zielenina

Mariolka90
Mariolka90 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UGOTOWAĆ
Kluski twarogowe z zieleniną

Kluski twarogowe z zieleniną 35

Jeżeli znudziły się Wam ziemniaki, ryż lub kasza to zachęcam do przygotowania klusek twarogowych z dodatkiem zieleniny. Poniższe kluski są bardzo miękkie i delikatne. Jeżeli nie przepadacie za bazylią Zobacz więcej
przepisybetty
przepisybetty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Porady 40 - latki
Chłodnik z zieleniny

Chłodnik z zieleniny 8

Chłodnik z zieleniny - BettyPisze.pl O mnie Księga gości Polityka prywatności Kontakt Współpraca Regulaminy Dzień Matki Dzień Ojca Sexi Bielizna Dzień chłopaka Sexi Bielizna II Konkurs erotyczny Ahmad Zobacz więcej
No dobra, mam ochotę na coś konkretniejszego. Upały upałami, ale jak człowiek siedzi cały dzień w klimie, to i porządny głód na niego czasami przyjdzie. Dziś stawiam na kurczaka. Będzie najszybciej. Zobacz więcej
Gdy byłam mała moja Mama często robiła kisiel. Taki domowy deser, z dawnych czasów, gdy jeszcze cukru jedliśmy mało z umiarem Na podwieczorek pojawiał się też budyń i czasem galaretka. A babcia robiła Zobacz więcej
Zainspirował mnie przepis z tego bloga . Warto w nim przejrzeć zakładkę "inspiracje", gdzie znajdziecie propozycje ładnego podania potraw. Moje kotlety są podobne ale nie identyczne. Nie dodałam do Zobacz więcej
grazyna0071
grazyna0071 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grażyna gotuje
Krupnik z zieleniną

Krupnik z zieleniną 20

krupnik z zieleniną Krupnik to jedna z moich ulubionych zup z dzieciństwa, moja Mama gotowała ją tak, że jej smak zapamiętałam na długo. Kasza w naszej rodzinie miała szczególną rolę, dania z niej i Zobacz więcej
Wegańskie hekele. Pewnie dla części z Was to słowo brzmi jak chińszczyzna Hekele to śląska pasta na chleb ze śledzi i jajek z dodatkiem kiszonych ogórków i musztardy. W naszym regionie – nie obawiam Zobacz więcej
Buchty czyli kluski na parze – pewnie większość z nas zna ten przysmak z dzieciństwa. Słodkie obiady nie bywają u nas zbyt często, ale czasem się zdarza. Staram się wtedy przygotowywać tradycyjne Zobacz więcej
Moje Drogie i moi Drodzy. Mam dla Was mam nadzieję, że przyjemną informację – już wkrótce w księgarniach pojawi się moja trzecia książka „Zielenina party„! Książka zawiera około 80 przepisów na Zobacz więcej
Tak spodobał mi się pomysł dodawania musów owocowych do granoli – jak w tej pomarańczowej, że postanowiłam powtórzyć ten trik. Tym razem użyłam czarnych porzeczek, które nadały granoli przepiękny Zobacz więcej
Bezglutenowe ciasto z rabarbarem. Przepis z mojej drugiej książki „Zielenina bez glutenu”, w której znajdziecie prawie 100 przepisów na bezglutenowe dania. Wygodnie podzielone według pór roku żeby Zobacz więcej
Lato w pełni, chociaż nie do końca pogoda o tym świadczy, więc pora na lody! Zresztą moim dzieciom do przekonania, że lody można jeść 3 razy dziennie w zupełności wystarcza wiedza o kalendarzowym Zobacz więcej
Karbinadle godało się w moim domu, na Śląsku mówi się też karminadle na kotlety mielone. Z mięsa, z dodatkiem namoczonej bułki. Postanowiłam przerobić je na wege wersję, bo jak stwierdziła Joasia Zobacz więcej
Kolejna propozycja dla małych grymaśników, którzy wybrzydzają na wszystko, co się im podstawi pod nos. Sama mam takiego na stanie, więc wiem jaka to orka! Gdyby moje pierwsze dziecko tak wybrzydzało Zobacz więcej
W najbliższą sobotę zapraszam na katowicki BioBazar na warsztaty kulinarne dla dzieci! Upieczemy wielkanocne zajączki i baranki Warsztaty są bezpłatne, obowiązują zapisy. Zapraszam na godz. 10.00 i Zobacz więcej
Witajcie :) za sprawąZdrowe podejście.plzapraszam dziś na recenzję książki Zielenina bez glutenu autorstwa Magdaleny Cielengi - Wiaterek. Co prawda jestem wszystkożerna,nie muszę unikać glutenu, jeśli Zobacz więcej
Wszystkim dzieciom dużym i małym życzę wspaniałego dnia!!! Zaszalejcie, najedźcie się czekolady, lodów, jarmużu czy co tam lubicie A w sobotę zapraszam dzieciaki na wspólne pieczenie czekoladowych Zobacz więcej
Składniki: kapusta (500g) szczypiorek koperek zielona pietruszka 1 łyżka soku z cytryny oliwa (15ml) 1 ząbek czosnku cukier (5g) przyprawy (sól, pieprz) Przygotowanie: Kapustę trzemy na tarce lub Zobacz więcej
Ciocia Zielenina is back! Nareszcie warsztaty znowu w Gliwicach! Upieczemy pyszne i zdrowe pełnoziarniste gofry! Zapraszamy maluchy 3+ ale także starsze dzieci, które będą miały osobno stanowisko Zobacz więcej
Truskawki kojarzą się nam głównie z deserami, słodkościami, ciastami. Ale spróbujmy wykorzystać je także w sałatce w doborowym towarzystwie warzyw. Na pewno zasmakujemy w takich połączeniach. Zobacz więcej