żeberka azjatyckie

Żeberka, to po wołowinie mój ulubiony rodzaj mięsa. Jednak obowiązkowo muszą być pieczone w piekarniku lub na grillu. Te duszone są jak dla mnie za tłuste. Inspiracją do poniższego przepisu był dla Zobacz więcej
Archiwum bloga czerwiec (10) maj (9) kwiecień (11) marzec (1) luty (10) styczeń (9) wrzesień (1) maj (2) marzec (2) luty (4) styczeń (4) grudzień (6) listopad (7) październik (8) wrzesień (1) sierpień Zobacz więcej
Archiwum bloga czerwiec (10) maj (9) kwiecień (11) marzec (1) luty (10) styczeń (9) wrzesień (1) maj (2) marzec (2) luty (4) styczeń (4) grudzień (6) listopad (7) październik (8) wrzesień (1) sierpień Zobacz więcej
Żeberka nieco inaczej..... Składniki: Mostki żeberek pół jabłka Składniki na sos: kilka kropel wina ryżowego jedna łyżka miodu lipowego jedna łyżka sosu sojowego jedna łyżka sosu sojowo-grzybowego Zobacz więcej
Należycie do frakcji wolącej żeberka duszone w dużej ilości sosu czy też do tej wolącej te pieczone? Ja zdecydowanie wolę żeberka pieczone. Z aromatycznymi przyprawami, z lekko chrupiącym wierzchem - Zobacz więcej
siankoo
siankoo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
EVERYDAY FLAVOURS
ŻEBERKA TERIYAKI.

ŻEBERKA TERIYAKI. 86

0
Tak jak obiecywałam ostatnio, po słodkim przepisie czas na coś wytrawnego, a dokładnie porządny kawałek mięsa. Żeberka teriyaki to nic innego jak żeberka w gęstym, lepkim sosie w stylu azjatyckim. Zobacz więcej
Gdzie się podziała moja wena kulinarna? Zaglądam do każdego konta w jej poszukiwaniu, a rezultat marny. Od tygodnia, nie ciągnie mnie do kuchni, a myśli o obfotografowywaniu kolejnej potrawy nie Zobacz więcej
vry
vry Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lubczyk i wanilia
żeberka po chińsku

żeberka po chińsku 181

0
Ostatnio często robię żeberka z pieca. Mam dla Was trzy przepisy po azjatycku, amerykańsku i polsku. Zacznę od żeberek azjatyckich. Pikantno-słodki smak idealnie pasuje do ryżu i tak proponuję je Zobacz więcej
Żeberka w Słodko-Ostrym Sosie Wspaniały pomysł na przyrządzenie żeberek. Mięso jest kruche i delikatne, a sos smakuje bardzo orientalnie dzięki świeżemu imbirowi i ostrej papryczce chilli oraz Zobacz więcej
i szefów kuchni. Znajdziemy tu informacje na temat sposobu rozbierania mięs, ich nazwy i przeznaczenie poszczególnych fragmentów oraz kryterium doboru właściwego mięsa do danej potrawy. Czy wiecie, Zobacz więcej
Dziś przestawiam przepis na żeberka wieprzowe z miodem i chińską mieszanką 5 przypraw z lekką surówką z białej kapusty z azjatyckim dressingiem. Przepis ten znalazłam w książce Billa Grangera „Nakarm Zobacz więcej
Zimno nie odpuszcza, więc w naszej kuchni raczej treściwsze dania. Kuchnia chińska daje tutaj multum pomysłów. Dania z woka kojarzą się nam z szybką kuchnią, ale dziś żeberka z woka na sposób Zobacz więcej
joannas1976
joannas1976 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchennecudajoanny
Zupa Tajska

Zupa Tajska 355

2
obficie szczypiorkiem i odrobiną chili. Można również podawać z makaronem ryżowym Smacznego !!! niedziela, 26 stycznia 2014, joannas1976 poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) » Tagi: chili Zobacz więcej
To jest zmodyfikowany przepis z wyspy Bali. Jak ktoś lubi żeberka, odleci. Piękne w tym przepisie jest to, że używamy doń 3 różnych przypraw, w zasadzie dość dowolnych. Zmiana już jednej spowoduje, że Zobacz więcej
magdasad
magdasad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłopisalnia
Żeberka po chińsku

Żeberka po chińsku 255

0
Te aromatyczne, niewielkie kawałki żeberek to przepyszne danie, które najlepiej smakuje jedzone rękami i trudno oprzeć się pokusie oblizywania palców Idealne na przystawkę, chociaż podane w większej Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Monidło

Monidło 105

0
Monidło - Smakalajzyt Smakujemy nie tylko jedzenia! Kontakt Współpraca Składniki Tu jedliśmy Przepisy Dania azjatyckie Dania główne Dania dla dzieci Desery Dodatki Grill Makarony Mięsa Napoje Na Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Najprostsze żeberka BBQ

Najprostsze żeberka BBQ 335

0
Fantastyczne, miękkie żeberka wieprzowe pieczone w piekarniku. Pyszny słodki sos, zrobiony z dwóch gotowców. W sumie pięć składników, wliczając w to sól i pieprz. Słowem, bajecznie prosty przepis i Zobacz więcej
Moje ulubione żeberka w naprawdę pysznej glazurze. Połączenie znanej już zalewy z dodatkiem coli z azjatycką nutą. Bardzo aromatyczne, kruche i rozpływają się w ustach. Do tego marchewka z dodatkiem Zobacz więcej
do 170 stopni. Owińcie szczelnie folią aluminiową i pieczcie ok. 5 godzin, aż będą miękkie i będą swobodnie odchodziły od kości. Kiedy żeberka będą w piekarniku będziecie mieć chwilę na przygotowanie Zobacz więcej
Fenomenalne żeberka, równie dobry kurczak w klimacie dalekowschodnim. Zdecydowałam się na nie między innymi ze względu na recenzję Arka: "Ostatnio nie mamy zbyt wielu romansów, no może poza tym jednym Zobacz więcej