zawijana szynka

Wielkanocna szynka zawijana to przystawka, która będzie gościć na naszym stole podczas wielkanocnego śniadania. Danie proste i szybkie w wykonaniu, do tego pyszne i wygodne do konsumowania. Szynka Zobacz więcej
Grillowana cukinia zawijana z szynką Składniki: cukinia szynka mozzarella serek twarożkowy majonez Przygotowanie: Cukinie opiekamy na grillowej patelce lub zwykłej gdy innej nie posiadamy. 2 łyżki Zobacz więcej
Jajko zawijane w szynce parmeńskiej | coolinarnie.pl | Przepisy na każdy dzień Strona główna O nas Współpraca Kontakt Jajko zawijane w szynce parmeńskiej 23 marca 2014 przez Paulina | Brak komentarzy Zobacz więcej
Krucha i aromatyczna szynka sprawia, że kurczak pozostaje delikatny i soczysty. Zapraszamy ! SKŁADNIKI: 4 filety z piersi kurczaka 8 cienkich plastrów szynki parmeńskiej Przyprawy: sól, pieprz, Zobacz więcej
Składniki : 30 dag szynki gotowanej lub konserwowej 200 g szparagów w zalewie 1/2 słoika papryki konserwowej 4 duże ogórki konserwowej 2 łyżki majonezu Koperek do dekoracji Galareta 1litr wody Zobacz więcej
. To na prawdę bardzo pyszna i pobudzająca kubki smakowe przekąska. Śliwka zawijana i zapiekana w słonej szynce to danie bardzo proste, ale efektowne. Zachwyci wielbicieli owoców i mięsożerców. Zobacz więcej
Jajka faszerowane pieczarkami zawijane w szynce szwarcwaldzkiej Składniki na 14 sztuk: 7 jajek ugotowanych na twardo 14 dużych plastrów szynki 28 szt krótkich szparagów w zalewie 14 słupków zielonego Zobacz więcej
Jest to przepyszne, idealnie nadaje się na imprezę. :) Składniki: - 3 małe ziemniaki, - 3 marchewki, - 2 pietruszki, - 2 ogórki kiszone, - 1 ogórek konserwowy, - łyżeczka musztardy, - 2 łyżki majonezu Zobacz więcej
Cóż to był za pracowity dzień! Aż trzy wpisy na blogu! To nasz rekord :) Kwiecień kończymy przepisem na melona zawijanego w szynkę szwarcwaldzką, czyli idealne połączenie słodyczy melona i aromatu Zobacz więcej
Szparagowe szaleństwo w moim wydaniu trwa dalej. Tym razem szparagi zielone, moje ulubione. Można z nich wyczarować po prostu wszystko! Najlepsze oczywiście z sadzonym jajem, z masełkiem czosnkowym, z Zobacz więcej
na grubej tarce i wymieszać. Schab rozbić cieniuteńko jak mgiełka, uważając by się nie porozrywał. Ja robię to przez folię. Woreczek foliowy rozcinam, kładę na nim schab, przykrywam kolejną folią i Zobacz więcej
raz pierwszy i muszę powiedzieć, że sięgnę po nie znowu. Są naprawdę pyszne. Smakowały całej rodzinie. Być może dlatego, że sobotnie śniadanie, które ktoś im podaje – musi być dobre. Tak samo jak Zobacz więcej
Ta zawijana pizza zawijana z szynką i serem jest świetna, ma najlepsze ciasto na pizzę na świecie. Piotrek powiedział, że jest to najlepsza pizza jaką zjadł do tej pory. Pizza zawijana smakuje jak Zobacz więcej
Sezon na szparagi uważam za otwarty! Warto się nimi teraz objadać, bo są prawdziwą skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zawierają witaminę A i C, witaminy z grupy B oraz wapń, fosfor, potas i Zobacz więcej
Ciekawy pomysł na przekąski z grilla, bardzo proste w wykonaniu, a jakie efektowne :) Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. W razie nie pogody podaję też wersję z piekarnika ;) Składniki Zobacz więcej
co po prostu miałam w lodówce, czyli serem żółtym,szynką, sałatą i sosem tysiąca wysp :) Zachęcam ! :) Składniki: - 4 tortille pszenne - 4 plastry szynki - 4 plastry sera żółtego - 4 liście sałaty Zobacz więcej
, że przepis idealny! Na pewno zasmakuje również tym, którzy są oporni na zdrową kuchnię ;) Składniki: 2 piersi z kurczaka (ok. 500g) 6 plasterków szynki parmeńskiej 1 mały jogurt naturalny suszone Zobacz więcej
Z wakacji na Majorce moja siostra przywiozła nam szynkę serrano. Chciałam ją dobrze spożytkować. Rozpoczęłam poszukiwanie jakiegoś fajnego przepisu. I trafiłam na nasz ulubiony zestaw obiadowy: mięsko Zobacz więcej
Jak dla mnie nowy pomysł na rybę - dorsz w tym wydaniu, choć kontrowersyjny smakował nam bardzo. Bardzo fajny sposób by odczarować wszechobecnego dorsza w cieście. Smaczny i zdrowy - odtłuszczony, Zobacz więcej
Sezon na szparagi jest wyjątkowo krótki, za miesiąc będzie po rybach więc gorąco zachęcam do wypróbowania wersji grillowanej. Szparagi nabierają wtedy niesamowitej kruchości, można je poznać z Zobacz więcej