zapiekanka z dorszem przepis okrasa

W piątek miałam zaszczyt uczestniczyć w warsztatach kulinarnych z Karolem Okrasą. Po dostaniu zaproszeniu długo się nie zastanawiałam nad odpowiedzią, wiedziałam, że muszę tam być :) Warsztaty Zobacz więcej
przygotowanym na bazie oliwy z oliwek i winnego octu sherry. Następną potrawą było danie z kuchni portugalskiej, czyli zapiekanka warzywna z dorszem i owocami morza. Miło było pogotować po hiszpańsku Zobacz więcej
przygotowanym na bazie oliwy z oliwek i winnego octu sherry. Następną potrawą było danie z kuchni portugalskiej, czyli zapiekanka warzywna z dorszem i owocami morza. Miło było pogotować po hiszpańsku Zobacz więcej
Przygotowałam tą potrawę zainspirowanaZapiekanką z ziemniaków, dorsza, boczku i kapusty kiszonejKarola Okrasy. Miałam możliwość zobaczenia małej cząstki programu, w którym właśnie przygotowywał to Zobacz więcej
produktów. Na szczęście są (śmiem twierdzić, że uwielbiane przez mnóstwo osób) tematyczne tygodnie Lidla (od jutra rusza tam właśnie Tydzień Hiszpański i Portugalski - klik ). Mnie spotkała dodatkowa Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na relację z warsztatów kulinarnych Kuchni Lidla, na których miałam przyjemność być ostatnio. Tematem warsztatów była kuchnia portugalska i hiszpańska a gotowaliśmy z samym Zobacz więcej
coś smacznego ale nie „restauracyjnego”. To takie ostrzeżenie, bo jakby powiedzieli w moim ulubionym (i jedynym jaki oglądam) programie kulinarnym „Top Chef” - obroni się smakiem! Przepis Karola Zobacz więcej
--- W poprzednim tygodniu, na zaproszenie Lidla, udałam się na warsztaty pt. Korrida smaków, prowadzone przez Karola Okrasę. Zaproszenia na warsztaty organizowane przez Lidl uwielbiam, wszystko jest Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na pyszną zapiekankę, którą przygotowałam wzorując się na zapiekance jaką robiliśmy na warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Lidla z Karolem Okrasą. Ja do mojej Zobacz więcej
W ubiegły piątek wzięłam udział w warsztatach na temat kuchni hiszpańskiej i portugalskiej, prowadzonych przez Karola Okrasę. Klimaty Półwyspu Iberyjskiego nie są mi jeszcze zbyt dobrze znane (wciąż Zobacz więcej
godzinie 16 byłam już na miejscu, lekki stres, przecież nikogo nie znam, jak to będzie ? Stół był pięknie przygotowany przez organizatorów Na wstępie zobaczyłam Agnieszkę z bloga Aga w kuchni, mała Zobacz więcej
Wellman, dobrze znam tylko ze szklanego ekranu. Książka jest pięknie wydana, podobnie jak dwie wcześniejsze "lidlowe" na święta. I niezmiernie się cieszę, że ją mam, bo ryby to moja achillesowa Zobacz więcej
Ryby bardzo lubię, ale przyrządzam je rzadko. Powód jest przede wszystkim jeden - zapach, który unosi się w domu mimo wentylacji w kuchni. Drugim (mniejszym) powodem jest brak pomysłu na rybę. Zobacz więcej
› Przepisy › Moim okiem › MÓJ ULUBIONY! Warsztaty z Oliwią Bernady Kategorie Mięsa Grill Zupy Dla dzieci Ciepłe dodatki do obiadu Dużo i do syta Dania bez mięsa Ryby i owoce morza Kluchy, pierogi Zobacz więcej
Lidla. Dla mnie bomba, bo uważam, że ryby to wciąż składnik, którego wielu z nas się boi, a ta książka może to zmienić. To przepisy Doroty Welman i Karola Okrasy na ryby w wielu odsłonach - od Zobacz więcej
Mazurek z orzeszkami i żurawiną Medaliony we własnym sosie Medaliony z piersi kurczaka w ziarnach sezamu i dyni Meksykański zawijaniec w cieście Mielone na patyku - cevapcici Mielone nadziewane serem Zobacz więcej
, czyli jedzeni... 23 godziny temu Kulinarne Szaleństwa Evity Łosoś atlantycki teriyaki w pysznym towarzystwie - *Łosoś teriyaki jest przepyszny.A podany w towarzystwie fasolki i pomidorków smakuje Zobacz więcej
... 1 dzień temu Sto smaków Imbir z dorszem - Jak wiadomo, kuchnia staropolska, w tym ta znana najdawniejszych przekazów, średniowieczna, kochała się w przyprawach korzennych. Wśród staropolskich Zobacz więcej