zapiekanka z brokułami i marchewką anny starmach

Przyznam szczerze, że nie do końca byłam przekonana do połączenia ryżu, marchewki, kurczaka i brokułów, a przepis na dzisiejszą zapiekankę nie zrobił na mnie większego wrażenia. T ymczasem okazało Zobacz więcej
, która zapobiega wysuszaniu. I kolejna ważna sprawa, sernik musi swoje odstać w lodówce. Dlatego najlepiej jest go przyrządzić na dzień przed planowaną ucztą. Inspiracją jest przepis z majowego Zobacz więcej
Żurek na żytnim zakwasie chlebowym Sos sabayon (szodon) z truskawkami lub pomidorkami koktajlowymi Marzec (10) Pęczotto z warzywami duszonymi na maśle Krem z kalafiora z serem pleśniowym i chipsami Zobacz więcej
i współczesna rodzina po polsku Zupa ogórkowa z kaszą manną Tarta "amonit" ze szpinakiem, fetą i ricottą Tosty francuskie (pain perdu) Wegetariański "smalec" Zupa pomidorowa z pietruszkowymi kluskami Zobacz więcej
wieczór. Człowiek Wyżerka (3,5 l.) prosi, abym podała mu słomkę do napojów i za jej pomocą wsysa z talerza po pączkach resztki cukru pudru. Następnie systematycznie, miejsce przy miejscu ów talerz Zobacz więcej
Syrop ("miód") z mniszka lekarskiego Tarta ziemniaczana z cebulą i pieczarkami Kwiecień (8) Śledź z cebulą w śmietanie i ziemniaki w "mundurkach" Gulasz z sarniny z czerwonym winem i jałowcem Zupa Zobacz więcej
Zupa krem z pieczonej dyni Chleb pszenny ze słonecznikiem (z garnka rzymskiego) Grzybowa zupa krem z rozmarynem Królik duszony ze śmietaną i szpinakowym tagliatelle Papryka faszerowana mięsem i ryżem Zobacz więcej
z groszkiem cukrowym Kotlety mielone z warzywami w chrupiącej panierce Czerwiec (9) Bananowe ciasto jogurtowe z rabarbarem (bez jajek) Faszerowana cukinia i krótko o tym, co zrobić, żeby dzieci Zobacz więcej
i knedle leczo i ragoût placki i kotlety jednogarnkowe solo tarty zapiekanki i faszerowane warzywa potrawy z wieprzowiny gulasze pieczenie kotlety potrawy z wołowiny i cielęciny gulasze pieczenie Zobacz więcej
Zapiekanka z kapusty włoskiej i mięsa pod beszamelem Sałatka makaronowa z tuńczykiem i miodowym winegretem Intensywny kurs pokory od Panny Grymaśnej Boeuf bourguignon Tarta z orzeszkami ziemnymi, Zobacz więcej
rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler" Biała kiełbasa pieczona w garnku rzymskim Ćwikła z chrzanem Majonez Babka ziemniaczana z białą kiełbasą Żytni zakwas na żurek II Żurek na żytnim zakwasie Zobacz więcej