zaplatany

{{headerMessage}}
Bardzo często rezygnuję z posypywania chleba ziarnami, bo wiem, że będą się na nim słabo trzymać. Dlatego kiedy zobaczyłam te zdjęcia, wiedziałam, że będę musiała wypróbować tę metodę. Polega ona na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
! Bulka pszenna -dwukolorowa,zaplatana Skladniki .500 gr maki pszennej .30 gr drozdzy .1 jajko .1 i 1/2 szklanki mleka .2 lyzki oleju + 1 lyzka .1 lyzeczka soli .1 lyzeczka cukru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chwytamy delikatnie przeciwlege paski i zaplatamy naprzemiennie nad winiami, tak aby powstaa nad owocami swego rodzaju kratka. Ciastko smarujemy delikatnie ubit pian z biaek i wkadamy do rozgrzanego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z najpopularniejszych w Rosji ale możecie przygotować je ze słodkim serem, orzechami, czy po prostu ze swoim ulubionym dżemem, a potem zatopić zęby w mięciutkiej bułeczce pełnej smaku. Dodatkową Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składników i zagniatamy gładkie , elastyczne ciasto. Przekładamy je do miski posmarowanej olejem i zostawiamy do podwojenia objętości, mniej więcej na godzinę. Kiedy ciasto urośnie dzielimy je na 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto wyrośnie wykładam je na blat i dzielę na 2 części. Każdą z tych 2 części dzielę potem jeszcze na 4 części i z każdej z nich formuję wałeczek. Wałeczki łączę z jednej strony ściskając razem ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W moim domu ciasto drozdowe znika,zanim zdazy dobrze wystygnac i nie jest wazne jest z owocami,budyniem czy tak jak dzis z cynamonem i kakao. Ci ktorzy przegladaja moje przepisy wiedza,ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
konsystencja będzie jednolita. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 1 cm. Ostrym nożem dzielimy na 8 kwadratów, a każdy z nich nacinamy z obu stron. Na środek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sie sparwdzil w 100%-godny polecenia i wyprobowania. Zapraszam! Kajzerki -buleczki zaplatane z serem i oliwka na serwatce Skladniki na 7 szt. . 400 gr maki pszennej .25 gr drozdzy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chałka z 6 części (splotowa) – zaplatanie krok po kroku ze zdjęciami. – I Love Bake Tweety na temat @ilovebakeblog Newsletter Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać informacje o nowościach Home Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno nie było na blogu żadnego pieczywa, pora dzisiaj na domową piekarnię! Chrupiące i pachnące, zaplecione na supeł bułki. Puszyste i szybkie – z masłem, z czosnkiem i z pietruszką. Zrobione w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prosty chlebek drożdżowy, zapleciony z czterech pasm ciasta, z których każdy został obtoczony w innych ziarnach. Dzięki temu ziarna są nie tylko na zewnątrz ale również wewnątrz, a chleb świetnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj przepis na niezwykle smaczny i pięknie prezentujący się chlebek. Naprawdę nie jest trudny do zrobienia! Przepis pochodzi z bloga Pieczywo na zakwasie. Zaczyn: 3/4 szkl. mąki pszennej chlebowej Zobacz więcej
Ania00
Ania00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Nocne bułeczki zaplatane

Nocne bułeczki zaplatane 21

1
{{headerMessage}}
Składniki: - 40g świeżych drożdży - 3 szklanki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1/3 szklanki oleju - 1 łyżka cukru - 1,5 łyżeczki soli - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki wody - 1 jajko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po sukcesie bułeczek śląskichskusiłam się na moje ulubione bułeczki z makiem. Te są inne, bardziej zwarte i gęste. Do ciasta nie dodajemy jajek a masło zastępujemy olejem. Ciasto wyrabiamy wieczorem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To danie wygląda na pracochłonne. Jeśli wykorzystamy gotowe ciasto francuskie, możemy je wykonać w około 40 min. Do tak przygotowanego kurczaka wystarczy podać surówkę i danie gotowe! Produkty: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po przekrojeniu wygląda pysznie! ;) Ja natomiast lubię filety z kurczaka w cieście francuskim. Na fileta kładę ser żółty, czasem ogórek lub pieczarki, doprawiam, ciasto na którym leży filet kroje na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
podprażamy orzechy i płatki migdałowe Do jabłek dodajemy miód, cynamon, orzechy. Ciasto francuskie rozkładamy na blasze boki kroimy na paski, na środku układamy farsz, i zaplatamy warkocz z boków. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
podprażamy orzechy i płatki migdałowe Do jabłek dodajemy miód, cynamon, orzechy. Ciasto francuskie rozkładamy na blasze boki kroimy na paski, na środku układamy farsz, i zaplatamy warkocz z boków. Zobacz więcej