zbożowa łódź

Planując wizytę w Łodzi przejrzałam blogi dziewczyn z tego miasta i czytając ich recenzje, wpisy uznałam Zbożową, jako obowiązkowe miejsce do odwiedzenia. Po długim spacerze ulicami Łodzi doszliśmy na Zobacz więcej
W tym tygodniu Tomek, Specjalny Łasuchowy Wysłannik, odpoczywa, a za recenzowanie zabrałam się ja. Bistro-kawiarnia Zbożowa, bo o niej będzie dziś mowa, to miejsce, na które ostrzyłam sobie zęby od Zobacz więcej
S E R D E C Z N I E Z A P R A S Z A M Y na spotkanie kulinarne „Pod znakiem kaszy", które odbędzie się w Łodzi. Data: 10 lipca br. (środa) Miejsce: Restauracja Polka, ul. Ogrodowa 19a, Łódź Zobacz więcej
W Łodzi właśnie odbywa się Festiwal Dobrego Smaku. Super i w ogóle, tylko dlaczego wszystkie niemalże festiwalowe dania są z mięsem? Wyjątkiem jest wspaniała "Zbożowa", no ale u nich w menu zawsze Zobacz więcej
Pogoda z każdym dniem coraz piękniejsza i dzięki padającym z nieba promieniom słońca można stwierdzić, że lato zbliża się wielkimi krokami. Dzisiaj z samego rana odwiedziłam najbardziej znane w Łodzi Zobacz więcej
Słodkie, ciemne pieczywo pszenne z rodzynkami. Dawniej bardzo popularne w moich okolicach, obecnie mniej, ale pewnie jeszcze gdzieś można je dostać. W Łodzi zwane "żulikiem". Przepis znalazłem na Zobacz więcej
W dniach 6-9 czerwca w Łodzi odbyła się jubileuszowa, dziesiąta, edycja Festiwalu Dobrego Smaku,tematem przewodnim festiwalu było kino, więc biorące w nim udział lokale musiały przygotować potrawę Zobacz więcej
, miody, chleby, produkty roślinne- takie jak tofu i napoje w wielu smakach, produkty zbożowe, w tym pyszne ciastka, czipsy amarantusowe i wiele innych. Dla własnego komfortu nie powiem ile tam Zobacz więcej
kubek mąki pełnoziarnistej kubek Coca-Coli płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko szczypta soli truskawella Eterno olej lub masło do smażenia Coca-Cola na tym blogu? Już się tłumaczę… Jakiś czas Zobacz więcej
Najwyższy czas na podsumowaniei relację z Festiwalu Dobrego Smaku. Mimo, że na początku byłam nastawiona entuzjastycznie muszę przyznać, że niewiele pojadłam. W tym roku niestety zaledwie dwie Zobacz więcej
Jedno miasto, cztery dni, dziewięć kawiarni, dwadzieścia pięć restauracji i tysiące uczestników. Oto jak przebiegała dziesiąta edycja Festiwalu Dobrego Smaku w Łodzi. W miniony weekend Zobacz więcej
Uff... ale to był przepyszny weekend! Oprócz Festiwalu Dobrego Smaku, miejsce miał również Festiwal Kawy i Urban Summer Festiwal, bo w Łodzi jak się dzieje, to wszystko w jednym czasie :D Fizycznie Zobacz więcej
Wiosna tuż tuż, więc większość z nas poszukuje nowych metod szybkiego odchudzenia się czy też zrzucenia kilku zbędnych kilogramów: częściej zaglądamy na siłownię i zmieniamy nawyki żywieniowe. Ze mną Zobacz więcej
W sobotę 8.06 miałam ogromną przyjemność przygotować meksykańskie tortille na rynku Manufaktury w Łodzi. Muszę Wam przyznać, że ręce mi się trzęsły, gdy sympatyczny Pan Jarek zakładał mi na głowę Zobacz więcej
Tyna
Tyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
In cooking we trust
Zbożowa

Zbożowa 227

0
Na początku nie miałam zamiaru pisać o Zbożowej. Byłam tam już od razu po otwarciu, ale nie za bardzo mi się spodobało. Mimo tego wybrałam się tam ponownie, łącznie chyba pięć razy. To dlatego, że Zobacz więcej
Dobrego Smaku w Łodzi, który odbywał się pod hasłem "Zapomniane - na nowo odkryte" :) OFF Piotrkowska29 czerwca o 8 rano wsiedliśmy z Panem M. i parą naszych znajomych w czerwony autokar i Zobacz więcej
, nabiał, zioła, pieczywo, słodycze oraz inne ekologiczne produkty. Miałam duże szczęście i udało mi się porozmawiać z Panią Dominiką :)! Zapytałam ją - Skąd pomysł na ET? Odpowiedź jest prosta - w Zobacz więcej
KasiaB
KasiaB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z rodzinką
FDS 2015

FDS 2015 73

0
FDS – czyli Festiwal Dobrego Smaku na dobre wpisał się już w kalendarz czerwcowych wydarzeń. Wszak to już 12 edycja tego konkursu. W tym roku miałam przyjemność uczestniczyć w konferencji prasowej Zobacz więcej
W dniu wczorajszym – 25.06.2015 r. – miałam przyjemność uczestniczyć w konferencji prasowej inaugurującej Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi połączonej z warsztatami kulinarnymi z Pawłem Kibartem w Zobacz więcej
opowieści naszych rodziców i dziadków, których dzieciństwo przypadło w dobie PRL-u. Wówczas to właśnie stołówki były podstawą żywienia rzeszy dzieciaków „latających z kluczem na szyi”, podczas gdy Zobacz więcej