zapiekanka z ricottą

{{headerMessage}}
Piszę o sposobie, bo sposobów jest wiele, z pośród nich parę gości na stałe w kuchniach, w których się zapieka. Jednym z moich sposobów jest zapiekanie z tak przygotowanym serem ricotta. Sos jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na dziś proponuję zapiekankę ziemniaczano-pieczarkową z ricottą. Składniki: 2 duże ziemniaki 5 pieczarek 1 cebula ser ricotta sól pieprz zioła oliwa z suszonych pomidorów Ziemniaki pokroić w cienkie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu chcąc zgubić parę kilogramów wertowałem "odchudzające" portale, gdzie można znaleźć mniej lub więcej smacznych, a jednocześnie niskokalorycznych przepisów. Uwagę moją przykuła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wiem czy zapiekanka ze szpinakiem i ricottą trafia w Wasze gusta, ale mam nadzieję, że tym przepisem uda mi się przekonać kogoś żeby otworzył się na nowesmaki;-) Ricotty do tej pory głównie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie!! Zapraszam na wspaniałą zapiekankę makaronową ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem ricotta. To jedno z moich ulubionych dań. Robię je dość rzadko, bo ciężko mi się jest powstrzymać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
swój czas, a to parę pieczarek, a to groszek, kawałek sera...no to już! W szafce uśmiechało się już tortelloni z ricottą i szpinakiem, które sobie wybrałam w hurtowni oliwy. Postanowiłam więc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno nie robiłam zapiekanki, więc gdy wpadłam w szał, to od razu dwie - jedna po drugiej, wylądowały na stole, bo jakoś po pierwszej nie miałam dość..... dwa średnie bataty mała cukinia cebula dwa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam bawić się jedzeniem, eksperymentować i łączyć różne smaki. Uwielbiam owoce w wytrawnych potrawach. W dodatku miałam ochotę na ziemniaki, a konkretnie zapiekankę z ziemniaczanymi talarkami, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapiekanka makaronowa z dynią, szpinakiem i serem ricotta, to pyszny pomysł na wykorzystanie dyni. Upieczona dynia zyskuje fantastyczny aromat, a w zapiekance zmienia się w warstwę dyniowego puree. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zastanawiałam się czy ma to być przepis na lasagne czy lazanię ? Ale w końcu jesteśmy w Polsce, myślę, że taka forma już na dobre zadomowiła się w naszym języku, więc niech będzie po naszemu. Szukam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dynia, dynia, wszędzie dynia! To nie są narzekania, tylko zachwyty, bo mało jest warzyw, które darzę tak bezwzględną miłością. W sezonie tylko noszę jeden wielki okaz za drugim, dźwigam je na moje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
Lubicie zapiekanki ? Takie zapiekane kanapki z różnymi dodatkami ? Mam nadzieję, że tak bo chcę Wam dzisiaj pokazać te, które u nas są prawdziwym hitem. Dwa rodzaje sera, suszone pomidory i kiełbaski Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś na obiad moje ulubione połączenie smaków z makaronem. Delikatny kurczak, szpinak i serek ricotta, a to wszystko na sosie pomidorowym. Nic dodać, nic ująć. Porcja na 6 osób Składniki: 250 g serka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ricotta dzięki delikatnemu smakowi i konsystencjijest serem często używanym wkuchni włoskiej. Najczęściej stanowijedenz podstawowychskładników w słodkich i słonych tartach, zapiekankach, pierożkach i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Hmmm włoska zapiekanka jako śniadanie, dodatek do obiadu, albo kolacja. Jak zwykle powstawała w duchu coś z niczego :) Składniki: - 2 jajka - 2 łyżki ricotty - 4 pomidorki cherry - 2 łyżki pokrojonego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ale naprawdę pyszne! Warto samodzielnie przygotować tortille bo wtedy mamy pewność, że są świeże i nie zawierają niepotrzebnych konserwantów. Zobacz przepis na pyszne Zapiekanki z ricottą, mozarellą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wydawać by się mogło, że faszerowanie makaronu na zapiekankę to żmudna praca i obiad zdecydowanie nie z kategorii „fast food”. Fakt, zajmuje to kilka (ale dosłownie kilka!) minut, a potem tylko do Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
tarta z kwiatami cukinii

tarta z kwiatami cukinii 264

0
{{headerMessage}}
Uwielbiam cukinię. Mogłabym nawet założyć jej fanklub :) Zjadamy jej kolosalne ilości w przeróżnej postaci, jako zapiekanki, placki, nadzienie do pierogów, na grillu, w sałatkach, na pizzy.... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Upał nadal doskwiera, jeść się odechciewa, ale przecież coś tam na ruszt wrzucić trzeba. Po wieczornym grillowaniu zostały mi 3 udka z kurczaka. Na odgrzewane nie miałam ochoty, na zapiekanki również. Zobacz więcej