zapiekanka z dorsza okrasy

W piątek miałam zaszczyt uczestniczyć w warsztatach kulinarnych z Karolem Okrasą. Po dostaniu zaproszeniu długo się nie zastanawiałam nad odpowiedzią, wiedziałam, że muszę tam być :) Warsztaty Zobacz więcej
przygotowanym na bazie oliwy z oliwek i winnego octu sherry. Następną potrawą było danie z kuchni portugalskiej, czyli zapiekanka warzywna z dorszem i owocami morza. Miło było pogotować po hiszpańsku Zobacz więcej
przygotowanym na bazie oliwy z oliwek i winnego octu sherry. Następną potrawą było danie z kuchni portugalskiej, czyli zapiekanka warzywna z dorszem i owocami morza. Miło było pogotować po hiszpańsku Zobacz więcej
Przygotowałam tą potrawę zainspirowanaZapiekanką z ziemniaków, dorsza, boczku i kapusty kiszonejKarola Okrasy. Miałam możliwość zobaczenia małej cząstki programu, w którym właśnie przygotowywał to Zobacz więcej
, kalmarów, dorszy, przez ostre papryczki, szafran, ryż, szynkę, po pęczki uwielbianej przez Karola Okrasę .... kolendry - wszystko świeże i doskonałej jakości czekało tylko na znak mistrza, by trafić Zobacz więcej
i z bardzo dużą wiedzą, którą się z nami dzielił. Wielbiciel limonki, czosnku i kolendry - a tak na marginesie Karolu mój tato bardzo Ci dziękuje. A to już my w akcji. Podzieliliśmy się na dwie grupy Zobacz więcej
coś smacznego ale nie „restauracyjnego”. To takie ostrzeżenie, bo jakby powiedzieli w moim ulubionym (i jedynym jaki oglądam) programie kulinarnym „Top Chef” - obroni się smakiem! Przepis Karola Zobacz więcej
właściciel :)) zgarniał wielką noge do domu! Następnie wszyscy razem przy wspólnym stole, mogliśmy spróbować wszystkich przygotowanych dań! Porozmawiać :) I zrobić pamiątkowe selfie!! (prosił mnie, Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na pyszną zapiekankę, którą przygotowałam wzorując się na zapiekance jaką robiliśmy na warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Lidla z Karolem Okrasą. Ja do mojej Zobacz więcej
doświadczenie, jak i kobieca intuicja nie zawiodły- moje klimaty i moje smaki! Pod okiem Karola Okrasy przygotowywaliśmy przepyszne dania, z użyciem składników typowych dla kuchni iberyjskiej. W Zobacz więcej
. Zajęłyśmy nasze stanowiska, założyłyśmy fartuchy i wzięłyśmy menu do rąk. W menu nie ma naszego dania głównego, które przygotowywaliśmy, a była to zapiekanka warzywna z polędwicą z dorsza. Zobacz więcej
Kiedy już wiedziałam, że książka do mnie trafi i najprawdopodobniej dotyczy ryb, spodziewałam się... okładki z rybą właśnie :) Jakie było moje zdziwienie, kiedy po rozpakowaniu paczki zobaczyłam dwie Zobacz więcej
Ryby bardzo lubię, ale przyrządzam je rzadko. Powód jest przede wszystkim jeden - zapach, który unosi się w domu mimo wentylacji w kuchni. Drugim (mniejszym) powodem jest brak pomysłu na rybę. Zobacz więcej
Święta i okazje Moim okiem Reklama MÓJ ULUBIONY! Warsztaty z Oliwią Bernady Wtorek, 7 czerwca 2016 Łatwe Tanie Przygotowanie Kolejne warsztaty kulinarne, w których uczestniczyłam w Studiu Smolna8 Zobacz więcej
Lidla. Dla mnie bomba, bo uważam, że ryby to wciąż składnik, którego wielu z nas się boi, a ta książka może to zmienić. To przepisy Doroty Welman i Karola Okrasy na ryby w wielu odsłonach - od Zobacz więcej
Biały boczek pieczony z dynią hokkaido i jabłkiem Biały serek domowy Bigosik z kapusty i golonki w piwie - resztkowy Bigosik z białej kapusty Bigos z białej kapusty Bigos z młodej kapusty Bigos z Zobacz więcej
: zamiast ... 1 dzień temu raspberries and cream Surówka z marchewki po marokańsku - Surówka z marchewki, która w smaku dość znacznie różni się od tradycyjnej surówki marchewkowej jaka znamy. Startą Zobacz więcej
bardzo a... 1 dzień temu Kuchenne Szaleństwa Risotto z botwinką i chorizo - Kremowa konsystencja, smaki idealnie połączone i ten kolor! To risotto podbiło moje serce. Delikatny smak botwinki świetnie Zobacz więcej