Przepis na żeberka z winem

Doskonałe na kolację ze znajomymi :) Wiem, bo wczoraj doskonale się sprawdziły ;) Mięciutkie mięsko, świetnie doprawione, okraszone boczkiem, pieczarkami i świeżą, pachnącą pietruszką. Składniki: 1kg Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to żeberka duszone w ziołach według przepisu Magdy Gessler. Został on wykorzystany w 3 sezonie Kuchennych Rewolucji. My dokonałyśmy nieco modyfikacji w tym przepisie, mianowicie Zobacz więcej
Dzisiaj na obiad mieliśmy duszone żeberka wołowe. Po angielsku nazywają się one ‘short ribs’ i jak wskazuje nazwa, są krótkie. Sąto zazwyczaj kwadraciki mięsa z kością. Tutaj w Stanach są bardzo Zobacz więcej
SKŁADNIKI 500 g żeberek z prosiaka cebula marchew seler szklanka białego wytrawnego wina olej z oliwek listek laurowy sól do smaku ziarenka pieprzu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pokroić części prosiaka na Zobacz więcej
Dzisiaj taka moja wariacja na temat żeberek w nietypowej odsłonie z czekolada. Kto ma obawy niechaj szybko go opuszcza to połączenie jest naprawdę świetne. Czekolada nie jest tu składnikiem Zobacz więcej
Żeberka jadam rzadko, bo są raczej tłuste i mają swój charakterystyczny smak, na którym mam ochotę tylko czasami. Grzyby za to uwielbiam z całego serduszka, a i sosami z dodatkiem wina nie wzgardzę. Zobacz więcej
600 g żeberek w jednym kawałku pół szkl wina czerwonego 2 łyżki miodu 1 cebula 3 ząbki czosnku mięta lubczyk chili sól pieprz 1 łyżka smalcu Żeberka umyć, osuszyć. W rondlu rozgrzać smalec, włożyć Zobacz więcej
Żeberka pieczone w rękawie są bardzo soczyste i smaczne. Składniki: 1 kg żeberek Przyprawa do żeberek Czosnek Olej Cebula Sposób wykonania: Żeberka nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i Zobacz więcej
Przemawia przeze mnie ochłodzenie - pora na dania mięsne! Najlepiej wolno duszone, bez mojego zbyt wielkiego udziału. Magazynujące pod pokrywką maksimum zapachu. Takie, żeby na samą myśl zaczynały Zobacz więcej
1 kg żeberek 3 łyżki jarzębiny do mięs 200 ml wina Monte Santi 2 marchewki 1 por 3 ząbki czosnku sól pieprz szczypta oregano szczypta lubczyku pół łyżeczki pieprzu ziołowego staropolskiego pieprz Zobacz więcej
elatonie
elatonie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
HARRISA
Żeberka

Żeberka 3818

Składniki: 1kg żeberek 1 łyżka miodu 1/4 szklanki białego wina 1 płaska łyżka kakao pieprz pieprz ziołowy majeranek sól chili papryka słodka kurkuma Z wszystkich składników zrobić marynatę. Umyte i Zobacz więcej
500 g żeberek 2 marchewki 1 cebula 3 ząbki czosnku pół szkl czerwonego wina 2 łyżeczki brązowego cukru majeranek bazylia sól pieprz 400 ml wywaru wołowo drobiowego lub rosołu tłuszcz do smażenia Zobacz więcej
Local Foodie
Local Foodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Local Foodie
Żeberka w winie i chili

Żeberka w winie i chili 44

To danie jest w całości dziełem mojego męża, który mięsa uwielbia i umie je pysznie przygotowywać. Ja do klubu wielbicieli „sztuki mięsa z sosem”, a już zwłaszcza żeberek, nie należę, więc tylko Zobacz więcej
Pierwszy leniwy weekend od bardzo dawna, dzięki czemu mogłam zaplanować jakiś poważniejszy obiad. Z czeluści lodówki wydobyłam zamrożone żeberka (a właściwie żebra solidne) jagnięce, zamarynowałam w Zobacz więcej
Jeśli poszukujemy alternatywy dla czerwonego mięsa dziczyzna będzie doskonałym wyborem. Doskonale zastąpi ona nam wołowinę i jagnięcinę – i do tego jest też zdrowsza. Marynata: 2/3 szklanki oliwy z Zobacz więcej
Karnawał, czy Walentynki to tylko jedne z wielu okazji, które w ostatnim czasie skłaniają nas do świętowania i wydawania proszonych kolacji. Zazwyczaj wtedy przyrządzamy sprawdzone menu, by uniknąć Zobacz więcej
W sierpniu byliśmy w Chorwacji. Na jakimś straganie z pamiątkami wypatrzyłam książeczkę kucharską z chorwackimi daniami po angielsku. Zakupiłam ją sobie. Poniżej pierwszy ze znalezionych w niej Zobacz więcej
Najlepiej, żeby suszone śliwki były wędzone, ponieważ mają o wiele lepszy i wyraźniejszy smak. Moja babcia robiła takie śliwki sama. Wokół domu unosił się taki aromat, że wszyscy sąsiedzi od razu Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Żeberka są niezwykle aromatyczne i bardzo smaczne. Miękkie, soczyste mięso - łatwo odchodzi od kości. (3 porcje) 450-500g żeberek Zobacz więcej
Mieszkając na bardzo głębokiej wsi, mam tę przyjemność, że życzliwe sąsiedztwo podrzuca co nieco smakołyków.Tak poprostu.W blokowisku było anonimowo i bez wylewnych podarków(z obu stron z resztą). Zobacz więcej