zapiekanka z dorszem przepis okrasa

W piątek miałam zaszczyt uczestniczyć w warsztatach kulinarnych z Karolem Okrasą. Po dostaniu zaproszeniu długo się nie zastanawiałam nad odpowiedzią, wiedziałam, że muszę tam być :) Warsztaty Zobacz więcej
przygotowanym na bazie oliwy z oliwek i winnego octu sherry. Następną potrawą było danie z kuchni portugalskiej, czyli zapiekanka warzywna z dorszem i owocami morza. Miło było pogotować po hiszpańsku Zobacz więcej
przygotowanym na bazie oliwy z oliwek i winnego octu sherry. Następną potrawą było danie z kuchni portugalskiej, czyli zapiekanka warzywna z dorszem i owocami morza. Miło było pogotować po hiszpańsku Zobacz więcej
Przygotowałam tą potrawę zainspirowanaZapiekanką z ziemniaków, dorsza, boczku i kapusty kiszonejKarola Okrasy. Miałam możliwość zobaczenia małej cząstki programu, w którym właśnie przygotowywał to Zobacz więcej
, kalmarów, dorszy, przez ostre papryczki, szafran, ryż, szynkę, po pęczki uwielbianej przez Karola Okrasę .... kolendry - wszystko świeże i doskonałej jakości czekało tylko na znak mistrza, by trafić Zobacz więcej
i z bardzo dużą wiedzą, którą się z nami dzielił. Wielbiciel limonki, czosnku i kolendry - a tak na marginesie Karolu mój tato bardzo Ci dziękuje. A to już my w akcji. Podzieliliśmy się na dwie grupy Zobacz więcej
coś smacznego ale nie „restauracyjnego”. To takie ostrzeżenie, bo jakby powiedzieli w moim ulubionym (i jedynym jaki oglądam) programie kulinarnym „Top Chef” - obroni się smakiem! Przepis Karola Zobacz więcej
właściciel :)) zgarniał wielką noge do domu! Następnie wszyscy razem przy wspólnym stole, mogliśmy spróbować wszystkich przygotowanych dań! Porozmawiać :) I zrobić pamiątkowe selfie!! (prosił mnie, Zobacz więcej
Świętokrzyska jako nagrodę za wygraną w konkursie. Zachęcam do spróbowania :-) Składniki: - świeży karczoch (lub w puszce) - mały fenkuł - 1 kg młodych ziemniaków - połowa brokuła - 2 szalotki - 2 Zobacz więcej
W ubiegły piątek wzięłam udział w warsztatach na temat kuchni hiszpańskiej i portugalskiej, prowadzonych przez Karola Okrasę. Klimaty Półwyspu Iberyjskiego nie są mi jeszcze zbyt dobrze znane (wciąż Zobacz więcej
. Zajęłyśmy nasze stanowiska, założyłyśmy fartuchy i wzięłyśmy menu do rąk. W menu nie ma naszego dania głównego, które przygotowywaliśmy, a była to zapiekanka warzywna z polędwicą z dorsza. Zobacz więcej
Wellman, dobrze znam tylko ze szklanego ekranu. Książka jest pięknie wydana, podobnie jak dwie wcześniejsze "lidlowe" na święta. I niezmiernie się cieszę, że ją mam, bo ryby to moja achillesowa Zobacz więcej
autorstwa Karola Okrasy i Doroty Wellman, przygotowana dla Lidla, jest przebogatym źródłem inspiracji. To nie tylko ryby na świąteczny stół, ale też na obiad codzienny, niedzielny, na wspólne Zobacz więcej
standardy jakości a oferowane produkty od wielu lat są nagradzane. Menu, które przygotowała Oliwia było bardzo urozmaicone, mogliśmy się przekonać, że „Mój Ulubiony” doskonale sprawdzi się i na słono Zobacz więcej
przepysznych przepisów. Od gotowanego łososia z sosem pomidorowo-pomarańczowym, przez sandacza w majeranku z kiszoną kapustą curry, aż po ziemniaczaną zapiekankę z dorszem, kapustą i karczochami. Zobacz więcej
) stycznia(23) 2009(146) grudnia(28) listopada(29) października(24) września(32) sierpnia(28) lipca(5) dla miłośników czekolady translate to lubicie Wilgotne ciasto z bakaliami Owsiane ciastka Zobacz więcej
z ActiFry Barszcz biały Barszcz Ukraiński Barszcz Ukraiński bez mięsa Barszcz a'la Ukraiński na pieczonych buraczkach Barszcz z botwinką i uszkami Barszcz ze szczawiem Barszczyk czysty Barszczyk Zobacz więcej
minut temu Bernika - mój kulinarny pamiętnik Pęczotto z pieczarkami - Odkąd jakiś czas poznałam inne oblicze tej kaszy i wiem, że pęczak może być pyszny, staram się ją przygotowywać regularnie, jako Zobacz więcej
też miał taki być. Gdyby nie to, że trzeba czekać, aż cia... 16 godzin temu Una finestra di fronte Torta di carote e mandorle (senza grassi) - Sembra che l’argomento di conversazione più coinvolgente Zobacz więcej