zapiekanka z dorszem puree

Przy okazji konkursu kreatywnego z udziałem włoszczyzny i ryby w roli głównej powstało to danie, które może być również wigilijnym. Dorsz w towarzystwie omletu i puree marchewkowego, puree Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Ryby i owoce morza

Ryby i owoce morza 316

0
Po przepis kliknij w zdjęcie OWOCE MORZA Krewetki z patelni z ziołami i czosnkiem Krewetki w cieście Homar Kalmary z makaronem Ostra zupa z krewetkami RYBA NA OBIAD Ryba z warzywami Zapiekanka Zobacz więcej
Poniższy przepis na zapiekankę jest wynikiem moich eksperymentów zainspirowany brytyjskim rybnym plackiem, a także plackiem pasterza z baraniną z tego samego zakątka świata. Chciałam coś zrobić z Zobacz więcej
DORSZ ZAPIEKANY Z PIECZARKAMI I ZIEMNIACZANYM PUREE SKŁADNIKI ( dla 4osób): ok. 1 kg filetów z dorsza 1/2 kg pieczarek 2 duże cebule 1 kg ziemniaków 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki masła 1/2 Zobacz więcej
Porcja dla 2-4 osób RYBA Z WARZYWAMI 1 opakowanie mieszanki warzyw mrożonych ( marchewka, por , seler, brukselka, fasolka, groszek) 6-8 kostek mrożonego np. mintaja słoiczek koncentraty pomidorowego 4 Zobacz więcej
Składniki: Puree: 1 kg mączystych ziemniaków (np.mila, bryza, gala, wawrzyn) 100 ml mleka 100 g sera cheddar Szpinak: 450 g mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki oleju sól i pieprz Zobacz więcej
Przepis znalazłam dawno temu tutaj.Danie jest bardzo smaczne i warto go spróbować. Moja ocena 5/5 Składniki: - 4 ładne filety z dorsza, - 4 duże ładne ziemniaki, - tymianek, - 1 liść laurowy, - 3 Zobacz więcej
Nie od dziś wiadomo, że ryby są zdrowe i warto je jeść kilka razy w tygodniu, ale ryby to także znakomity środek upiększający. Za sprawą kwasów z rodziny omega-3 oraz witaminy A i E wpływają na zdrowy Zobacz więcej
Vin
Vin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co tak pachnie?
Placek z wędzoną rybą

Placek z wędzoną rybą 89

0
wędzonej ryby (pstrąg, makrela, dorsz, halibut) 1 śmietana lub jogurt Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,rozetrzeć na puree z łyżką masła i łyżką mleka. Posolić do smaku, Zobacz więcej
Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym z cukinią, serem mozzarella i oliwkami Czas przygotowania: ok. 50 min Składniki: Zobacz więcej
Przygotowałam tą potrawę zainspirowanaZapiekanką z ziemniaków, dorsza, boczku i kapusty kiszonejKarola Okrasy. Miałam możliwość zobaczenia małej cząstki programu, w którym właśnie przygotowywał to Zobacz więcej
Jedz kolorowo
Jedz kolorowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedz kolorowo
Ryba pod pierzyną

Ryba pod pierzyną 53

4
Dorsz przykryty marchewką i ziemniakami. Proste składniki. Gotowy obiad – 3 w 1. Zastanawiałam się, czy razem w tym samym naczyniu nie można byłoby zrobić deseru, ale się nie dało. ;) Ryba nie jest Zobacz więcej
Gdy brakuje nam pomysłu na rybę warto zrobić zapiekankę. W Wielkiej Brytanii zapiekanka rybna pod puree ziemniaczanym to danie tradycyjne. U nas chyba najczęściej się smaży rybę. Tę zapiekankę można Zobacz więcej
kulinarne Brak komentarzy: Prześlij komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Obserwuj bloga przez e-mail (newsletter) Szukaj w tym blogu Ładowanie... Kategorie Zobacz więcej
i bazylii Puszyste pancakes z musem pomarańczowym Duszone udko w cebuli pieczarkach Litewskie czenaki z polędwiczką i warzywami Żeberka w coca coli z ryżem i dżemem z chili Klops Zobacz więcej
Zapiekanka z selera i ziemniaków to świetna alternatywa do zwykłego puree. Podałam ją w towarzystwie Dorsza z sosem Velouté z trawy cytrynowej, z którym stworzyła świetne danie idealne na niedzielny Zobacz więcej
Już na tych kartach pisałem, że od dłuższego czasu na moim stole częściej goszczą ryby. Dziś będzie coś po angielsku. Pierwszy raz jadłem te "ciasto rybne", gdy moja szwagierka zrobiła je, podczas Zobacz więcej
Zapiekanka, którą widzicie na obrazku, być może nie wygląda zbyt kusząco, ale uwierzcie mi – to wspaniałe danie! Bardzo smaczne, lekkie i zdrowe. Nawet jej kolor korzystnie wpływa na poprawę nastroju Zobacz więcej
śmietanę z musztardą i mąką. Dodać do podsmażonych warzyw i dobrze wymieszać. Dodać wino, szczyptę świeżo zmielonej gałki muszkatołowej oraz sok i startą skórkę cytryny. Podgrzać i lekko zredukować. Zobacz więcej