Przepis na zapiekane muszle beszamel

- muszle swietego Jakuba, czyli przegrzebki - krewetki tygrysie - paluszki krabowe - pol cebuli - 2 zabki czosnku - oliwa - polowka czerwonej papryki - dobre biale wino - maslo, maka, mleko igalka Zobacz więcej
Ponieważ prezentowałam Wam już muszle na zimno jako przekąskę, dziś zapraszam na danie obiadowe: conchiglioni ze szpinakiem, zapiekane pod beszamelem, w sosie pomidorowym. Powiem krótko: jest to Zobacz więcej
Zapiekanka muszle to świetna propozycja zarówno na domowy obiad, jak również na romantyczną kolację. Doskonała kompozycja kilku rodzajów serów i szpinaku sprawia, że farsz jest soczysty i po prostu Zobacz więcej
No i jak obiecałam tak piszę ten przepis. Troszkę pracy jest przy robieniu tego obiadku ale warto, bo spokojnie może służyć też jako obiad dwu dniowy. Bo czy świeży czy odgrzewany to tak samo smaczny. Zobacz więcej
Czasem wystarczy kilka składników na które brak pomysłu i jeden deszczowy weekendowy dzień aby powstało COŚ. Pewnego dnia spotkałam śliczne mini-papryczki. Miks żółtych i czerwonych małych papryczek Zobacz więcej
Faszerowane muszle podgrzybkami i zapiekane w beszamelu Składniki: 16-18 szt. makaronu muszli (conchiglioni) 2 łyżki oliwy sól Składniki na farsz: 10 średnich podgrzybków 1 średni por 1 mała cebula 2 Zobacz więcej
W ostatni weekend ponadziewaliśmy sobie makaronowe muszle i to było to, proszę państwa. Wybraliśmy nasze ulubione nadzienie, z ricotty i szpinaku, które w podobnej formie znajdziecie w naszych Zobacz więcej
Zawsze przy takich daniach jest trochę "roboty", ale przyjemność zajadania wynagradza czas spędzony w kuchni. Ja nie będę się przyznawać, ile szpinakowych muszli pochłonęłam :) Składniki: 50 dag mięsa Zobacz więcej
Dzisiaj w roli głównej szpinak i makaron, czyli jeden z moich ulubionych duetów. Całość polana beszamelem – palce lizać. Muszle można zapiec i podać gorące w formie obiadu lub sycącej kolacji, bądź na Zobacz więcej
Tweet Dziś przedstawiam niezwykle satysfakcjonujące połączenie, przedstawionego wcześniej puree z dyniz beszamelem, pod którym zapieczone są muszle makaronowe z kremową warstwą z ricotty i drugiej Zobacz więcej
Znowu zapowiada się że będę miała spore ilości cukinii. Cieszy mnie to bo ją lubię. A po tym jak upiekłam ciasto z cukinią (tutaj) uważam, że jest naprawdę uniwersalna.Dzisiaj miało powstać spaghetti Zobacz więcej
Z cyklu Viva la pasta prezentujemy razem z Aleksandrą z Moja Toskania danie z wykorzystaniem makaronu w kształcie muszli. Tym razem makaron zapiekłyśmy z pięknym i smacznym kalafiorem rzymskim Zobacz więcej
Conchiglioni – duże makaronowe muszle doskonale nadają się do faszerowania. Wypróbowałam już kilka sprawdzonych przepisów: muszle faszerowane mięsem mielonym z pomidorami w beszamelu, muszle z Zobacz więcej
Mój K. czasami się, ze mnie śmieje, że nie ma potrawy, którą zrobiłabym dwa razy, ciągle chcę próbować czegoś nowego. To zmienię składnik, to zrobię w inny sposób. I chyba po części na tym polega ta Zobacz więcej
Co może być lepszego od makaronu?;D Ja oczywiście lubię w zasadzie wszystko, ale nie ukrywam, że mam do niego szczególną słabość. Odpowiedzią na pytanie może być... makaron zapiekany;) Zdecydowałam Zobacz więcej
W czasach kryzysu i niepewności zawodowo-finansowej nie można pozwolić sobie na marnotrawstwo jedzenia :) Skoro mamy na stanie makaron "muszle" to należy go wykorzystać jak najlepiej się da. A tak na Zobacz więcej
Conchiglioni – nazywany bywa również Jumbo Shells. Jest to makaron w kształcie dużych muszli o rowkowanej powierzchni. Makaron ten ma kształt muszli ślimaka porcelanki. Idealnie nadaje się do Zobacz więcej
kuchnia Natki: ZAPIEKANE NADZIEWANE MUSZLE MAKARONOWE kuchnia Natki wtorek, 4 lutego 2014 ZAPIEKANE NADZIEWANE MUSZLE MAKARONOWE Dzisiaj wstawiam przepis na zapiekany, nadziewany makaron. Może to Zobacz więcej
To sztandarowy posiłek w moim domu. Towarzyszy mi od ... nie wiem kiedy ... chyba od zawsze. Dzięki beszamelowym brokułom, tacy zatwardziali przeciwnicy zielonego jak B. i M. pokochali je razem ze Zobacz więcej
Już jakiś czas temu przekonałam się do tego, by częściej dodawać wino do potraw. Tym razem postanowiłam wypróbować zasłyszany sposób na przygotowanie sosu pomidorowo-mięsnego właśnie z dodatkiem Zobacz więcej