zawijane drożdżówki z kruszonką

Na zewnątrz kruszonką, w środku kruszonka! Wszędzie mają kruszonkę ;). Słodkie, puchate maźnięte na koniec białym lukrem. Zawijane jak mało które, żadnapiekarnia by się ich nie powstydziła! Zobacz więcej
Drożdżówki z jagodami, kruszonką oraz kokosowym lukrem, do którego wykorzystałam mleko kokosowe w proszku, jako urozmaicenie przepisów na same torty. :) Keksówki, w których piekłam te słodkości Zobacz więcej
Zawijane drożdżówki zdżemem – idealne nawynos dopracy, szkoły. Wystarczy je wykonać wieczorem dzień wcześniej, ana drugi dzień cała rodzinka może się zajadać mięciutkimi drożdżówkami. Jeżeli nie Zobacz więcej
Drożdżówki z porzeczkami i kruszonką - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Zobacz więcej
Czas przygotowania: 60minut Czas gotowania : 20minut Ilość porcji: 6 porcji Drukuj Drożdżówki z morelami i kruszonką By Piotr 30 czerwca 2017 Drożdżówki z morelami i kruszonką, czyli kolejny domowy Zobacz więcej
Czas przygotowania: 60minut Czas gotowania : 20minut Ilość porcji: 12 drożdżówek Drukuj Drożdżówki z czereśniami i kruszonką By Piotr 20 czerwca 2017 Drożdżówki z czereśniami i kruszonką - pyszne Zobacz więcej
Pyszne drożdżówki z truskawkami i kruszonką powstały wczoraj w potrzebie chwili. Nagła ochota na drożdżówki, więc wystarczyła godzina (no może ciut więcej) i jużzajadałam się smaczną, jeszcze ciepłą Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-12 (WYSZŁO 12 BUŁECZEK) Składniki na ciasto: rozczyn: 25 g drożdży, 125 ml ciepłego mleka, Zobacz więcej
Było już ciacho, wkrótce na blogu pojawi się lemoniada rabarbarowo-truskawkowa. Przyszła pora na drożdżówki z rabarbarem i kruszonką. Wszak sezon na rabarbar w pełni i korzystajmy z niego! A rabarbar Zobacz więcej
Puszyste, słodkie drożdżowe bułeczki ze świeżymi truskawkami i kruszonką. Polecam na śniadanie lub podwieczorek :) Składniki: 2,5 szkl. mąki pszennej 200 ml mleka 3 łyżki cukru 7 g drożdży suchych Zobacz więcej
Truskawki. Niepozorne czerwone główki schowane pod zielonymi, łaskoczącymi liśćmi równie niepozornych krzaczków. Owoce ślicznych, delikatnych kwiatów, które cieszą oczy. Smak lata, smak wakacji. Zobacz więcej
Już prawie maj, adalej jest zimno, deszczowo, ponuro. Jutro będę biec wbiegu nocnym na10 km wKrakowie, aczarno towidzę, ponieważ zapowiadają 7 stopni ideszcz… No cóż, jakoś muszę dać radę Wkońcu Zobacz więcej
Już prawie maj, adalej jest zimno, deszczowo, ponuro. Jutro będę biec wbiegu nocnym na10 km wKrakowie, aczarno towidzę, ponieważ zapowiadają 7 stopni ideszcz… No cóż, jakoś muszę dać radę Wkońcu Zobacz więcej
Zapach drożdżowego ciasta rozchodzący się po domu … przepiękne odczucie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> i jednocześnie to znak, że ciasto drożdżowe w piekarniku! Tym Zobacz więcej
Drożdżówki to jeden z ulubionych wypieków moich dzieci : ) W sezonie truskawkowym nie mogło zabraknąć owocowej wersji oczywiście z kruszonką : ) Tym razem jest ona dość nietypowa w wersji Zobacz więcej
Nie ma nic lepszego od szklanki mleka z drożdżówką. Mój poranny wypiek to drożdżówki z truskawkami i kruszonką. Przepyszne, domowe pachnące bułeczki drożdżowe z kawałkami owoców i słodką lekko Zobacz więcej
Lena Gotuje
Lena Gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lena-gotuje
Drożdżówki z kruszonką

Drożdżówki z kruszonką 29

Ciepła, świeże drożdżówka z kakao w zimny jesienny wieczór. Czy może być coś lepszego? Składniki: ciasto: 300 g mąki + 2 łyżki 80 g cukru + łyżka 30 g drożdży świeżych 150 ml mleka +łyżka mleka 3 Zobacz więcej
Mięciutkie, owocowe drożdżówki z dodatkiem masy kajmakowej i orzechów włoskich. Zawinięte tak, że wszystkie składniki są w każdym kęsie. Idealne na słodkie śniadanie w jesiennym klimacie :) 25 g Zobacz więcej
Śliwki na dobre rozgościły się na targowych straganach i tak ładnie wyglądają, że aż żal ich nie kupić... Większość po przyniesieniu do domu tak jakoś od razu tajemniczo znika, ale część udało się Zobacz więcej
Przełom lata i jesieni to najlepsza pora na wspaniałe, pełne aromatu wypieki z owocami. Dlatego dziś zapraszam na lekkie, łatwe i przyjemne w smaku drożdżówki ze śliwkami, hojnie obsypane kruszonką. Zobacz więcej