zapiekany dorsz w piekarniku

Eksperymentujemy ostatnio ze sposobem podania rybki na obiad, ta podejrzana na ulotce Lidla z delikatnymi własnymi wstawkami była bardzo smaczna...a pomidory ze skorupką skradły me serce. Dorsz z Zobacz więcej
Kolejna propozycja rybki, tym razem z piekarnika. Muszę przyznać że wyszła wyśmienita, pyszna, ogólnie bardzo bardzo dobra:). Powróciłam z paroma postami, niestety nie mam stałego internetu:/, a dziś Zobacz więcej
Dorsz zapiekany z ziemniakami, to dobry pomysł na odmianę dla typowego, panierowanego, smażonego dorsza z patelni. SKŁADNIKI: 60 dag filetów z dorsza b/skóry 60 dag ziemniaków 1 cebula natka Zobacz więcej
a pomidorki kroję na połówki. Ziemniaki i brokuł lekko podgotowywuję. Śmietanę łączę z roztrzepanym jajkiem i startym żółtym serem. Sos doprawiam solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym rozkładam Zobacz więcej
Danie do którego zainspirował mnie mój mężczyzna. Dorsz - a tu właściwie możemy użyć każdą rybę - zapiekamy z pomidorem i plasterkiem mozzarelli na sałacie. Proste, szybkie, aromatyczne danie, idealne Zobacz więcej
. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać go roztopionym tłuszczem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 40 minut. W trakcie pieczenia polewać powstałym sosem. Gdy ryba jest już miękka polać Zobacz więcej
anes
anes Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarnewariacje
Ryba po toskańsku

Ryba po toskańsku 246

0
Składniki na 3 - 4 osoby: 4 filety białej ryby (np. dorsza) 1/3 - 1/2 szklanki parmezanu 2 łyżki majonezu 8 suszonych pomidorów (w oleju) 2 łyżki masła 1 łyżka soku z cytryny pieprz sól Sposób Zobacz więcej
kasiaole
kasiaole Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie Ole
Dorsz au gratin

Dorsz au gratin 502

0
domu. Polecam. - dorsz ze skora, lub inna dobra wyfiletowana ryba ze skora - majonez - czosnek, zielona pietruszka * Przepis zamyka sie w jednym zdaniu: rybe smarujemy majonezem i zapiekamy przez 15 Zobacz więcej
4 filety dorsza 2 cytryny 50 g masła 2 ząbki czosnku sól W naczyniu do zapiekania ułożyć umyte i osuszone kawałki ryby, doprawione solą i cytrynowym pieprzem, na nich ułożyć kawałki masła, Zobacz więcej
łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka zalewy z kaparów - młode ziemniaki - sól morska - sok z cytryny - olej z suszonych pomidorów WYKONANIE: Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem, ułóż rybę, pomidory, Zobacz więcej
solą i pieprzem.Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 *C na 6 minut. Bułkę tartą podprażyć na maśle na złoty kolor. Przełożyć do miseczki, dodać natkę pietruszki, masło, czosnek przeciśnięty przez Zobacz więcej
oliwie, dodać passatę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Filety z dorsza opłukać, oczyścić i osuszyć. Każdy posmarować 1 łyżką pesto oraz ułożyć grubą warstwę szpinaku. Zwinąć w roladkę, włożyć Zobacz więcej
Kolejna odsłona dorsza na naszym blogu. Tym razem w formie zapiekanej w piekarniku z dodatkiem masła czosnkowego i brokułami. Potrawa należy do dań lekkich dzięki czemu stanowi świetną propozycję na Zobacz więcej
szpinaku w śmietanie (u mnie hortex) Mozarella light sól i pieprz Filety rozmrażamy przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy w naczyniu do zapiekania. Szpinak ze śmietaną rozmrażamy na patelni. Ja Zobacz więcej
Kolejne danie w którym wykorzystałam jarmuż. Apetyczny dorsz zapiekany pod chrupiącą pierzynką z jarmużu i mozzarelli świetnie smakuje i całkiem fajnie się prezentuje. składniki: 500 g filetu z dorsza Zobacz więcej
: dorsz świeży 250 g mrożonej mieszanki warzyw 1 łyżka oleju z awokado przyprawy: sól himalajska, pieprz czarny, pieprz cayenne, curry, zioła prowansalskie Przygotowanie: Rybę oczyść. Następnie Zobacz więcej
, natka pietruszki. Przygotowanie: Rybę natrzeć sokiem z cytryny, solą, pieprzem i z jednej strony wędzoną papryką. Odstawić na 1-2h. Po czasie polać oliwą i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 Zobacz więcej
przecier pomidorowy. Dusić około 10 minut, po czym doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wsypać drobno posiekaną pietruszkę i wymieszać. Sos wlać do naczynia do zapiekania. Umieścić na nim Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Roladki z ryby

Roladki z ryby 182

0
sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. W osobnej miseczce ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, wymieszaj z miodem i musztardą. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Filety posmaruj Zobacz więcej
SLONCE
SLONCE Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaSłońca
  Pieczonka z dorsza

Pieczonka z dorsza 177

0
i solimy z obu stron. Cebule drobno kroimy. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Wykładamy porcje ryby ,posypujemy połową cebuli. Solimy i posypujemy pieprzem. Wykładamy druga warstwę ryby i Zobacz więcej