Dawno nie robiłam tej fasolki , ale jak już zrobiłam to nie mogłam się jej najeść :) Przepis znalazłam tutaj Składniki: 250 g fasoli jaś 350 g wędzonego boczku 150 gkiełbasyśląskiej-jedna duża cebula
Zobacz więcej
Fasolka szparagowa wspaniale smakuje z młodymi ziemniaczkami, kalafiorem lub masełkiem, a podana z podsmażoną mąką czy bułką tartą to prawdziwy rarytas. Przestudzona fasolka to również świetna
Zobacz więcej
Ostatnio królują u nas na stole makarony. To jeden z niewielu pewniaków, które jada mój syn. Tym razem na stole pojawił się makaron z warzywami i kurczakiem z zasmażką cytynową. Ilość zasmażki z tego
Zobacz więcej
Wiosenna zupa jarzynowa na zasmażce Dziś kolejny przepis na smaczną wiosenną zupę. Składniki podobne jak w zupie, którą opisywałam niedawno, ale smak zupełnie inny, a to za sprawą złocistej zasmażki.
Zobacz więcej
Składniki: 1 kg fasoli Jaś 2 marchewki, 2 cebule 20 dag boczku wędzonego mąka i tłuszcz do zasmażki mały słoik koncentratu pomidorowego 40 dag cienkiej kiełbasy np.: toruńskiej liść laurowy, ziele
Zobacz więcej
Witam Serdecznie Opiszę jak robię fasolkę po bretońsku , ilu kucharzy tyle sposobów i każdy świetny , ja przygotowuję w taki sposób i zawsze wychodzi pyszna :) Będziemy potrzebować : 500g fasolki
Zobacz więcej
Przepis na fasolkę po bretońsku Wierzcie lub nie, ale fasolkę po bretońsku mogłabym jeść przynajmniej raz w tygodniu. Niby nic, polski klasyk dostępny w każdym barze mlecznym, ale taka domowa,
Zobacz więcej
Składniki: 1 cebula, 2 marchewki, 10 dag boczku 1 kg fasoli Jaś, 40 dag cienkiej kiełbasy, liść laurowy, ziele angielskie, mąka i tłuszcz do zasmażki, majeranek, papryka słodka, sól, mały słoik
Zobacz więcej
Smaczna zupka syta i pełna witamin wspaniale pasuje na jesienny obiad. Zupa jesienna na zasmażce składniki 3 ziemniaki 1 marchewka 1/2 szt selera 1 garść fasolki szparagowej 20 dag brukselka 1/2
Zobacz więcej
Nie ma to jak domowy obiad. Ziemniaki z koperkiem, kotlet w panierce, a do tego fasolka w zasmażce. Przepis na zdrowszą wersję fasolki znajdziecie tutaj. 300g fasolki szparagowej 30g masła 3 łyżki
Zobacz więcej
Dzisiaj pyszna fasolka po bretońsku, danie jednogarnkowe, które uwielbiam. Fasolka to smak mojego dzieciństwa i wspomnienie babci krzątającej się po kuchni. Syci, smakuje wyśmienicie, czego można
Zobacz więcej
Zupa jarzynowa na zasmażce Dziś przepis na bardzo smaczną zupę jarzynową na zasmażce. Wrzucam do niej wszystkie warzywa, jakie mam pod ręką, a na koniec dodaję lekko przyrumienioną zasmażkę z mąki, co
Zobacz więcej
NieTaDieta: Zasmażka bezglutenowa, z płatkami quinoa NieTaDieta wtorek, 28 października 2014 Zasmażka bezglutenowa, z płatkami quinoa Zasmażka bezglutenowa Składniki: oliwa słonecznik łuskany pestki
Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku Składniki: 500g fasoli Jaś 250g kiełbasy (rodzaj dowolny ) 300g mięsa np. Łopatki 200g boczku wędzonego Słoiczek Koncentratu pomidorowego Cebula Majeranek vegeta czosnek pieprz
Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku Fasolka po bretońsku czyli biała fasola na gęsto z kiełbasą w sosie pomidorowym. To sycące danie idealne na jesień i zimę. Możecie doprawić je odrobiną chilli – rozgrzeje Was
Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku to jedno z moich ulubionych dań. Przy takim daniu nie ma dużo roboty ibardzo szybko się ją robi, pod warunkiem że dzień prędzejnie zapomnimy namoczyć fasoli.Do tegoobowiązkowo
Zobacz więcej
Dzisiaj obiadek tradycyjnie polski czyli młode ziemniaczki, kotlet oraz moja ulubiona fasolka szparagowa. Składniki: - 0,5 kg fasolki szparagowej - łyżeczka soli - 3 łyżki masła najlepiej klarowanego
Zobacz więcej
Zasmażka bezglutenowa Składniki: oliwa słonecznik płatki jaglane sól Na patelni rozgrzałam oliwę i dodałam słonecznik. Słonecznik podsmażyłam, aż się lekko zarumienił. Na sam koniec dodałam płatki
Zobacz więcej
SKŁADNIKI 1 udko z kurczaka 1/2 kg fasolki szparagowej 2 marchewki 1/4 średniego selera 1 średnia pietruszka 1 mały por 1 gałązka lubczyku 6 średnich ziemniaków sól pieprz kostka rosołowa odrobina
Zobacz więcej
MOJA KUCHNIA 1/11/2012 Zielona fasolka szparagowa z zasmażką Składniki 500 g fasolki szparagowej 3 łyżki masła 1 łyżka tartej bułki Odcinamy ogonki fasolce. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą,
Zobacz więcej