zapiekanka z dorsza okrasy

W piątek miałam zaszczyt uczestniczyć w warsztatach kulinarnych z Karolem Okrasą. Po dostaniu zaproszeniu długo się nie zastanawiałam nad odpowiedzią, wiedziałam, że muszę tam być :) Warsztaty Zobacz więcej
przygotowanym na bazie oliwy z oliwek i winnego octu sherry. Następną potrawą było danie z kuchni portugalskiej, czyli zapiekanka warzywna z dorszem i owocami morza. Miło było pogotować po hiszpańsku Zobacz więcej
przygotowanym na bazie oliwy z oliwek i winnego octu sherry. Następną potrawą było danie z kuchni portugalskiej, czyli zapiekanka warzywna z dorszem i owocami morza. Miło było pogotować po hiszpańsku Zobacz więcej
Przygotowałam tą potrawę zainspirowanaZapiekanką z ziemniaków, dorsza, boczku i kapusty kiszonejKarola Okrasy. Miałam możliwość zobaczenia małej cząstki programu, w którym właśnie przygotowywał to Zobacz więcej
CookUp. Gorrrący klimat Półwyspu Iberysjkiego czuć było już od samego wejścia, gdzie na wszystkich uczestników czekały rześkie lemoniady, plastry arbuzów, melonów i całe stragany owoców i warzyw. Zobacz więcej
i z bardzo dużą wiedzą, którą się z nami dzielił. Wielbiciel limonki, czosnku i kolendry - a tak na marginesie Karolu mój tato bardzo Ci dziękuje. A to już my w akcji. Podzieliliśmy się na dwie grupy Zobacz więcej
coś smacznego ale nie „restauracyjnego”. To takie ostrzeżenie, bo jakby powiedzieli w moim ulubionym (i jedynym jaki oglądam) programie kulinarnym „Top Chef” - obroni się smakiem! Przepis Karola Zobacz więcej
i portugalska słynie z przepysznych owoców, świeżych ziół, ryb i owoców morza, oliwy i mnóstwa innych smakołyków, które czekały już na nas na stołach! Szynka, którą jedno z nas mogło wygrać!! Karol Zobacz więcej
Świętokrzyska jako nagrodę za wygraną w konkursie. Zachęcam do spróbowania :-) Składniki: - świeży karczoch (lub w puszce) - mały fenkuł - 1 kg młodych ziemniaków - połowa brokuła - 2 szalotki - 2 Zobacz więcej
kolejno przez Karola Okrasę. Pełna smaku i aromatu paella z owocami morza, szafranem, chorizo i dużą ilością kolendry :) z dodatkiem wcześniej upieczonych w oliwie kalmarów (uwielbiam kalmary!) Zobacz więcej
. Zajęłyśmy nasze stanowiska, założyłyśmy fartuchy i wzięłyśmy menu do rąk. W menu nie ma naszego dania głównego, które przygotowywaliśmy, a była to zapiekanka warzywna z polędwicą z dorsza. Zobacz więcej
nie do końca. Są ryby w połączeniu z suszonymi grzybami, migdałami, suszonymi owocami, ale jest też karp duszony w kiszonej kapuście :) GRILL - dobrze się zapowiada m.on. łosoś w papilotach z młodą Zobacz więcej
Ryby bardzo lubię, ale przyrządzam je rzadko. Powód jest przede wszystkim jeden - zapach, który unosi się w domu mimo wentylacji w kuchni. Drugim (mniejszym) powodem jest brak pomysłu na rybę. Zobacz więcej
› Przepisy › Moim okiem › MÓJ ULUBIONY! Warsztaty z Oliwią Bernady Kategorie Mięsa Grill Zupy Dla dzieci Ciepłe dodatki do obiadu Dużo i do syta Dania bez mięsa Ryby i owoce morza Kluchy, pierogi Zobacz więcej
: ryby, recenzja, przepisy, ryby są super, książka kucharska, Karol Okrasa, Dorota Wellman Witajcie kochani! Przychodzę dzisiaj do Was z recenzją najnowszej pozycji w mojej kulinarnej biblioteczce. Zobacz więcej
sweet potato crostinis Bakers Royale Breakfast Chips and Dip bakerella.com Sweet Art jadłonomia • przepisy wegetariańskie Tofurnik czekoladowy z jałowcem Le Pétrin Inspiration Asiatique: Mont Fuji Zobacz więcej
gryczany na zakwasie Chłodniczek litewski Chłodnik ogórkowy Chłodząco grzejące Chutney dyniowy z jabłkami i papryką Chrupiąca sałatka z ciecierzycą Ciasteczka cynamonkowe z żurawiną i chili Zobacz więcej
, ale pora przyznać się, przed sobą i przed Wami, że pewna era ... 8 miesięcy temu ALICJA W KUCHNI ...czyli Alivea gotuje Drożdżowe ze śliwkami - W trakcie śliwkowego sezonu absolutnie nie może Zobacz więcej
. Pamiętając prz... 8 miesięcy temu Same dobre rzeczy... ... - To nie koniec, to początek. :-)Dziękuję każdemu, kto tu kiedykolwiek zajrzał. Było cudnie, ale pora przyznać się, przed sobą i przed Zobacz więcej