zapiekanki z kaszą gryczaną

Jak już kiedyś pisałam nie przepadam za kaszami. Ale ta zapiekanka znaleziona z gazecie Moje Smaki Życia była bardzo bardzo dobra.. Robi się ją szybko i równie szybko znikła z naszych talerzy. Zobacz więcej
Poleca: Ewa Źródło: Prawo do gotowania z pasją Fot. Ewa Lubię takie dania - nie dość, że smaczne, to jeszcze wszystko w jednym garnku. Chociaż do tej zapiekanki przydają się jeszcze jakieś warzywa Zobacz więcej
Jak widzicie moją kuchnię ostatnio opanowały kasze :) Dziś zapraszam Was na pyszną zapiekankę z kaszą gryczaną. Zawsze jadłam kaszę gryczaną, w sypkiej postaci, jako dodatek do mięs i sosów. Tutaj w Zobacz więcej
O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne... « Sałatka warzywna w pomidorze Zapiekanka z kaszą gryczaną W poszukiwaniu czegoś nowego na naszą ulubioną kaszę Aneta wpadła na pomysł zapiekanki z Zobacz więcej
Zapiekanka z kaszy gryczanej z mnóstwem warzyw i aromatycznych przypraw to jedno z fajniejszych dań, jakie w ostatnich tygodniach przygotowałem. Za składniki posłużyło mi wszystko co miałem w lodówce Zobacz więcej
Niedawno był październik a ani się obejrzałam a już za miesiąc święta :) Ostatnio czas mija jakby szybciej, dni coraz zimniejsze a dzisiaj padał nawet śnieg :) Dlatego tym bardziej trzeba zadbać o Zobacz więcej
Zapiekanka z brokułem i kaszą gryczaną to bardzo prosta w przygotowaniu i smaczna propozycja na zdrowy bezglutenowy obiad. Na zdjęciu – jeszcze przed włożeniem do piekarnika. Składniki: - ok. 200 g Zobacz więcej
Kolejna zapiekanka z kaszą gryczaną bo w takiej postaci nam najbardziej smakuje:). Połączyłam warzywa z parówką i dodałam białe szparagi i wyszła naprawdę bardzo ale to bardzo dobra. Składniki - 2 Zobacz więcej
Sycąca zapiekanka z grzybami i kaszą. Intensywna w smaku i delikatna zarazem. Bardzo smaczna. Składniki: 200 g kaszy gryczanej 500 ml bulionu grzybowego z kostki 200 g prawdziwków (dałam mrożone) 1 Zobacz więcej
Tazapiekanka z kaszą gryczanąstanowi efektniedawnego sprzątania zapasów z lodówki:-)Zupełnie przypadkowo wyszło mi z tego bardzo smaczne danie, które z pewnością na stałe wejdziedo mojego menu. Jest Zobacz więcej
Składniki: 2 jajka (120g) 1 woreczek kaszy gryczanej (100g) brokułu (250g)1 chili (opcjonalnie)przyprawy (sól, pieprz, chili, czosnek) Przygotowanie: Kaszę gotujemy, brokuł dzielimy na różyczki i Zobacz więcej
Inspiracje do tego przepisu wzięłam STĄD. Choć mogę jeść zupę z botwinki w nieograniczonych ilościach, postanowiłam spróbować czegoś nowego i przyznam, że wyszło smakowicie :) Zapiekanka z botwinką i Zobacz więcej
Zapewne większość ludzi widząc kaszę gryczaną nie zapała entuzjazmem. Ja też tak miałam. Do czasu, aż na nowo ją odkryłam. Lekko orzechowy smak kaszy, odrobina pomidorka ze śmietaną i ryba bez ości to Zobacz więcej
Prosta, pyszna i zdrowa zapiekanka z kaszą gryczaną. Z wielkim entuzjazmem przygotowana, a następnie z jeszcze większym entuzjazmem zjedzona przez uczniów Kuchni Artystycznej, którą właśnie prowadzę Zobacz więcej
To, że kasza jest zdrowa chyba każdy wie. Czasem tylko brakuje nam pomysłów na dania z kaszą. Nie musi być ona tylko dodatkiem do obiadu. Dzisiaj w formie zapiekanki :) Składniki: 1 szklanka kaszy Zobacz więcej
Jesień to czas kiedy w moim domu dominują kasze. Ten składnik dań idealnie syci, jest zdrowy i naprawdę smaczny. Postanowiłem więc przygotować zapiekankę z użyciem kaszy gryczanej. Otworzyłem lodówkę Zobacz więcej
Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej 1 czerwona papryki 1 cukinia 20-30 dag fasoli szparagowej 30 dag dyni 1 marchewka 1 cebula 1 pietruszka (korzeń) 1/3 szklanki oliwy lub innego tłuszczu (np. olej Zobacz więcej
Chcąc zachować szczupłą sylwetkę nie rezygnując z przyjemnego stołu ?? Otóż jest to możliwe dzięki przepisom dietetycznym, zdrowym i urozmaiconym. Dziś przygotowałam zapiekankę na bazie kaszy Zobacz więcej
Poleca: Ania Fot. Ania Kolejna dynia rozkrojona, więc trzeba kombinować, co tu z niej przyrządzić. Padło na kaszę gryczaną, bo zdrowa. W lodówce znalazłam kawałek boczku i oscypek. Połączyłam Zobacz więcej
Kasza gryczana pojawia się na naszym stole bardzo często, właściwie nie ma tygodnia, żebyśmy nie jedli jej na obiad. Tym razem postanowiłam wykorzystać ją do zapiekanki zmięsem mielonym. Smakowało. I Zobacz więcej