Przepis na żeberka w winie

Mieszkając na bardzo głębokiej wsi, mam tę przyjemność, że życzliwe sąsiedztwo podrzuca co nieco smakołyków.Tak poprostu.W blokowisku było anonimowo i bez wylewnych podarków(z obu stron z resztą). Zobacz więcej
Dzisiaj na obiad mieliśmy duszone żeberka wołowe. Po angielsku nazywają się one ‘short ribs’ i jak wskazuje nazwa, są krótkie. Sąto zazwyczaj kwadraciki mięsa z kością. Tutaj w Stanach są bardzo Zobacz więcej
500 g żeberek 2 marchewki 1 cebula 3 ząbki czosnku pół szkl czerwonego wina 2 łyżeczki brązowego cukru majeranek bazylia sól pieprz 400 ml wywaru wołowo drobiowego lub rosołu tłuszcz do smażenia Zobacz więcej
Doskonałe na kolację ze znajomymi :) Wiem, bo wczoraj doskonale się sprawdziły ;) Mięciutkie mięsko, świetnie doprawione, okraszone boczkiem, pieczarkami i świeżą, pachnącą pietruszką. Składniki: 1kg Zobacz więcej
600 g żeberek w jednym kawałku pół szkl wina czerwonego 2 łyżki miodu 1 cebula 3 ząbki czosnku mięta lubczyk chili sól pieprz 1 łyżka smalcu Żeberka umyć, osuszyć. W rondlu rozgrzać smalec, włożyć Zobacz więcej
Local Foodie
Local Foodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Local Foodie
Żeberka w winie i chili

Żeberka w winie i chili 36

To danie jest w całości dziełem mojego męża, który mięsa uwielbia i umie je pysznie przygotowywać. Ja do klubu wielbicieli „sztuki mięsa z sosem”, a już zwłaszcza żeberek, nie należę, więc tylko Zobacz więcej
Pierwszy leniwy weekend od bardzo dawna, dzięki czemu mogłam zaplanować jakiś poważniejszy obiad. Z czeluści lodówki wydobyłam zamrożone żeberka (a właściwie żebra solidne) jagnięce, zamarynowałam w Zobacz więcej
Żeberka jadam rzadko, bo są raczej tłuste i mają swój charakterystyczny smak, na którym mam ochotę tylko czasami. Grzyby za to uwielbiam z całego serduszka, a i sosami z dodatkiem wina nie wzgardzę. Zobacz więcej
SKŁADNIKI 500 g żeberek z prosiaka cebula marchew seler szklanka białego wytrawnego wina olej z oliwek listek laurowy sól do smaku ziarenka pieprzu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pokroić części prosiaka na Zobacz więcej
Najlepiej, żeby suszone śliwki były wędzone, ponieważ mają o wiele lepszy i wyraźniejszy smak. Moja babcia robiła takie śliwki sama. Wokół domu unosił się taki aromat, że wszyscy sąsiedzi od razu Zobacz więcej
Dzisiaj taka moja wariacja na temat żeberek w nietypowej odsłonie z czekolada. Kto ma obawy niechaj szybko go opuszcza to połączenie jest naprawdę świetne. Czekolada nie jest tu składnikiem Zobacz więcej
Jeśli poszukujemy alternatywy dla czerwonego mięsa dziczyzna będzie doskonałym wyborem. Doskonale zastąpi ona nam wołowinę i jagnięcinę – i do tego jest też zdrowsza. Marynata: 2/3 szklanki oliwy z Zobacz więcej
1 kg żeberek 3 łyżki jarzębiny do mięs 200 ml wina Monte Santi 2 marchewki 1 por 3 ząbki czosnku sól pieprz szczypta oregano szczypta lubczyku pół łyżeczki pieprzu ziołowego staropolskiego pieprz Zobacz więcej
Karnawał, czy Walentynki to tylko jedne z wielu okazji, które w ostatnim czasie skłaniają nas do świętowania i wydawania proszonych kolacji. Zazwyczaj wtedy przyrządzamy sprawdzone menu, by uniknąć Zobacz więcej
W sierpniu byliśmy w Chorwacji. Na jakimś straganie z pamiątkami wypatrzyłam książeczkę kucharską z chorwackimi daniami po angielsku. Zakupiłam ją sobie. Poniżej pierwszy ze znalezionych w niej Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Żeberka są niezwykle aromatyczne i bardzo smaczne. Miękkie, soczyste mięso - łatwo odchodzi od kości. (3 porcje) 450-500g żeberek Zobacz więcej
elatonie
elatonie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
HARRISA
Żeberka

Żeberka 3806

Składniki: 1kg żeberek 1 łyżka miodu 1/4 szklanki białego wina 1 płaska łyżka kakao pieprz pieprz ziołowy majeranek sól chili papryka słodka kurkuma Z wszystkich składników zrobić marynatę. Umyte i Zobacz więcej
Żeberka pieczone w rękawie są bardzo soczyste i smaczne. Składniki: 1 kg żeberek Przyprawa do żeberek Czosnek Olej Cebula Sposób wykonania: Żeberka nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i Zobacz więcej
97. Żeberka, kasza gryczana, fasolka szparagowa i sos na winie Obecnie jeżeli robimy na obiad czy kolację żeberka to najczęściej rozpoczynamy przygotowania dzień wcześniej. W warzywnym wywarze mięsko Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to żeberka duszone w ziołach według przepisu Magdy Gessler. Został on wykorzystany w 3 sezonie Kuchennych Rewolucji. My dokonałyśmy nieco modyfikacji w tym przepisie, mianowicie Zobacz więcej