zebra z prodiża

Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Moja wiejska zebra z prodiża

Moja wiejska zebra z prodiża 2668

0
{{headerMessage}}
Na pewno znacie zebrę i to doskonale. Ja piekę ją zwykle w małym domku na wsi bo tam mam prodiż, w którym najlepiej mi wychodzi - w moim piekarniku zawsze bardziej wyrasta środek a wersja wiejska jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znacie ciasto zebra? Jestem pewna, że tak bo to dość znany wypiek. Znany bo prosty do przegotowania i poradzi sobie z nim nawet początkująca w kuchni osoba. Taka babka w paski jest dobra na zwykły Zobacz więcej
{{headerMessage}}
domu było niedzielne ciasto pieczone w prodiżu, na ogół bardzo proste i łatwe do zrobienia, zebra, murzynek, biszkopt z jabłkami, lub właśnie piegusek podawany ze szklanką zimnego mleka. Składniki 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
domu było niedzielne ciasto pieczone w prodiżu, na ogół bardzo proste i łatwe do zrobienia, zebra, murzynek, biszkopt z jabłkami, lub właśnie piegusek podawany ze szklanką zimnego mleka. Składniki 1 Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Klasyczna zebra a może wielbłąd

Klasyczna zebra a może wielbłąd 163

0
{{headerMessage}}
Miałam ochotę na jakieś ciasto z mojego starego zeszytu. Przechowuje w nim przepisy na dania, które robiła moja mama jak byłam mała. Zebry nie jadłam bardzo dawno, a może jeszcze dawniej. Terazsię Zobacz więcej
Marcin Firmanty
Marcin Firmanty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mężczyzna Gotuje
Zebra

Zebra 105

0
{{headerMessage}}
Zebra jaką lubię to taka, która jest wilgotna i aromatyczna. To ciasto zawsze robi moja babcia. Przynajmniej raz na dwa miesiące. To z nią uczyłem się ją robić. Babcia zawsze przygotowywał ją w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do pieczenia, 0,5kg rabarbaru, 30 dag truskawek 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. 2. Dolewamy olej oraz mleko i mieszamy do połączenia składników. 3. Na końcu dosypujemy przesianą mąkę i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, który pragnę Wam zaprezentować jest zwykły, prosty bez żadnych udziwnień, ale równie smaczny i delikatny. Sernik piekłam w ramach Akcji Wspólne Pieczenie w moim starym poczciwym prodiżu, który od Zobacz więcej
Wisienka
Wisienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chatka Wiedźmy
Puszysta Zebra? A  co to, zoo?!

Puszysta Zebra? A co to, zoo?! 1181

0
{{headerMessage}}
je na tort. A na Wielkanoc robi czasami za babkę, wystarczy odpowiednia forma. To kolejna z moich propozycji minimalistycznych babek wielkanocnych, choć zupełnie różna od poprzedniej. Zebra jest Zobacz więcej
gotuj się
gotuj się Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotuj się do gotowania
Zebra

Zebra 122

0
{{headerMessage}}
Kultowe ciasto lat 90-tych czyli ciasto mojego dzieciństwa. Zebra to ciasto, które obok jabłecznika o dziwo lubiłam :) Do innych jak już wspominałam w innych wpisach musiałam dorosnąć. Moja przygoda z Zobacz więcej
KochamyTo!
KochamyTo! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KochamyTo!
Zebra ze starego zeszytu

Zebra ze starego zeszytu 55

0
{{headerMessage}}
Zastanawiałem się ostatnio, jakie jest najprostsze ciasto. I stwierdziłem, ze nie ma nic prostszego niż zebra. Chyba każdy ją zna. Świadczyć o tym może to, że każdy ma swój przepis na nią. Ja się Zobacz więcej
Majana
Majana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Majanowe Pieczenie
Zebra

Zebra 246

0
{{headerMessage}}
Zebra to ciasto, jakie pamiętam z dzieciństwa. Dziwię się, że jeszcze go tu na blogu nie mam. Wiążą się z nim wspomnienia, kiedy to razem z bratem piekliśmy zebrę. Uwielbialiśmy nalewać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. „Nie ma bardziej szczerej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dzieciństwo i spokojne chwile spędzone w rodzinnym domu... Mama piekła zebrę... w okrągłym prodiżu... piekła też w nim wspaniały schab pięciominutowy, bo tylko to ustrojstwo nagrzewało się do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto zebra pamiętam jeszcze z czasów, kiedy do jego pieczenia, tak jak i wszystkich innych ciast, używałam prodiżu. Gazowy piekarnik, który był na stanie, potrafił spalić ciasto dokumentnie z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na podstawie wspomnień mojego pokolenia– murzynkowi i zebrze. Wiadomo, ciasta piekło się różne – jabłeczniki, serniki, makowce, karpatki – te jednak zazwyczaj pozostawiane były mamom, babciom i w Zobacz więcej