żeberka w dymie

aannggeellaa89
aannggeellaa89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mydishesandsweets
Żeberka po teksańsku

Żeberka po teksańsku 145

0
{{headerMessage}}
Żeberka po teksańsku. W sezonie można grillować mięso w naturalnym dymie a zimą podsmażać na patelni grillowej. Pomysł: “moje Gotowanie” marzec 2014 (232) Składniki: 1 kg żeberek marynata: sól, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Surowiec -paski żeberek Wykonanie Na litr wody i jeden kg żeberek dajemy 80 g soli lub peklosoli Topimy w zalewie na 5 dni i przechowujemy w lodówce po tym czasie płuczemy pod bieżącą wodą Robimy Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Zielony barszcz

Zielony barszcz 41

2
{{headerMessage}}
o wędzonkę, to dym także lepiej osiada na porowatej strukturze kości i tłuszczu niż na mięsie. Dobrze jest wziąć to pod uwagę, wybierając wędzonkę dla przyrządzania tych czy innych potraw. Wszystko Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Sos barbecue – domowy

Sos barbecue – domowy 67

6
{{headerMessage}}
Sos barbecue (w skrócie sos BBQ) to chyba jeden z najbardziej znanych amerykańskich sosów. Jeśli lubicie potrawy z grilla, na pewno się z nim zetknęliście. A może już coś pichciliście z jego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na marynaty do grilla , który w sezonie cieszy się dużym powodzeniem. Warto też pamiętać o wegetarianach czy weganach, szaszłyki warzywne czy nawet grillowane banany albo jabłka doskonale się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przeszkadzają nam komary i skutecznie potrafią zniechęcić towarzystwo. Czasami dym z grilla nieco je odstrasza, ale jeśli działa , to tylko chwilowo i miejscowo. Widziałam naimportmania.pl specjalne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przeszkadzają nam komary i skutecznie potrafią zniechęcić towarzystwo. Czasami dym z grilla nieco je odstrasza, ale jeśli działa , to tylko chwilowo i miejscowo. Widziałam naimportmania.pl specjalne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
odmianę cebuli zwaną Vidalia, która smakiem i słodkością bije na twarz każdą inna cebulę. Cierpkość/kwaśność uzyskuje się przez dodanie octu, winegretu, soku z cytryny, innych sosów z dodatkiem octu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, lecz KAPUŚNIAKIEM NA WĘDZONYCH ŻEBERKACH. Powinnam zacząć tak: Gdy wieprza karmnego bić będziesz, nakaż masarzowi, by dobrze żebra wywędził. Ja żem swojego czeladnego dobrze przypilnowała (to już Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jest taka ekipa Jacek, Łukasz Ania i Wojtek. Nosi ich po całej Polsce, jak już się pojawią to robią dymią ile wlezie. Ostra ekipa która nie daje sobie w kasze dmuchać. Tutaj nie ma lipy, a co robią i Zobacz więcej
Danusia
Danusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Wypieki I Nie Tylko
Bigos staropolski

Bigos staropolski 104

4
{{headerMessage}}
„W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno Bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną (…) Bierze się doń siekana, kwaszona kapusta, Która, wedle przysłowia, sama idzie w usta; Zamknięta w Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Mój firmowy kapuśniak

Mój firmowy kapuśniak 61

5
{{headerMessage}}
Pomysł na dodanie suszonych grzybów do kapuśniaku przyszedł mi do głowy po analizie polskich zup. W pierwszej kolejności był to polski barszcz czerwony (który znacznie różni się od prawdziwego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przewodni obiera wykorzystanie w daniu określonego składnika oraz - do wykonanego z niego dania - dobór odpowiedniego koniaku Martell. W szranki z umiejętnościami ekip konkursowych stawała już kaczka Zobacz więcej
kzat
kzat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia z pomysłem Karoliny
Żeberka BBQ

Żeberka BBQ 372

1
{{headerMessage}}
Dziś na blogu słynne na całym świecie żeberka w sosie barbecue(w skrócie sos BBQ). Sos ten łączy w sobie kwaśne, słodkie i pikantne składniki. U mnie z wyjątkowym dodatkiem, wędzonej śliwki Zobacz więcej
Danusia
Danusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Wypieki I Nie Tylko
Kiełbaski faszerowane

Kiełbaski faszerowane 223

2
{{headerMessage}}
Nie da się ukryć, że sezon grillowy zbliża się, i to coraz większymi krokami. Pora rozejrzeć się za ciekawymi potrawami. Może tak kiełbaski faszerowane. Składniki: - 4 kiełbaski (u mnie wieprzowo Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Wędzone żeberka z fasolą

Wędzone żeberka z fasolą 101

1
{{headerMessage}}
700 g wędzonych żeberek*, 1 listek laurowy, 5 ziaren pieprzu czarnego, 3 owoce ziela angielskiego, 2-3 ząbki czosnku, 500 g fasoli piękny jaś** 2 średnie cebule, 1 papryka żółtka, 1/2 papryki Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dzikie Smaki
Żeberka z warchlaka

Żeberka z warchlaka 31

0
{{headerMessage}}
Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - żeberka z warchlaka - sól 20g/kg - pieprz - jałowiec Sposób wykonania: Żeberka tniemy w paski nacieramy solą oraz zmiażdżonymi przyprawami. Układamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Żeberka z warchlaka Surowce, przyprawy i materiały pomocnicze: - żeberka z warchlaka - sól 20g/kg - pieprz - jałowiec Sposób wykonania: Żeberka tniemy w paski nacieramy solą oraz zmiażdżonymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do wymogówkolorystycznych. I nawet Coca-Cola musiała się do tej zasady dopasować. Tojedyne miejsce na świecie, gdzie logo marki widnieje na niebieskim tle. Spacerujemy uliczkami medyny, mijając małe Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Bigos

Bigos 1188

1
{{headerMessage}}
(minimum dwa - trzy) - aż z dania z kapusty i mięsa zrobimy bigos. To mój pierwszy bigos i porcja jak dla pułku wojska. Trzeba mieć naprawdę wieelki gar ... ale bigosu nie opłaca się gotować w Zobacz więcej