zapiekanka z bakłażana i papryki

Do przygotowania tego dania zainspirowała mnie koleżanka z pracy. Czasem wystarczy mi spojżeć na jakieś danie potem następuje szybka analiza produktów w mojej lodówce i już wiem co będziemy jeść. Zobacz więcej
Parmigiana (lub parmigiana di melanzane) to dla mnie smak lata. Bakłażany, słodkie i słoneczne pomidory, ser, Włochy. Pyszna zapiekanka z raptem 3 podstawowych składników, której nie może zabraknąć w Zobacz więcej
Nigdzie nie jest powiedziane, że tortellini nadaje się wyłącznie do sałatek, doskonałe są też do wszelkiego rodzaju zapiekanek. Ukryte pod warzywno pomidorową pierzynką z dodatkiem sera, stanowią Zobacz więcej
Bakłażany jemy rzadko, chociaż są tak piękne, jakoś nie darzymy ich miłością, ani wielką, ani nawet małą. Ostatnio jednak pojawił się u nasprzy okazji wyzwania, jakie rzuciłam sama sobie – DOBRY Zobacz więcej
PESTO Z PIECZONEJ PAPRYKI I GRILLOWANEGO BAKŁAŻANA PYSZNA PASTA DO SŁOICZKÓW NA ZIMĘ,TERAZ MAMY PYSZNE POMIDORY ,PAPRYKĘ I BAKŁAŻANY ŚWIEŻE I NIEDROGIE WARTO WIĘC ZAMKNĄĆ CHOĆ TROCHĘ TEGO LATA W Zobacz więcej
Nadszedł czas sprawdzenia, czy książka Sabriny Ghayour pt. Sirocco jest warta zakupu. Dzięki uprzejmości wydawnictwa mogę zaprezentować Wam aż dwa przepisy pochodzące z tej pachnącej orientem pozycji. Zobacz więcej
Świetna zapiekanka ale powiem, że zgrzałem się ją robiąc więc na upalne dni przy słabo wentylowanej kuchni nie polecam. Dodatków jest w niej więcej niż makaronu i o to chodzi. Fajny smak, delikatne Zobacz więcej
Smaki dojrzałego lata zmiksowane na pastę, którą można wykorzystać na kanapki, jako sos do makaronu, nadzienie do naleśników albo co kto sobie życzy. Bardzo proste składniki, bardzo proste wykonanie, Zobacz więcej
Ta zapiekanka powstała po przeglądzie warzyw jakie miałam w domu, żeby się nie zmarnowały, bo bardzo tego nie lubię. Tak więc wyjęłam wszystkie warzywa, które musiałam zurzyć w pierwszej kolejności i Zobacz więcej
Ze wszystkich moich dań tygodnia marokańskiego, ta prosta przystawka wygląda chyba najskromniej. Jednak odniosła w naszym domu największy sukces i mam olbrzymią ochotę zrobić ją wkrótce jeszcze raz (i Zobacz więcej
Pieczywo kukurydziane (bezglutenowe) z pastą z bakłażana, pastą z papryki i pastą z soczewicy | Kuchnia dla Mojego Syna Menu Przejdź do treści Strona główna Blog z przepisami Kuchnia dla Mojego Syna Zobacz więcej
Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami, kiełbasą i papryką pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Kiedy przychodzi do pisania o bakłażanach, w zdecydowanej większości przepisów czy artykułów na ten temat pojawia się kwestia "goryczki". Należy się jej pozbyć poprzez posolenie warzywa i odlanie Zobacz więcej
Aromat rozchodzi się po całym mieszkaniu. Smak...dokładnie nasze smaki. Idealna, lekka, tradycyjna zapiekanka z bakłażana i mozzarelli. Składniki 2 puszki krojonych pomidorów 2 ząbki czosnku świeża Zobacz więcej
Kolejna szybka iprosta zapiekanka z4 składników – kurczak, makaron, pieczarki ipapryka.Gdy brak pomysłu naobiad lub kolację. Idealnie nadaje się nadrugi dzień dopracy. Czas wykonania:1 h Ilość Zobacz więcej
Może i jest troszkę zabawy przy tej zapiekance ale jest prosta i bardzo smaczna . Zapiekanka z bakłażana, papryki i cukinii z jajkiem składniki 1 -2 bakłażany 1 cukinia 2 papryki zielone 1 cebula Zobacz więcej
Propozycja na lekki obiad po świętach! O oczyszczających właściwościach kaszy słyszał już chyba każdy, a do tego trochę warzyw i lekki oraz zdrowy obiad gotowy! ;) Składniki: 10 łyżek kaszy jaglanej 2 Zobacz więcej
Pyszna zapiekanka wegetariańska. Nie sądziłam, że z paru tak prostych składników może wyjść coś tak smacznego! Jedna zapiekanka to 3 porcje :) Składniki: jeden bakłażan jedna cukinia jedna spora Zobacz więcej
1 bakłażan 1 cukinia 1 żółta papryka 3 pomidory opakowanie sera mozzarella (kulka) oliwa z oliwek 3 ząbki czosnku świeży tymianek sok z cytryny przyprawy (sól, pieprz, czarnuszka) świeża bazylia Zobacz więcej
Ajwar, pasta z pieczonej papryki i bakłażana, bardzo popularna na Bałkanach, a pochodzi z kuchni serbskiej. Mus paprykowo-bakłażanowy jest pyszny, bardzo aromatyczny, lekko ostry o bogatym smaku. Zobacz więcej