zhimaqiu

ZOBACZ TAKŻE:

W Chinach w okresie noworocznego karnawału przygotowuje się różne przysmaki nadziane pyszną pastą z fasolki azuki. Ja pierwszy raz spotkałam się z takim deserem w jednej z Gdańskich restauracji i Zobacz więcej
Rozpływające się w ustach ryżowe kuleczki z fasolowym (o tak! z fasoli adzuki z cukrem - do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością) nadzieniem, obtoczone w sezamie, usmażone na głebokim oleju, Zobacz więcej
Himalajska, morska, kamienna? Którą sól wybrać? – Natka-Pietruszki.pl przepisy - zdrowa dieta - artykuły przepisy - zdrowa dieta - artykuły Przepisy Artykuły O mnie Kontakt Strona Główna » Artykuły » Zobacz więcej
Precle - kto ich nie jadł ich? Zazwyczaj kupowane w budce u starszej pani, podobno najlepsze są z Krakowa. A dlaczego, by tak nie spróbować ich zrobić samemu w domu? Przyznam, że są trochę Zobacz więcej
Najlepszy domowy smalec czyli, Dżem ze świni Wszyscy o tej porze roku uzbrajają się w przetwory. Truskawkowe już za nami, smażymy ostatnie porzeczki, czekamy wciąż na najlepsze jabłka i śliwki. Ja Zobacz więcej
Z wielu pieców się jadło chleb... Najpiękniejsze co możemy poczuć rankiem w sypialni to, poza zapachem czystej pościeli i aromatem świeżo mielonej kawy, oczywiście dobiegający z kuchni zapach Zobacz więcej
Dziś ciąg dalszy podróży z Formułą 1 i Darią która wydarzenie utworzyła. Zmierzamy na Grand Prix Monako. Proponuje Wam dziś monakijskie pierożki bardzo na czasie bo z botwiną, cebulą, szynką i Zobacz więcej
Sandra
Sandra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poranek na słodko
Krem jaglany z jagodami maqui

Krem jaglany z jagodami maqui 31

KREM JAGLANY Z JAGODAMI MAQUI /PRZEPIS WŁASNY/ Krem: 70 g płatków jaglanych 350 ml czekoladowego mleka kokosowego szczypta soli małe jabłko pokrojone w kostkę kilka kropli ekstraktu waniliowego lyżka Zobacz więcej
Precle - kto ich nie jadł ich? Zazwyczaj kupowane w budce u starszej pani, podobno najlepsze są z Krakowa. A dlaczego, by tak nie spróbować ich zrobić samemu w domu? Przyznam, że są trochę Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zajadam.pl
Sól himalajska

Sól himalajska 81

Są na tym świecie rzeczy i fakty, z którymi nie można się nie zgadzać. Pomimo funkcjonowania całej masy określeń typu „biała śmierć”, trzeba sobie uzmysłowić, że bez soli nie możemy funkcjonować. Zobacz więcej
Twins Pot
Twins Pot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Twins Pot
Różowa sól himalajska

Różowa sól himalajska 76

Różowa sól himalajska pozyskiwana jest ręcznie ze złóż w Pakistanie. Z miejsc, gdzie kiedyś był prehistoryczny ocean. Energia słoneczna wysuszyła ogromne zbiorniki wodne a procesy tektoniczne wyniosły Zobacz więcej
Zielona kuchnia zdrowia
Zielona kuchnia zdrowia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ROGALIK OD KUCHNI
Sól Himalajska

Sól Himalajska 58

Dziś kilka słów o soli himalajskiej. Czy ją znacie ? Możecie zakupić ją w sklepie internetowym i przeczytać o jej właściwościach na stronie VIVIO. Ja otrzymałam sól w ramach współpracy. Ja zastąpiłam Zobacz więcej
Danusia
Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Wypieki I Nie Tylko
Negimaki z shiitake

Negimaki z shiitake 10

W Japonii gotowanie stanowi nierozerwalną część kultury. Sposób przygotowania potraw, gotowania i jedzenia jest sztuką, a estetyka, tradycja,religia i historia są może nawet ważniejsze od samego Zobacz więcej
albahaca!
albahaca! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Can i have a bite?
Pauzhi

Pauzhi 148

Pauzhi Malezyjskie bułeczki z mięsem gotowane na parze. Są naprawdę pyszne, chociaż ich przygotowanie zajmuje nieco czasu, ale nie jest aż tak źle. Przepis pochodzi stąd i cytuję go za autorką, bo Zobacz więcej
Grillowanie i pieczenie na kamieniu solnym to inny od tradycyjnego sposób gotowania znany już w starożytnych kulturach. Zaletami przygotowywania potraw na kamieniu solnym zwłaszcza z mięsa i ryb jest Zobacz więcej
To już ostatni produkt, który otrzymałam do testowania w ramach współpracy zViVio. Mowa osoli himalajskiej. Długo nie pisałam o niej postu, bo zwyczajnie nie miałam jak jej dobrze przetestować. Używam Zobacz więcej
Kiedyś myślałam-sól to sól-nie zastanawiałam się czy jej rodzaj ma jakieś znaczenie,a okazało się (jak zwykle) że ma i to ogromne.Zwykła sól jodowana powszechna w sklepach,często zawiera chemiczne Zobacz więcej
Domowe krówki z rozmarynem i solą morską to lepsza alternatywa dla kupnych słodyczy. Dzięki dodatkowi świeżego rozmarynu mają oryginalny smak i zapach. Sól równoważy słodycz. Krówki są lekko kruche z Zobacz więcej
Zaletami przygotowywania potraw na himalajskim kamieniu solnym, zwłaszcza z mięsa i ryb jest to, że po nagrzaniu płyta kamienna utrzymuje przez dłuższy czas równomierną temperaturę, a potrawy są Zobacz więcej
Witajcie :) mam dzisiaj dla Was propozycję pysznych kotletów mielonych z pieczarkami. Do kotletów użyłam soli himalajskiej Swojskiej Piwniczki, zainteresowanych ekologicznymi produktami zapraszam do Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: