zdejm kapelusz

śmietana Przygotowanie: 1. Grzybyoczyść( ja myję kapelusze) i większe pokrój na kawałki, szczególnie podgrzybki. Rozgrzej olej i dodaj grzyby, cebulę sól i pieprz. Po ok. 10 minutach dodaj drobno Zobacz więcej
Piszę pracę, okrywam się kocem i obserwuję spadające liście z drzew. Nie mam czasu na nic. Jedynie szybkie jabłka pod kruchym ciastem udaje misię przygotować w ekspresowym tempie, a na deser wyławiam Zobacz więcej
i jałowiec. Przed czarnym bzem zdejm kapelusz, przed kadykiem zegnij kolano, mówi lokalne przysłowie. Kadyk, czyli jałowiec i czarny bez stosowano jako rośliny lecznicze i magiczne, wspaniałe walory Zobacz więcej
. Pszenne placki, czyli po prostu naleśniki, jedzono w Prusiech głównie na słodko, jako deser - z cukrem, z owocami, z syropami. Z podobnego ciasta pieczono też tzw. wafle czyli gofry - w żeliwnych Zobacz więcej
aktorów i twórców. Film jestwypełnionyzabawnymi dialogami i wiele tekstów jest powtarzanych przeze mnie na co dzień. Ci, którzy film widzieli, na pewnopamiętająjak panna Jola nie chciała zdjąć Zobacz więcej