żeberka z morelami i śliwkami suszonych

eweralda
eweralda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czosnekzcynamonem
(bez tytułu)

(bez tytułu) 279

0
Żeberka wieprzowe z suszonymi owocami 1,5 kg żeberek wieprzowych 40 dag mieszanych suszonych owoców (śliwki,żurawina ,rodzynki ,morele) 2 łyżki miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu Zobacz więcej
wypestkowanych węgierek 2 średnie cebule garstka suszonych moreli 1-2 łyżki klarowanego masła sól, pieprz do smaku Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na kilka godzin, następnie Zobacz więcej
Ten boczek pieczony gości na naszym rodzinnym stole od lat, faszerowany czosnkiem i suszonymi morelami oraz śliwkami. Jedynie co to ewoluują przyprawy, głownie powinna być gorczyca biała i sól, jednak Zobacz więcej
morele, 4 suszone śliwki, liść laurowy, ziele angielskie, olej rzepakowy-do marynaty, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z olejem, słodką papryką, solą, Zobacz więcej
Wypróbowany przepis na kruche i pyszne żeberka w słodko ostrym sosie – wspaniały pomysł na obiad. Ciekawa kompozycja suszonych owoców, miodu i papryczek chilli milo zaskoczy nawet bardzo wymagające Zobacz więcej
smacznymi. Przekonajcie się sami Składniki: 1 kg żeberek ekstra mięsnych sól,pieprz, ostra papryka olej do smażenia sos: 2 łyżki miodu 2 łyżki keczupu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gosia gotuje
Bigos staropolski

Bigos staropolski 91

1
podlaskiej 2 łyżki domowego smalcu solidna garść suszonych podgrzygków 5 suszonych śliwek 5 suszonych moreli 2 średnie cebule 4 zabki czosnku 3 liście laurowe 5 kulek ziela angielskiego 4 goździki Zobacz więcej
Duszone żeberka w aksamitnym sosie z morelami, fantastycznie komponują się z jęczmienną kaszą. Podane z surówką, której podstawą jest surowa brukselka, tworzą pyszny poniedziałkowy obiad :) 700 g Zobacz więcej
Aga
Aga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pichcę sobie
Dzik jest dziki... :)

Dzik jest dziki... :) 748

0
mięso skropiłam delikatnie olejem rzepakowym, a potem już mniej delikatnie octem winnym. Dodałam suszone śliwki, morele, rodzynki, goździki, ziele angielskie, liść laurowy i kilka ząbków czosnku Zobacz więcej
potencjalnych konsumentów i odmierzyć ilość kawałków na głowę owoce suszone (czego dusza zapragnie: śliwki, morele, rodzynki, jagody goji, figi) - garstka na osobę miód (3-4 łyżki) koncentrat Zobacz więcej
Dekoracyjny. Można podawać naziemno i ciepło . Można upiec większą ilość , zamrozić i wyciągać w miarę potrzeby. Czas :2 godziny + 12 macerowanie Składniki : 2 kg schabu bez kości 10 suszonych moreli Zobacz więcej
Dziś przepis na bardzo dobry pasztet. Robiłam go już kilkakrotnie i muszę przyznać, że jest pyszny i zawsze wychodzi ;) Można dodać do niego ulubione dodatki takie jak: suszoną śliwkę lub morele, Zobacz więcej
do panierowania olej i smalec (pół na pół) do smażenia sól pieprz kilka ziaren czarnego pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego majeranek 4 duże cebule 6 goździków 4 winne jabłka szklanka suszonych, Zobacz więcej
żeberek 1 kawałek kiełbasy podwawelskiej (ok. 0,25 kg) 2 cebule 1 garść suszonych śliwek 1 garść wędzonych śliwek 1/2 garści suszonych moreli 1/2 garści rodzynek 2 garści suszonych grzybów kilka Zobacz więcej
chilifiga
chilifiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chilifiga
Po prostu BIGOS

Po prostu BIGOS 92

0
w brzuchu i nie brało udziału w głosowaniu. Dzisiaj przedstawię naszą wersję bigosu, skąpaną w czerwonym winie, z dodatkiem suszonych śliwek, moreli i najprawdziwszych prawdziwków. Na najlepszy bigos Zobacz więcej
koniara.pl
koniara.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Koniara gotuje
Krupnik

Krupnik 44

0
podaniem. Dzięki temu kasza będzie cały czas sprężysta. UWAGI Możecie wykorzystać jakiekolwiek mięso z kością: skrzydła, uda kurczaka lub podudzia, golonki z indyka, żeberka czy kość po schabie z Zobacz więcej
dariaanna
dariaanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Skarbiec Kulinarny
Bigos

Bigos 792

1
przygotowaniu. Bigos jest lekko kwaśny, pomidorowy oraz bogaty w mięso. Ta wersja bigosu również znakomicie sprawdza się, gdy nie mamy dostępu do suszonych grzybów bądź śliwek i moreli. Wtedy tak Zobacz więcej
nie powinna z niej wyciekać woda. Powinna mieć pikantny, lekko kwaskowo-słodkawy (ale nie przesadnie) smak i mieć silną woń wędzonki, śliwek i ew. dziczyzny. Zgodne z tradycją jest dodanie do bigosu Zobacz więcej
, nasza wersja jest aksamitna i może nieco zszokować zwolenników wywaru na żeberkach, ale zaręczamy, że kto raz spróbuje, wróci po dokładkę. Smacznego! Składniki kilka ziemniaków ok. 2 litrów bulionu Zobacz więcej
Polsce wypiek – babka piaskowa, tylko nazwana inaczej. Jak już piszę o deserach to wspomnę jeszcze o specjale, który miałam okazję spróbować w te Święta. Moczka – to bakaliowa masa z rozmoczonego Zobacz więcej