żeberka w winie

prostu rozpływa się w ustach. Aromat wydobywający się z garnka jest genialny. W jakim winie dusić? Kompletnie nie znam się na winach, ale w domu stosujemy zasadę jednego ze znanych kucharzy: „do Zobacz więcej
- 1/4 łyżeczki soli - 2 szklanki białego wytrawnego wina - 1/2 szklanki musztardy Dijon - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 4 ząbki czosnku Żeberka obsypać soląi świeżo zmielonym czarnym pieprzem, Zobacz więcej
500 g żeberek 2 marchewki 1 cebula 3 ząbki czosnku pół szkl czerwonego wina 2 łyżeczki brązowego cukru majeranek bazylia sól pieprz 400 ml wywaru wołowo drobiowego lub rosołu tłuszcz do smażenia Zobacz więcej
Mieszkając na bardzo głębokiej wsi, mam tę przyjemność, że życzliwe sąsiedztwo podrzuca co nieco smakołyków.Tak poprostu.W blokowisku było anonimowo i bez wylewnych podarków(z obu stron z resztą). Zobacz więcej
Doskonałe na kolację ze znajomymi :) Wiem, bo wczoraj doskonale się sprawdziły ;) Mięciutkie mięsko, świetnie doprawione, okraszone boczkiem, pieczarkami i świeżą, pachnącą pietruszką. Składniki: 1kg Zobacz więcej
Żeberka jadam rzadko, bo są raczej tłuste i mają swój charakterystyczny smak, na którym mam ochotę tylko czasami. Grzyby za to uwielbiam z całego serduszka, a i sosami z dodatkiem wina nie wzgardzę. Zobacz więcej
600 g żeberek w jednym kawałku pół szkl wina czerwonego 2 łyżki miodu 1 cebula 3 ząbki czosnku mięta lubczyk chili sól pieprz 1 łyżka smalcu Żeberka umyć, osuszyć. W rondlu rozgrzać smalec, włożyć Zobacz więcej
97. Żeberka, kasza gryczana, fasolka szparagowa i sos na winie Obecnie jeżeli robimy na obiad czy kolację żeberka to najczęściej rozpoczynamy przygotowania dzień wcześniej. W warzywnym wywarze mięsko Zobacz więcej
pieczone w czerwonym winie z warzywami. Są naprawdę pyszne, a przy tym żeberka to jedna z najtańszych części wołowiny więc na to danie nie wydacie fortuny. Składniki: - kilogram żeberek, wybieramy Zobacz więcej
SKŁADNIKI 500 g żeberek z prosiaka cebula marchew seler szklanka białego wytrawnego wina olej z oliwek listek laurowy sól do smaku ziarenka pieprzu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pokroić części prosiaka na Zobacz więcej
W sierpniu byliśmy w Chorwacji. Na jakimś straganie z pamiątkami wypatrzyłam książeczkę kucharską z chorwackimi daniami po angielsku. Zakupiłam ją sobie. Poniżej pierwszy ze znalezionych w niej Zobacz więcej
i pieprzem do smaku. Owinąć czosnek folią aluminiową i piec przez 30-35 minut. Ostudzić. Sos z pieczonego czosnku i czerwonego wina: 3 szalotki / cebule pokrojone w cienkie plastry szklanki Zobacz więcej
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Jesień nadeszła pełną parą a z nią na nasze stoły wędrują bardziej treściwe jesienne obiady. Jednym z naszych ulubionych w tym okresie są żeberka zapiekane razem z kapustą, raz świeżą a raz kiszoną. Zobacz więcej
śliwkami. Poniżej prezentuję prostą i sycącą potrawę, która została przygotowana na podstawie przepisu mojej mamy. Najważniejsze w tym daniu to poprawnie udusić żeberka, żeby nie były twarde. W Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Żeberka są niezwykle aromatyczne i bardzo smaczne. Miękkie, soczyste mięso - łatwo odchodzi od kości. (3 porcje) 450-500g żeberek Zobacz więcej
Bigos w świątecznej odsłonie:) Potrzebne składniki: ziele angielskie, kiełbasa, liść laurowy, śliwki suszone, boczek parzony, pieczarki, łopatka, boczek, olej, kapusta kwaszona, główka kapusty Zobacz więcej
1 kg żeberek 3 łyżki jarzębiny do mięs 200 ml wina Monte Santi 2 marchewki 1 por 3 ząbki czosnku sól pieprz szczypta oregano szczypta lubczyku pół łyżeczki pieprzu ziołowego staropolskiego pieprz Zobacz więcej