zamrażanie kurek

Podobno w tym sezonie grzyby spełniły marzenia tych, którzy lubią je zbierać. Ludzie bowiem dzielą się na takich , którzy uwielbiają grzybobranie, nie koniecznie muszą je jeść oraz na tych, którzy nie Zobacz więcej
Składniki: 1 sztuka większa szyja indyka, 1 pęczek włoszczyzna, 4 sztuki ziemniaki, 1 szklanka kasza średnia, - po 2 sztuki liść ziele, 1 łyżeczka pieprz świeżo mielony, - do smaku jarzynka, 2 łyżki Zobacz więcej
Jednym z najprostszych sposób przetwarzania grzybów jest ich mrożenie. Do zamrażania nadają się: prawdziwki, podgrzybki, kozaki, maślaki, kurki, rydze. Warto od razu pakować je w porcje do Zobacz więcej
Na niedzielne śniadanie proponuję jajka zapiekane z kurkami i szpinakiem. Bardzo łatwe do zrobienia, smaczne i piękne danie. Kupuję ostatnio kurki w ilościach niemal hurtowych, obgotowuję je i Zobacz więcej
Czy to możliwe żeby śniadanie byłojednocześnie pyszne, sycące, zdrowe i ekspresowe w przygotowaniu? Jak najbardziej! Jajecznica z kurkami i pomidorami idealnie pasuje do tego opisu :)) Dlatego dopóki Zobacz więcej
autor przypisu Viola PIEPRZNIK - KURKA (Cantharellus) Kapelusz średnicy 1-7 cm, nieco wypukły, potem przypłaszczony, a nawet wklęsły. Trzon cylindryczny, pełny, żółty. Rośnie od maja do listopada w Zobacz więcej
Uwielbiamy Leczo, dzisiaj dodałam dodatkowo do niego kurki, cena papryki poszła w dół, więc leczo to król jesiennych dań. Lecsó / Leczo to węgierskie danie, ale sposobów na przygotowanie leczo Zobacz więcej
czasu rodziny Misiów jest zbieranie grzybów. Małe szkodniki można już uznać za wytrawnych grzybiarzy. Odróżniają kurki od muchomorów i podgrzybki od purchawek. W lesie chodzą za mną (lub za Misią) Zobacz więcej
rodziny). Coś jest w upałach, że chce się takiego prostego jedzenia - nawet ciepłego:) Na drugie danie 8 latek zażyczył sobie czegoś z kurkami. Zrobiłam więc makaron z sosem śmietanowo-kurkowym. A na Zobacz więcej
Sezon na kurki w pełni chociaż w tym roku tych małych, złotych darów lasu jest nie za wiele. Można je za to kupić w sklepach albo na bazarkach. Uwielbiam te małe grzybki, ponieważ idealnie łączą się Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Szare pierogi z kurkami

Szare pierogi z kurkami 604

1
Kurki, kureczki - czasami już nie mam pomysłu co by tu jeszcze z nimi smacznego przygotować. A chcę się nimi nacieszyć póki są świeże bo mrożone już tak dobrze nie smakują. I tutaj coś Wam poradzę - Zobacz więcej
risotta z kurkami. Standardowy przepis na risotto urozmaiciłam lekką nutką pikanterii- papryczką chili. Dzięki temu, ryż nabrał wyrazistego smaku, a cała potrawa nie była "mdła". Zaczynamy: BULION: 1 Zobacz więcej
Kurki rządzą ! Dziś na śniadanie omlet z kurkami i sałatką z kolorowych pomidorów ze świeżą bazylią. Idealne śniadanie na dobry początek idealnego weekendu. A wy jakie macie plany na ten weekend ? Zobacz więcej
Dania z grzybów, zupy, sosy grzybowe, przetwory z grzybówsą klasycznym elementem kuchni polskiej. A sos kurkowy,podobnie jaksos z borowików, jest moim zdaniem najsmaczniejszy ibardzo wykwintny, Zobacz więcej
plasterki (małe kapelusze lub kurki zostawiamy w całości) i dusimy na łyżce oleju około 40 minut, w razie potrzeby podlewając wodą. Jeżeli mamy obgotowane zamrożone to tylko je rozmrażamy. Gdy Zobacz więcej
mnóstwo smaku i aromatu, to w tym daniu, ważną rolę odegrał esencjonalny wywar i pachnące latem pomidory. Dlatego jeśli nie macie sprawdzonych źródeł, zrezygnujcie z grzybów lub zastąpcie je Zobacz więcej
spiekłarodem
spiekłarodem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
spiekłarodem
mus malinowy

mus malinowy 96

0
i dodajemy żelatynę. Podgrzewamy, aż żelatyna się rozpuści ale nie doprowadzamy do wrzenia.Odstawiamy Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno.Powoli wlewamy do śmietany przestudzony mus malinowy Zobacz więcej
nam na nie ochota. makaronowe muszle z sosem grzybowym omlet z kurkami Bez mrożonych grzybów nie mogłaby również powstać nasza ulubiona wigilijna zupa grzybowa, bez której nie wyobrażamy sobie Świąt Zobacz więcej
kurki (ja robię to każdego roku - umyte kurki podsmażam szybko na odrobinie masła, a gdy ostygną przekładam do woreczków i zamrażam), zapiekanka świetnie sprawdzi się podczas mroźnych, zimowych dni. Zobacz więcej
składnikiem kuchni wschodnio-azjatyckiej (Chinach, Korei, Japonii). Zawija się w surową kapustę wieprzowinę, czy ostrygi, lub po prostu jest składnikiem zup. Świetnie smakuje smażona na woku. W Zobacz więcej