?? W jaki sposób Zobacz więcej
W końcu udało mi się znaleźć odpowiednie, co ja mówię, najlepsze (!) ciasto na pierogi. Idealnie się rozwałkowuje, nadaje się do zamrażania. Po ugotowaniu ciasto jest elastyczne i nie rozwala się Zobacz więcej
meggy_f
meggy_f Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
poradnikmagdy.blogspot.com
Ciasto makowe z białek

Ciasto makowe z białek 3284

Gdy do jakiegoś przepisu potrzebne są tylko żółtka, pozostałe białka zamrażam, np. w plastikowych pojemnikach po serku mascarpone. Gdy mam ok. 7-8 białek można upiec pyszne ciasto makowe. Składniki: Zobacz więcej
Pierwszy raz od niepamiętnych czasów zrobiliśmy pierogi, ale żeby ułatwić sobie życie ciasto było tym razem wyrabiane w automacie do chleba i muszę przyznać, że tak dobrych pierogów jeszcze nigdy nie Zobacz więcej
Zamrażanie jest jednym z najkorzystniejszym sposobów na utrwalenie żywności. Pozwala w maksymalnym stopniu zachować odżywcze i dietetyczne walory świeżych produktów. Sezon letni obfituje bogactwem Zobacz więcej
Ponieważ staram się ograniczać ilość cukru zarówno w naszej diecie jak i w diecie córeczki, oprócz niewielkiej ilości przygotowywanych na zimę dżemów, szczególnie do naleśników (które przecież muszą Zobacz więcej
Do tematu zamrażania ziół wracam co jakiś czas. Od kiedy świeże zioła zagościły na stałe w moim domu ten temat jest ciągle aktualny. Kiedy dysponowałam sporym ziołowym ogródkiem, to sprawa dotyczyła Zobacz więcej
Iwona T.1
Iwona T.1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie...to proste!
Jak Zamrażać Pierogi ?

Jak Zamrażać Pierogi ?  67

Podobny sposób bardzo dawno temu widziałam w telewizji, w programie kulinarnym, bardzo mi się spodobał, trochę go przerobiłam pod siebie, a że się sprawdza w 100 % to używam go po dziś dzień :) A oto Zobacz więcej
Anna R
Anna R Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozczochrane okruszki
Ciasto Tęcza.

Ciasto Tęcza. 2099

To ciasto zapewne zna każdy, może pod inną nazwą :) ale jest bardzo smaczne. Dzieci go uwielbiają. Znalazłam go w starym zeszycie, a nawet nie pamiętam kiedy go ostatnio robiłam. Składniki: ciasto z Zobacz więcej
Czy zdarza się Wam, że zostaje Wam surowe ciasto na pizzę? U mnie kilka razy tak się zdarzyło, bo - a to musiałam nagle wyjść i nici z domowej pizzy, albo po prostu zrobiłam za dużo ciasta (często tak Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
madameedith.com
CIASTO JOGURTOWE

CIASTO JOGURTOWE 1386

Zima w pełni. Wróciły mrozy. Podobno właśnie w taką pogodę powinno jeść się lody i wszelkie mrożone przysmaki, bo wtedy jest mała szansa na przeziębienia na skutek gwałtownej różnicy temperatur. Zobacz więcej
megenta
megenta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pracownia Cukiernicza
Ciasto kruche

Ciasto kruche 931

Ciasto kruche ma bardzo szerokie zastosowanie: jako spód do innych ciast, korpusy babeczek, ciasteczka, rogaliki, tarty, mazurki i inne. Jest stosunkowo łatwe do wykonania, można je zamrażać lub Zobacz więcej
przepisyismaki
przepisyismaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy i Smaki
Ciasto kruche

Ciasto kruche 665

Ciasto kruche Przepisy i Smaki Dla każdego coś wyjątkowego! Blog > Komentarze do wpisu « Filet w sosie pieczarkowym Tarta serowo brzoskwiniowa » Ciasto kruche Podaję przepis na uniwersalne ciasto Zobacz więcej
Gdy piekę kruche lub drożdżowe ciasto zawsze zostają mi białka. Zwykle przelewam je do słoiczka i wstawiam do lodówki lub zamrażam. Wykorzystuję przy okazji robienia kotletów, czy pulpetów lub robię Zobacz więcej
famke
famke Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wypiecz Wymaluj
Ciasto imbirowe

Ciasto imbirowe 1054

Mięsiste, wilgotne, sprężyste, aromatyczne – tak w czterech słowach można je opisać. A do tego błyskawicznie się je robi. Upiekłam je z powodu odwiedzin przyjaciół. Źródło. Ciągle ostatnio brakuje mi Zobacz więcej
alebie
alebie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
miedzy kuchnia a pokojem
kruche ciasto - słodkie

kruche ciasto - słodkie 67

Przepis na kruche ciasto do wszelkiego rodzaju tart, babeczek lub spodów do ciast. 300 g mąki pszennej 200 g masła 100 g cukru pudru 3 żółtka jaj w rozmiarze L, najlepiej z wolnego wybiegu lub Zobacz więcej
Ostatnio moja kuchnia przeżywa prawdziwe oblężenie. Gotuję, piekę, zamrażam, miksuję … to wszystko wiąże się z kolejnymi projektami, które już niebawem ujrzą światło dzienne. Aby nie zwariować wracam Zobacz więcej
Ciasto francuskie to rzecz trudna do wykonania i dość pracochłonna. Trzeba połączyć ze sobą dwie oddzielnie zagniecione masy, wiele zależy też od kierunku rozwałkowywania. Jakby tego było mało, Zobacz więcej