ze szpinakiem i mozzarellą

Kiedy spodziewamy się gości, moja głowa zaczyna "buzować" i szuka pomysłów na przekąski :) Przede wszystkim ma być szybko, smacznie i w miarę zdrowo. Tym razem przygotowałam kanapki na ciepło z Zobacz więcej
Witam! Przedstawiam przepis na pyszną i banalnie prostą tartę. Zapraszam :) Składniki : Ciasto: 4 łyżki oleju 1 jajko 100 gram mąki Sól Pieprz Bazylia Farsz: ok. 150 gram mrożonego szpinaku 1 jajko 2 Zobacz więcej
Prawdziwy przysmak dla zwolenników kuchni meksykańskiej. Lubię eksperymentować i łączyć różne smaki, dlatego też w mojej quesadilli pojawia się szpinak i mozzarella. Wierzcie mi, że całość smakuje Zobacz więcej
Pyszne i dość szybkie danie dziś przedstawiam. Pieróg z ciasta francuskiego jest idealny na obiad, czy wczesną kolację. To danie bardzo pożywne i bardzo aromatyczne, polecam do wypróbowania. Lubicie Zobacz więcej
Ślimaczki z ciasta francuskiego, szpinaku i mozzarelli Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga RÓŻOWA KUCHNIA Blog > Komentarze do wpisu « Ciasto Kubuś Ślimaczki z ciasta francuskiego, Zobacz więcej
Taka zapiekanka makaronowa, to świetny sposób żeby nakłonić dzieciaki do jedzenia szpinaku. Zresztą wierzcie mi, że będzie smakować nie tylko najmłodszym, ale i tym starszym. Mam rocznego syna i Zobacz więcej
Po prostu hit! Kolejny tej wiosny przepis z pysznymi szparagami, na które sezon niestety dobiega końca:( Efektowne i proste w przygotowaniu danie dla smakoszy zdrowej kuchni:) 5 naleśników godzina Zobacz więcej
Kolejne danie do artykułu na temat jedzenia w podróży. Idealne do zapakowania do pudełka na zimno i na ciepło – przepis dla Daniela z HellOffice. Zdrowe składniki – lekkie i sycące. Polecam! Drukuj Zobacz więcej
Składniki: mąka tortowa 3 szklanki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, jajka 2 sztuki, cukier 1 łyżka, sól 1 łyżeczka, mleko 1/2 litra, woda gazowana 1/2 litra, olej rzepakowy 4 łyżki, szpinak mrożony 2 Zobacz więcej
Kotlety mielone wcale nie musza byc nudne :) Nie musza tez byc smażone, można je rowniez upiec w piekarniku , wciąż będą mięciutkie i soczyste. Moje kotleciki są z dodatkiem świeżych listków szpinaku Zobacz więcej
A więc zaczynamy ricottować! Już zgromadziłam parę przepisów, którymi będę Was raczyć przez najbliższy czas, a w głowie już kolejne się szykują :> A, że ricotta to włoski serek to zacznijmy po Zobacz więcej
Calzone pochodzi z Włoch i technicznie to nic innego jak złożona pizza. Jednak jak spróbujecie, to szybko możecie dojść do wniosku, że taka mała zmiana sprawia, że i smak się zmienia. Mi osobiście Zobacz więcej
45 min Przepis na obiad z piersi kurczaka zapiekanej w piekarniku ze szpinakiem, mozzarellą i małymi pomidorkami. Zdrowo i smacznie. Czas przygotowania i ilość porcji 45 minut, 4 porcje. Produkty Zobacz więcej
Piątki zawsze kojarzą mi się z naleśnikami. W końcu w taki fajny dzień trzeba się rozpieszczać na wszystkie możliwe sposoby :> I najlepiej nadziewać je Waszymi comfort food, wtedy już sukces i Zobacz więcej
Obiad powstał praktycznie z niczego, a smakował, i to bardzo Składniki na 2 - 3 porcje (u nas dwie foremki): 400 g. mrożonego szpinaku, rozdrobnionego 5-6 ziemniaków, obranych 1 łyżeczka masła 1 Zobacz więcej
Pieczone roladki to pyszna propozycja i alternatywa dla klasycznych roladek. Do ich przygotowania użyłam schabu, który oprószyłam przyprawami a następnie skryłam w środku świeży szpinak i mozzarellę. Zobacz więcej
Dziś propozycja dla Wszystkich, którym znudziły się zwykłe tosty z serem ;-) Pysznie i niebanalnie :-) 2 kromki chleba tostowego 2 małe kostki zmrożonego szpinaku 1 łyżka masła 1 łyżka oleju Zobacz więcej
Wielkanoc coraz bliżej. Z tej okazji na facebooku wrzuciliśmy kilka linków do wcześniejszych, sprawdzonych przepisów na wielkanocne przysmaki na słodko i na słono. Co będzie w tym roku? Na pewno nie Zobacz więcej
Dziś ważny dzień. Już za tydzień mam ważny koncert, do którego przez długi czas przygotowywałam się, nie tylko wokalnie, ale i wizualnie. Ostatnią prostą postanowiłam potraktować eksperymentalnie – Zobacz więcej
Pyszny, płaski nadziewany chlebek, który jest popularną przekąską w Turcji i z stamtąd też się wywodzi. Tradycyjnie jest on pieczony na dużej kracie, ale można ją z powodzeniem zastąpić zwykłą Zobacz więcej