zapiekanka z jajek i fasolki

Jaglana zapiekanka z fasolką adzuki, serem feta i jajkiem powstała z potrzeby „wysprzątania” zawartości lodówki z resztek, a przy tym pilnej potrzeby zjedzenia czegoś konkretnego i ciepłego po późnym Zobacz więcej
Pyszna, zdrowa zapiekanka z kaszy jaglanej z sezonowymi warzywami. Dzięki sosowi z pomidorów bardzo wilgotna i aromatyczna. Można wykonać ją w wersji z tuńczykiem lub w wersji wegetariańskiej, Zobacz więcej
Ciekawa szybka zapiekanka , mało kalorii dużo witamin. Można wykorzystać warzywa z poprzedniego dnia . Zapiekanka warzywna w słoiczku 4 młode ziemniaki 1 garść fasolki szparagowej 1 pomidor 5 szt Zobacz więcej
kilka liści z młodej kapusty 3 marchewki 2 kalarepy 400 g fasolki szparagowej 700 g ziemniaków oliwki czarne krążki cebuli 2 jajka 300 g jogurtu naturalnego 3 łyżki startego sera sól pieprz szczypta Zobacz więcej
Zapiekankę z cukinią można robić na 100 sposobów. Składniki: Ugotowane ziemniaki ugotowana fasolka szparagowa podsmażona cukinia ser pleśniowy typu Turek śmietana 18 proc. 2 jajka ser żółty tarta Zobacz więcej
Dzisiaj zrobiłam drugą wersję omleta. Z obiadu zostały mi warzywa (były w formie zapiekanki, najpierw podgotowane a później zapieczone): - ziemniaki, - dynia, - papryka żółta, - papryka zielona, - Zobacz więcej
jajku,obtoczyć w panierce.Smażyć.Udekorować plasterkiem cytryny Powiązane wpisy: Rolady z indyka w sosie pomidorowym Składniki: 4 jajka,1pęczek pietruszki,4 filety z indyka,sól,pieprz,50 g startego Zobacz więcej
,mięso,cebulę i pieczarki.Wszystko zalać majonezem.Posypać serem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor. Powiązane wpisy: Zapiekanka kartoflana z fasolką szparagową Składniki: 300 g Zobacz więcej
jajecznicę.Następnie rozłożyć na talerze.Dodać cienko pokrojonego łososia i polać śmietaną z przyprawami. Powiązane wpisy: Wędzony łosoś z roszponką Składniki: 4 jajka,150g mrożonego szpinaku,100g Zobacz więcej
Często nie wykorzystuje całego opakowania makaronu. Gdy zbierze mi się kilka kształtów przygotowuję taką zapiekankę. SKŁADNIKI: makaron fasolka szparagowa żółta i zielona brokuł kukurydza konserwowa Zobacz więcej
Zapiekanka z ziemniakami (tortilla), może być zapiekana na głębokiej patelni, albo w piekarniku. Jest to sycące danie na obiad lub kolację. SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków cebula 1-2 ząbki czosnku 1 puszka Zobacz więcej
zielonego (u nas mrożony) - tak na oko pół szklanki fasolki zielonej - tak na oko kilka pieczarek (też pozostałość w lodówce ;p ) ulubione przyprawy ser żółty - u nas kilka plastrów zostało śmietanka Zobacz więcej
Składniki: ziemniaki ugotowane 1 kg, cebula 2 sztuki, czosnek ząbki 6 sztuk, fasolka szparagowa 1 puszka, olej rzepakowy 2 łyżki, mozzarella 10 dag, jajka 4 sztuki, przyprawa do ziemniaków 2 łyżeczki, Zobacz więcej
Dzisiaj na tapecie zapiekanka makaronowa, lekka, bezmięsna, w sam raz na obiad lub wczesną kolację. Z odrobiną śmietany i gałki muszkatołowej, posypana delikatnie żółtym serem. Dla naszego alergika Zobacz więcej
Zapiekanki to jeden z moich ulubionych sposobów na obiad. Szybko się je przygotowuje i za każdym razem można pokombinować ze smakiem. Dziś główną rolę grają warzywa w towarzystwie z makaronem. ok. 150 Zobacz więcej
Zapiekanka z makaronu. Przepis z książki Cristiny Bottari Składniki: - 400g spaghetti - 120g mięsa mielonego - 200g mozzarelli - 250g fasolkiszparagowej - 1kg mięsa do duszenia - 1 jajko - 1 kieliszek Zobacz więcej
Pamiętam domowe piątkowe obiady u moich rodziców. W okresie jesiennym były najczęściej racuchy, naleśniki lub jabłka w cieście, zimowym - spaghetti lub słynna "zapiekanka babci Stefy" (niezależnie od Zobacz więcej
Pyszne danie obiadowe i nie tylko. W zasadzie można w niej zapiec wszystko. Bazą są ziemniaki i wędzony boczek oraz por. Reszta to kwestia wyobraźni a ciasto wszystko idealnie połączy. Składniki Zobacz więcej
puszki kukurydzy Pół puszki fasolki czerwonej 1 czerwona cebula 1 opakowanie sera mozzarella w zalewie 2 jajka Olej rzepakowy do podsmażenia cebulki Sól himalajska, pieprz czosnkowy, szczypta chili Zobacz więcej
Kto tylko może i lubi jeść fasolkę szparagową, powinien w pełni wykorzystać letni sezon. Oprócz smacznej wersji z masełkiem i bułką tartą, bardzo dobrze smakuje w sałatkach, w sosach i zapiekankach. Zobacz więcej