zapiekane patisony

W najbliższym czasie będę się intensywnie chwalić tym co urosło w moim ogródku. Przedstawiam patisony: Składniki na 5 szt. patisonów około 300 g każdy: 150 g suchej kaszy gryczanej (miałam niepaloną, Zobacz więcej
Zapiekane patisony ze szpinakiem | Simon COOKs Simon COOKs Blog kulinarny Search for: Skip to content HOME Notes kulinarny Inspiracje Kontakt Zapiekane patisony ze szpinakiem 21 września 2015Simon Zobacz więcej
Patison poprzez swój kształt przypominający wyglądem latający spodek jest najbardziej kosmicznym warzywem. Mało znany u nas i niedoceniany. A szkoda, ponieważ jest bardzo zdrowym warzywem ze względu Zobacz więcej
Całkiem szybki i prosty obiad. I w dodatku - niechcący - podwójny. Dwa różne dania za jednym zamachem ;) I tyle jedzenia, że jedno podejście nie wystarczy ;) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
ostra rozgrzewka

ostra rozgrzewka 122

0
Pisz blogDodaj blog do ulubionychWersja mobilna zamów newsletter Blog > Komentarze do wpisu « księgozbiór kucharski parówki zapiekane w cieście ... » ostra rozgrzewka robię przygotowania do wzięcia Zobacz więcej
« Pieczona marynowana papryka Przepis tygodnia - podpatrzone na blogach Sriracha (Lubię to gotowanie) Bardzo podoba mi się ten sposób przygotowania papryki, chociaż osobiście nie przepadam za zbyt Zobacz więcej
Bardzo lubię Fetę i wszelkie sałatki w których jest ona w składzie . To jest takie szybkie danko kolacyjne. Czas : 5 minut Składniki : koszyczka Fety w zalewie solankowej 4 miniaturowe marynowane Zobacz więcej
Danie przy którym sprawdza się nazwa "brzydkie a dobre". Rozkłapciana zapiekanka. Ale jest pyszna. To chyba ten patison i zioła prowansalskie. ZAPIEKANKA POROWO-ZIEMNIACZANA 2 pory 3 duże ziemniaki Zobacz więcej
Fajne, zdrowe, mało pracochłonne danie. No i jest efekt WOW!, gdy wjeżdżają na stół. Składniki: patisony czerwona papryka czerwona cebula czosnek świeży tymianek sól pieprz kasza jęczmienna Maggi olej Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Patisony faszerowane mięsem.

Patisony faszerowane mięsem. 539

0
To nie UFO na talerzu, to proste danie a zarazem sposób na wykorzystanie kilku kawałków pieczeni pozostałych z obiadu. Można również użyć surowego mięsa mielonego. Wtedy należy przesmażyć je wcześniej Zobacz więcej
cytryna mini patisony oliwa sól Łososia umyj, osusz i delikatnie posól. Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą. Cytrynę pokrój w plasterki i ułóż w naczyniu. Na cytrynach połóż porcje łososia, skóra Zobacz więcej
Patisony faszerowane już były i to całkiem niedawno…wiem, wiem… Ale poprzednia propozycja tak nam posmakowała, że postanowiłam kontynuować dobrą passę patisonów na naszym stole Tym razem z piersią z Zobacz więcej
Składniki na 2 osoby: - 4 niewielkie patisony (średnica 10-12 cm), - 1/3 szklanki kaszy jaglanej, - 1/3 szklanki amarantusa, - 15-20 pieczarek, - 1 por, - 1 cebula, - sól, pieprz, pieprz ziołowy, - Zobacz więcej
Taki sposób na podanie warzyw podpatrzyłam w programie Karola Okrasy do czego się przyznaję i chwalę jednocześnie :) 1-2 cukinie 2 patisony 5-6 kwiatów cukinii podwójna pierś z kurczaka sól pieprz Zobacz więcej
Była już u nas na blogu potrawka z patisona w grahamce i jajko w pomidorze, zainspirowana tymi przepisami zrobiłam dziś jajko zapiekane w grahamce. Dziś takie właśnie miałam śniadanko. Szybko, zdrowo Zobacz więcej
Smaczne i efektowne patisony nadziewane mięsem mielonym, zapiekane pod pieczarkami i serem z sosem koperkowym Składniki na patisony nadziewane mięsem mielonym: 4 średniej wielkości patisony 500 g Zobacz więcej
Patisony pieczone w orzechowej posypce. Pieczone patisony to kolejny banalny w przygotowaniu warzywny hit. Rozejrzyj się na targu za małymi patisonami – takimi, które można upiec w całości lub, Zobacz więcej
, dodatek albobazado przyrządzanianajróżniejszego rodzaju potraw. Najczęściej, prócz najpopularniejszych chyba ziemniaków, królują w tej kategorii buraki i inne korzenie (pasternak, marchew, Zobacz więcej