zapiekany kogel mogel

SLONCE
SLONCE Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaSłońca
Zapiekany kogel - mogel

Zapiekany kogel - mogel 2453

3
Zapiekany kogel - mogel Składniki; 2 banany 12 truskawek 6 żółtek 6 łyżeczek cukru kryształu 1 cukier waniliowy 100 g orzechów laskowych tartych Sposób wykonania: Do kokilek wkładamy pokrojonego w Zobacz więcej
na dnie pojemniczka i zalewamy ją masą Tak przygotowaną każdą porcję kogel mogel oprószamy szczyptą kylitolu Deser zapiekamy przez 7 minut w piekarniku nagrzanym do 180º C wersja z cynamonem Zobacz więcej
Zapiekany kogel mogel to zdecydowanie deser na szybką zachciankę. Niezbyt wymagający, radujący podniebienie i oko. Ja do swojego dodałam borówki i banany. Jeśli chodzi o banany – tu uwaga od razu Zobacz więcej
Gdy tylko zobaczyłam maliny, nie mogłam się oprzeć... maliny zapiekane w koglu moglu Zobacz cały głodzikowy wpis --> Zobacz więcej
Małe, słodkie co nieco, czyli truskawki zapiekane w koglu - moglu. Składniki (na 2 małe kokilki): 2 żółtka 3 czubate łyżeczki cukru szczypta cukru waniliowego 6 truskawek Wykonanie: Truskawki układamy Zobacz więcej
Kogel-mogel to chyba dla większości z nas jeden ze smaków dzieciństwa :) Dziś bardzo prosty, ale i bardzo smaczny przepis na deser. Zapiekane borówki pod koglem-moglem. Możecie użyć dowolnych owoców. Zobacz więcej
Dwa pyszne smaki - nieco kwaśne truskawki i słodki sos. Po zapieczeniu kogel mogel zamienia się w delikatny...hm...jakby omlet. Pyszny i szybki deser. TRUSKAWKI ZAPIEKANE W KOGLU MOGLU 6 żółtek 6 Zobacz więcej
potrzebujemy: - 4 zółtka - esencja waniliowa - 4 łyżki cukru - owoce (pół jabłka na osobę) - opcjonalnie likier do polania jabłek Jabłka obrać ze skórki, wydrążyc gniazda na sienne i pokroić na Zobacz więcej
Przepis konkursowy nadesłany przez Ewę W Składniki: 4 żółtka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego kilka pokrojonych truskawek Wykonanie: Piekarnik nastawić na 180 C. Żółtka wraz z cukrem Zobacz więcej
Lubicie kogiel mogiel? Bo ja bardzo ;) miałam ochotę na coś słodkiego i zrobiłam maliny zapiekane pod koglem moglem... pycha :) Składniki: 2 garście malin, 3 żółtka, 7 łyżeczek cukru brzozowego- Zobacz więcej
, przekroić na pół i rozdzielić pomiędzy remekiny, układając owoce na biszkoptach. Żółtka utrzeć z cukrem i ekstraktem na puszystą masę. Cukier nie musi się całkiem rozpuścić, stanie się to podczas Zobacz więcej
Robiłam dzisiaj roladę bezową,(przepis niebawem) zostały mi żółtka. Chciałam je wykorzystać, przypomniałam sobie o przepisie Nebliny, na zapiekane truskawki w koglu moglu. Trochę go zmodyfikowałam, Zobacz więcej
Wszystkim, którzy jak ja uwielbiają kogel-mogel, proponuję zapiec go z truskawkami. Podany na ciepło, z wierzchu ścięty i kruchy, a w środku nadal płynny. Rewelacyjnie pyszny i ekspresowy deser. Zobacz więcej
smaczniejszy. Przepis banalny, a smak wyjątkowy. Dawno temu jadłam takie owoce w jednej z nadmorskich restauracji, ostatnio przypomniał mi ten smak Kurt Scheller, podczas warsztatów kulinarnych. Zobacz więcej
"Wolna niedziela, którą planuję spędzić na lenistwie w ogrodzie - no może nie do końca lenistwie. Czas powoli zabierać się za jego całkowite ogarnianie :) Ale oczywiście chętnie, małą chwilkę spędzę w Zobacz więcej
Czy jest ktoś, kto nie lubi koglu moglu? Osobiście kojarzy mi się on z dzieciństwem, kiedy wszelkimi sposobamistarłamsię podkraśćtrochęmamie jak robiła do jakichś wypieków.Niestety czasami trafiałam Zobacz więcej
Wygodny pomysł na zagospodarowanie żółtek. Piekłam ostatnio bezy i zostały mi 3 żółtka. Nie bardzo wiedziałam co mam z nimi zrobić, a ponieważ borówki też w lodówce były, przypomniałam sobie o owocach Zobacz więcej
Pyszne, szybkie, tanie. Tutaj nie można nic zepsuć. Każdy poradzi sobie z tym deserem. Z wierzchu pod wypływem ciepła tworzy się cudownie delikatna pianka. W środku mamy płynny, ciepły kogel mogel i Zobacz więcej
Były już owoce zapiekane pod bezą, były zapiekane pod kruszonką, teraz przyszedł czas na kogel-mogel U mnie znów są to truskawki, ale Wy możecie użyć dowolnych owoców – malin, borówek, czereśni, Zobacz więcej
Deser tak prosty w wykonaniu, że aż grzech nie spróbować. Nie wiem jak Wy, ale ja w dzieciństwie zajadałam się koglem-moglem. Do dziś zresztą uwielbiam żółtka utarte z cukrem na puszystą masę. Zobacz więcej