żeberka w marynacie miodowo musztardowej

U mnie sezon grillowy rozpoczęty :) Na pierwszy ogień poszły żeberka w boskiej słodko-pikantnej marynacie. Przepis bardzo szybki i prosty. Trzeba tylko zaczekać, aż mięso się zamarynuje. Polecam! Zobacz więcej
Jeżeli lubicie dania obiadowe z nutką słodyczy, to danie jest dla Was! Mięso nie będzie suche ani gumowate, wychodzi ideaaaalnie soczyste :) Niestety nie wiem jakim cudem nie zachowały się zdjęcia Zobacz więcej
Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej – nadaje się zarówno do pieczenia w piekarniku, a także na grilla :) Wystarczy ją wtedy zawinąć w folię aluminiową lub piec na aluminiowych tackach. Polecam Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-8 Składniki podstawowe: 8 podudzi z kurczaka, 2 duże ząbki Zobacz więcej
Dziś proszę państwa, przepis z cyklu "na bogato" Poniosło mnie odrobinę kulinarnie i oto efekty. Pięknie upieczone ziemniaczki, soczysty indyk w obłędnie smacznej i prostej marynacie. Nie wiem jak Zobacz więcej
Danie te należy do jednych z moich ulubionych w tym miesiącu, dlatego chciałabym się z wami z nim podzielić. Chciałabym również zaznaczyć, że przygotowanie tego dania odbywa się już dzień wcześniej. Zobacz więcej
Kruche, rozpływające się w ustach mięso o delikatnie słodkim smaku. Takie żeberka mogłabym jeść bardzo często. Najlepiej podane z kiszoną kapustą i ziemniakami. Składniki: ok. 600g żeberek mięsnych, 1 Zobacz więcej
Dzisiaj podam przepis na grillowe skrzydełka w marynacie miodowo musztardowej. Są smaczne, lekko słodkawe oraz bardzo ładnie pieką się na grillu. SKŁADNIKI : 1 kg skrzydełek 2 łyżki miodu 1 łyżka Zobacz więcej
W szczycie sezonu ogórkowego mam dla Was kolejną propozycję. Tym razem są to ogórki kanapkowe w wersji miodowo musztardowej. Świetnie sprawdzą się nie tylko jako dodatek do kanapki, ale też jako Zobacz więcej
Składniki: 3 łyżki miodu 3 łyżki musztardy 3 – 4 łyżki oliwy z drugiego tłoczenia 1 łyżka majeranku 1 łyżka kminku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 4 owoce jałowca 2 szalotki 1 Zobacz więcej
Witam Kochani dziś przedstawiam Wam super przepis na pyszne mięsiwo :) Polecam i zapraszam :) SKŁADNIKI 4 średnie ćwiartki z kurczaka MARYNATA 4 łyżki miodu 3 łyżki musztardy (np sarepskiej) 1 Zobacz więcej
Schab w sosie miodowo-musztardowym to pyszne danie z mięsa duszonego w sosie własnym z dodatkiem szalotki, miodu i musztardy, zabielonym i zagęszczonym. Tak powstały sos ma bardzo ciekawy smak, nieco Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Kurczak w sosie miodowo-musztardowym

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym 127

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym – Bullio Follow me Bullio Przepisy kulinarne Strona główna Przepisy Boże Narodzenie Ciasta Ciastka i desery Dania dietetyczne Makarony i kluski Obiady Zobacz więcej
"Jakie to dobre!" - i myślę, że tyle wystarczy tytułem wstępu :) Debiut z tofu uważam za udany. Co trzeba? 250 g tofu w wersji naturalnej, bez dodatków 1/3 główki sałaty lodowej 250 g pomidorków Zobacz więcej
Dzisiaj mamy 7 dzień lutego. Liczba siedem jest bardzo symboliczna i oznacza doskonałość. Powiela się niejednokrotnie w mitologiach i religiach świata. Wiele osób właśnie ten numer uważa za Zobacz więcej
Kolejna propozycja na przyrządzenie królika. Ja zamarynowałam same udka, bo z jegoresztymam w planach zrobić rosół. Ale można zamarynować całego królika w takiej marynacie (tylko podwoić jej Zobacz więcej
Składniki: pierś z kurczaka, 3 łyżeczki musztardy, 2 łyżeczki miodu, 4 łyżki oleju/oliwy, 1 łyżeczka octu jabłkowego. Pierś z kurczaka kroimy jak na sznycle. Robimy marynatę mieszając: musztardę, Zobacz więcej
Nie ma to jak dobrze zamarynowane żeberka. Dobrą marynatę do żeberek można przygotować bardzo łatwo. A do tego tę robotę połączyć możemy z przyjemnością. Jeśli więc mamy kilogram żeberek to na Zobacz więcej
W pierwszy dzieńŚwiąt Bożego Narodzenia będą pyszne żeberka w marynacie miodowo musztardowej. Robiłam je już i wiem jakie są przepyszne . Połączenie miodu i musztardy ma swoje zalety . Mięso smakuje Zobacz więcej
Filety z kurczaka bardzo często wykorzystuję w mojej kuchni, ponieważ jest to mięso niskokaloryczne i nie wymaga długiej obróbki termicznej. Dzisiaj zrobiłam filety w pysznym sosie Zobacz więcej