Przepis na zapiekane gołąbki

smakikuchenne
smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
O kuchni z uczuciem
Gołąbki zapiekane

Gołąbki zapiekane 917

Gołąbki zapiekane lub gołąbki duszone na które znajdziecie przepis tutajmogę jeść non stop. Jest to jedno z moich ulubionych dań. Składniki: 1 duża główka kapusty 1 kg mięsa mielonego 300 g ryżu 1 Zobacz więcej
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są dość pracochłonne. Tym razem przygotowałam je w kapuście włoskiej i Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
GOŁĄBKI ZAPIEKANE

GOŁĄBKI ZAPIEKANE 928

GOŁĄBKI ZAPIEKANE Składniki na gołąbki: Główka kapusty (ok 1,5 kg) 2 woreczki ryżu 1 kg mielonej karkówki 300 g podgrzybków świeżych (mogą być pieczarki) 2 cebule 2 łyżki masła Sól, świeżo zmielony Zobacz więcej
Smaczna propozycja tradycyjnych gołąbków. Sparzenie kapusty i wycinanie głąba zawsze mnie przerażało. Obsmażanie na tłuszczu nie należy również do przyjemnych. Zresztą w kuchni trzeba sobie trochę Zobacz więcej
Agata
Agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia na antypodach
Zapiekane gołąbki Eli

Zapiekane gołąbki Eli 620

Otwierając ten blog chciałam podawać tutaj przepisy kuchni australijskiej,widzę że najczęściej robię potrawy kuchni polskiej ale na antypodach. To już nie moja wina tylko męża i domaga się polskich Zobacz więcej
Gołąbki zapiekane w kapuście kiszonej | coolinarnie.pl | Przepisy na każdy dzień Strona główna O nas Współpraca Kontakt Gołąbki zapiekane w kapuście kiszonej 11 lutego 2015 przez Ania | Brak Zobacz więcej
Gołąbki z młodej kapusty zapiekane w żurku Jako miłośniczka kaszy gryczanej podałam gołąbki z kaszą, która doskonale łączy się z suszonymi grzybami. Dla mocniejszego smaku dodałam niewielką ilość Zobacz więcej
Gołąbki mogłabym jeść non stop. Zdecydowanie należą do moich ulubionych dań. Teraz gdy młoda kapusta pojawiła się w sklepach nie omieszkam przygotowywać gołąbków tak często jak się tylko da. Tzn tak Zobacz więcej
Jedną z moich ulubionych potraw są gołąbki. Dzisiaj mam dla Was wersję dla leniuszków. Gołąbki bez zawijania, zapiekane w sosie pomidorowym z serem. Bardzo szybkie do zrobienia i smaczne. Jeśli takie Zobacz więcej
Dziś mała wariacja na temat klasycznych gołąbków. Pieczone w piekarniku głąbki z czerwonej kapusty z farszem z soczewicy i pieczarek. SKŁADNIKI zblanszonwane liście czerwonej kapusty szklanka Zobacz więcej
Próbowaliście kiedyś, zapiec gołąbki w piekarniku ? My właśnie tego dokonaliśmy :P. I powiemy wam szczerze, że efekt bynajmniej smakowy przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania. Rodzinie bardzo Zobacz więcej
Do ich zrobienia będziemy potrzebować kapustę włoską ,jest ona subtelna w smaku i można z niej przyrządzać nie tylko pyszne gołąbki ale też surówki.Możemy ją zapiekać,dusić i gotować,i zawsze jest Zobacz więcej
Gołąbki z kaszą jęczmienną to inna opcja gołąbków, ale nie mniej smaczna od tradycyjnych - ryżowych. Do tego zapieczone i zawinięte w liście młodej kapusty. Zawsze robiłam gołąbki z ryżem tradycyjnie Zobacz więcej
Uwielbiam gołąbki :) Kiedyś najbardziej lubiłam takie w sosie pomidorowym :) Dziś wolę zapiekane :) Składniki: 1 główka kapusty włoskiej 500 g mięsa mielonego 100 g ryżu 100 g pieczarek 3 średnie Zobacz więcej
Jakiś czas temu zaproszono mnie do udziału w zabawie kulinarnej, która polega na przygotowaniu potrawy na bazie dania gotowego. Mam ją urozmaicić i dodać swój własny akcent. Dostałam dania Zobacz więcej
Gołąbki do tej pory jadłam gotowane z sosem pomidorowym,ale można je również zapiekać ....szczerze powiem,nie wiem ,które mi bardziej smakują. Jedno jest pewne,gdzie jest mielone ,ryż i kapustka,nie Zobacz więcej
Lubię szybkie jedzenie. Takie, które mogę przygotować ekspresowo w przerwie w pracy, albo z samego rana, popijając pierwszą kawę. Oczywiście jest to spowodowane chronicznym brakiem czasu i milionem Zobacz więcej
Największym fanem gołąbków jest moje nastoletnie dziecko. Najlepsze dla niego gołąbki oczywiście robi babcia wg tradycyjnej receptury gotowane w garnku. Mnie natomiast, chociaż tamte to smak mojego Zobacz więcej
Bardzo lubimy gołąbki i kuchenne eksperymenty. Smak powala na kolana. Szczególnie, że zapiekane są w sosie bolońskim od firmy Jamar. Dzięki temu zaoszczędziliśmy czas na przygotowanie innych potraw. Zobacz więcej
Ta zapiekanka powstała na wzór tradycyjnych gołąbków, bo praktycznie robi się tak samo…z mięsa, ryżu i drobno posiekanej kapusty powstały kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, całość przykryta Zobacz więcej