zaprawy

Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Rubinowa zaprawa

Rubinowa zaprawa 426

1
{{headerMessage}}
. Używać jako zaprawę do barszczu, surówki z buraczków , sos do innych surówek , zimny sos do mięs , wędlin , serów, warzyw surowych ( jako dip ) carpaccio z ugotowanych buraczków . Można zrobić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kontrowersyjne zestawienie ale polecam- jak się odważycie to nie pożałujecie . Czas : 5 minut jak mamy sos gotowy Składniki : 1 ser Camembert pokrojony w plastry kilka łyżeczek ,,Rubinowej zaprawy " Zobacz więcej
mk27
mk27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MK gotuje
Zaprawy: Ogórki kiszone

Zaprawy: Ogórki kiszone 161

0
{{headerMessage}}
Ostatnio z mężem zdecydowaliśmy się spróbować swoich sił w zaprawach. Na razie robimy podstawowe przepisy, ale praktyka czyni mistrza. Ponieważ lubię tylko domowe ogórki kiszone postanowiliśmy Zobacz więcej
Smaczny Dom
Smaczny Dom Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczny Dom
Cielęcina w kwaśnej zaprawie

Cielęcina w kwaśnej zaprawie 272

1
{{headerMessage}}
tego nie rozumiem. Jedynie co wiem, to…dziewczyny..ignorujcie to. Szkoda czasu na przejmowanie się takimi głupstawmi. Po prostu ktoś Wam zazdrości : ) Cielęcina w kwaśnej zaprawie Mój mąż jest Zobacz więcej
Iwona Piechota
Iwona Piechota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ruda gotuje
Zaprawa z warzyw

Zaprawa z warzyw 73

0
{{headerMessage}}
Ruda w kuchni: Zaprawa z warzyw Ruda w kuchni Strona główna Spis Przepisów Kuchnia Włoska - przepisy Ciekawe miejsca Szuflandia piątek, 16 stycznia 2015 Zaprawa z warzyw Składniki dla 2,5 kg mięsa 75 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zalewamy marynatą i przechowujemy co najmniej 1 godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Udka przekładamy do garnka/naczynia żaroodpornego, polewamy sosem / marynatą, w której były marynowane i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
marynatą i przechowujemy co najmniej 1 godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Udka przekładamy do garnka/naczynia żaroodpornego, polewamy sosem / marynatą, w której były marynowane i pieczemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj mam dla Was, to co tygrysy lubią najbardziej czyli żeberka w pikantno-śliwkowej zaprawie. Przepis dostałam od kolegi – dziękuję Zrobiłam na niedzielny obiad i zarówno syn jak i brat zachwalali Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ogórki w miodowo-musztardowej zaprawie - weki - FinezjaNiedrogo - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU FinezjaNiedrogo ogórki w miodowo-musztardowej zaprawie (17.07.2014)sałatka z bobem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy ktoś mnie zapyta, czy kiedykolwiek widziałam prawdziwą zaprawę murarską, odpowiadam, że nie. A konkretnie chyba nie ;) Mama zabraniała nam bawić się na terenie budowy szeregówek, który znajdował Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szukając nowego pomysłu na marynatę do mięsa a szczególnie do karkówki postanowiłam wykorzystać kosteczki knorr – smażona cebulka, z ostrą musztardą Dijon i miodem. Próba okazała się trafiona bo mięso Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ta zaprawa ogórkowa jest mało pracochłonna, nie trzeba jej pasteryzować, a co najważniejsze ogórki są przepyszne, twarde i jędrne w swej konsystencji i jak przystało na meksykańskie klimatyobardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Klęska urodzaju" i "potrzeba matką wynalazku" zaowocowały zimową zaprawą w postaci kabaczków na bardzo ostro i pikantnie. Do tej pory przepisu tego używałam tylko do ogórków, które biły rekordy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczone żeberka w zaprawie z miodu, chilli, musztardy Dijon, sosu sojowego i czosnku. Jest to rewelacyjne danie na niedzielny obiad i dla gości. Żeberka są miękkie, aromatyczne i pikantne – tak jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Żeberka w takiej „diabelskiej” wersji są pysznym, rozgrzewającym daniem na jesienny obiad. Przygotowałam je na niedzielny obiad. Dodatkowo do brytfanki z mięsem dałam ziemniaki(ułożyłam je pomiędzy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
udka kurczaka w pikantnej zaprawie Ostre, pikantne przyprawy i dania komponowane z ich udziałem, mają u nas tyleż samo, przeciwników co i zwolenników. Przeciwnicy ostrych przypraw twierdzą, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięso od szynki świetnie się nadaje do pieczenia jak też na gulasz. Ja długi czas żyłam w przeświadczeniu, że mięso z łopatki jest lepsze na gulasz – jest delikatniejsze od szynki. Ta, pieczona w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zaprawę z mięsem. Tak przygotowane mięso przechowujemy w lodówce około 2 godz.. Patelnię grillową ( może być grill elektryczny) rozgrzewamy i smażymy kotlety, bez tłuszczu. Trwa to chwilę ( po 2 Zobacz więcej