Przepis na zawijane mięso

Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ALBA
Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania 15333

« Zapiekanka ziemniaczana Gołąbki bez zawijania „Gołąbki bez zawijania to taka prostsza wersja klasycznych gołąbków zawijanych w liście kapusty. Z pewnością robi się je dużo o szybciej od tych Zobacz więcej
Słodka Babeczka
Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przeboje
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 12094

Zrazy wołowe zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem - mniam! Chciałam ładnie zrobić przekrój przez zrazika, ale wołowina była tak krucha, że wyszło jak wyszło ;-) Więcej inspiracji, co ugotować na Zobacz więcej
Gołabki z mięsa mielonego bez zawijania W moim rodzinnym domu mama od czasu do czasu przygotowuje gołąbki w kapuście białej. Mój kochany Małżonek niestety nie przepada za kapustą, ale jak tu nie zjeść Zobacz więcej
Ta inspiracja to kolejny sposób na mięso mielone. Boczek nadaje mięso bardzo fajny posmak i sprawia, że sama prezentacja wygląda bardzo ciekawie. Nie należy do zbyt dietetycznych ale dzięki Zobacz więcej
Ciąg dalszy Gordona, tym "Szef kuchni po godzinach" zainspirował mnie do przygotowania ryby. W oryginalnym przepisie Gordona był leszcz, a że trudno spotkać leszcza u nas zastąpiłam go pstrągiem. Już Zobacz więcej
Witajcie ;) Czy są tu osoby które nie lubią gołąbków z ryżem i mięsem? Chyba nie, a przynajmniej my takich nie znamy, gołąbki uwielbiamy, i choć zajmują trocha czasu, przygotowywanie liści, farszu, Zobacz więcej
Ilona/Albertos
Ilona/Albertos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Pod Lipami
Gołąbki bez zawijania...

Gołąbki bez zawijania... 4925

Jeśli znudziły się Wam klasyczne gołąbki, zawinięte w liść kapusty, wówczas możecie pokusić się o przygotowanie gołąbków bez zawijania. Zamiast zawijać mięso w kapustę, szatkujemy ją i dodajemy do Zobacz więcej
Dzisiaj połączymy kilka naszych przepisów z naszego bloga i powstanie zupełnie nowe danie obiadowe, smaczne, dietetyczne i ciekawe. Składniki na farsz: -ok. 0,5 kg łopatki -2 ćwiartki z kurczaka Zobacz więcej
Bardzo lubimy gołąbki zawijane w kapustę, jednak muszę mieć natchnienie i czas by przygotować je na obiad. Nie oszukujmy się - jest przy nich trochę zachodu, i nie da się przyspieszyć ich Zobacz więcej
Na święta moja mama zrobiła takiego pysznego zawijasa z mięsa mielonego, mniam! Co prawda już zjedzone wszystko, ale trudne nie jest w wykonaniu. Następnym razem robię sama;) Składniki na omlet 250 g Zobacz więcej
Ciasto francuskie odkryłam jakiś czas temu i teraz przy lepszej nadarzającej się okazji gości w mojej kuchni. Jest idealne na szybki obiad, przekąskę, podkład pod pizze itp. Podobne zastosowanie ma Zobacz więcej
SmakoWirówka
SmakoWirówka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowirówka
Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania 5763

Tradycyjne "zawijane" gołąbki przygotowuję tylko kilka razy w roku. Trzeba przyznać, że potrawa jest pracochłonna. Tak przygotowane gołąbki najczęściej wkładam do słoików i wekuję. Przepis na gołąbki Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Liście winogron zawijane z mięsem nie tylko wyglądają pięknie, ale też smakują rewelacyjnie! Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki (farsz) 250g mielonego mięsa wołowego 1 duża cebula kilka gałązek Zobacz więcej
Kolejna potyczka ze szparagami, ponownie udana. Przepis dla początkujących zjadaczy tego warzywa, bo sposób przyrządzenia prosty i nie tak banalny jak szparagi w bułce na masełku. Polecamy i zachęcamy Zobacz więcej
Któż z nas nie chciałby otrzymywać wynagrodzenia za to co lubi, za to co robi najlepiej. Często to co najlepiej nam wychodzi, wymaga dużego wkładu ale nie funduszy tylko serca, czasu i Zobacz więcej
Kolejne tradycyjne danie kuchni staropolskiej - zrazy wołowe zawijane z kawałkami warzyw, zwane również roladą wołową. Podawane najczęściej z kluskami śląskimi i polane sosem śmietanowo-grzybowym. Zobacz więcej
LidKa
LidKa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na 4 ręce
Zrazy wołowe zawijane...pyszne :)

Zrazy wołowe zawijane...pyszne :) 4883

Wołowe zrazy zawijane to jedno z moich ulubionych zimowych, polskich dań. Bardzo długo nie robiłam ich sama i do debiutu doszło gdy grupa moich kolegów z pracy - pochodzących z różnych krajów - Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Zrazy zawijane wołowe

Zrazy zawijane wołowe 3715

Zrazy zawijane wołowe Przepis pochodzi z podręcznika MON z 1969r. "Organizacja żywienia i przyrządzania posiłków w stołówkach wojskowych". Składniki: (porcja ok. 110 g; 485 kcal) - 140 g mięsa Zobacz więcej