żeberka cielęce

Greta
Greta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
winegreta
Żeberka cielęce

Żeberka cielęce 1258

0
Żeberka cielęce | Wariacje Grety :) Wariacje Grety :) Moja książka kucharska Ciasta i torty Dania główne Makarony Miary i porady Przystawki Zupy RSS Żeberka cielęce 19 lut 0 Flares Facebook 0 0 Zobacz więcej
Kruche, duszone mięso cielęce z dodatkiem aromatycznych wiśni. Przepyszne. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że mięso cielęce jest drogie i dość trudno dostępne więc z powodzeniem można je zastąpić Zobacz więcej
Składniki: żeberka 1 kg/cielęce, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki, mąka pszenna 3 łyżki, smalec 1 łyżka, cebula 4 sztuki, przyprawa do zup i Zobacz więcej
Żeberka cielęce w marynacie miodowej Dzisiaj coś mniej dietetycznego niż zwykle, ale cóż, przy ograniczeniu się w ilości, nadal jest to zdrowy obiad. Nie przepadam za żeberkami wieprzowymi, jednak Zobacz więcej
Wszystkie żeberka są smakowite. A już w szczególności żeberka cielęce, duszone, aż całkowicie zmiękną i zaczną odchodzić od kości. Na pierwszy rzut oka to danie może niezupełnie wiosenne, ale jeśli Zobacz więcej
żeberka duszone Pora roku jest odpowiednia, by na obiad zaserwować solidny mięsny kawałek. A jeżeli delikatne cielęce żeberka, podamy w aromatycznym warzywnym sosie, to zwykły Zobacz więcej
Składniki: marynata klasyczna Prymat 1 opakowanie, żeberka 1,5 kg/cielęce, cebula 5 sztuk, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, woda 1/2 szklanki żeberka pokroić na porcje, opłukać, Zobacz więcej
Składniki: cielęcina żeberka 1,2 kg, smalec 1 łyżka, mąka pszenna 4 łyżki, kostka rosołowa grzybowa 1 szuka, kucharek 2 łyżeczki, cebula 3 sztuki, ząbek czosnku 3 sztuki, grzyby suszone 3 łyżki, Zobacz więcej
Składniki: żeberka 1 kg/cielęce, olej rzepakowy 1/4 szklanki, łopatka bez kości 1/2 kg, mąka pszenna 2 łyżki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, kucharek 1 łyżka, ziele angielskie 4 sztuki, Zobacz więcej
My Blueberry Corner
My Blueberry Corner Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Blueberry Corner
Krupnik

Krupnik 250

0
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Magda Gessler gotuje krupnik na żeberkach cielęcych. Ja, tak samo jak moja mama i babcia do przygotowania krupniku wykorzystuję kości … Przeczytaj cały artykuł Zobacz więcej
Bardzo mi smakuje taka pomidorówka . Składniki : 30 dag wieprzowiny z kostką ( kostka schabowa z mięsem , kawałek żeberka itp. ) 30 dag wołowiny rosołowej 1/2 litra zagęszczonego soku pomidorowego ( Zobacz więcej
IrenaB
IrenaB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy od serca
Botwinka

Botwinka 206

0
Wiosna, a więc czas na nowalijki. Proponuję botwinkę, czyli zupę z młodych buraków, na wywarze z cielęciny. Moja mama podawała ją z jajkiem i tłuczonymi ziemniakami ze skwarkami na osobnym talerzu. Ja Zobacz więcej
Wydawać by się mogło, że żeberka nie są specjalnie dietetyczną potrawą. Jednak jeżeli tradycyjne wieprzowe (takie jak w moim ostatnim rozdaniu) zastąpimy cielęcymi i udusimy w piekarniku, w Zobacz więcej
z grochu. Grochówka z grochu łuskanego na żeberkach cielęcych: SKŁADNIKI: 40 dag grochu łuskanego Kupiec 25 dag żeberek z mostka cielęcego 2 kiełbasy wiejskie 1 cebula 2 marchewki 4 duże ziemniaki Zobacz więcej
frillia
frillia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Projekt Kuchnia
Ogórkowa maj lowa

Ogórkowa maj lowa 103

0
ogórkowa: 800gżeberek cielęcych 2 marchewki 5 ziemniaków 2 jajka ugotowane na twardo słoik przecieru z ogórków kiszonych sól, pieprz Żeberka myjemy, wkładamy do zimnej wody razem z marchewkamii Zobacz więcej
składników był jeden z trzech prezentowanych rodzajów piwa. Czerwony lager: - cielęce kotleciki w ziołowej skorupce z sałatką z pieczonych warzyw - karmelizowane pory zawinięte z serem brie w Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niebo na talerzu
Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa 212

2
( na garnek ok. 3 l) : - ok. 50 dag kości z mięsem (żeberka wieprzowe, cielęce, korpus kurzy lub dwa udka, kości schabowe itp.) - 30 - 40 dag ogórków kiszonych (nie małosolnych) - dwie duże marchewki Zobacz więcej
… Co do cielęciny, my próbowaliśmy żeberek arynowanych w lokalnym miodzie i przyprawach. Trudno opisać ten smak bo rzadko jada się tak aromatyczne mięso. Spożywaliśmy je w małej, lokalnej restauracji Zobacz więcej
. Do przygotowania wiedeńskiego sznycla używamy bowiem wyłącznie cielęciny, a nie innych gatunków mięsa. Do panierki można dodatkowo dodać trochę drobno posiekanych ziół lub startego parmezanu. Zobacz więcej