Przepis na zielona cięta fasolka

iwa643
iwa643 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Pęczak z zieloną fasolką

Pęczak z zieloną fasolką 94

Pęczak co raz częściej gości w moim domu . Zajadamy go w różnych postaciach ale najczęściej na ciepło. Podaje go z różnymi warzywami , mięsami. Dziś czas na fasolkę zieloną . Pęczak z zieloną fasolką Zobacz więcej
Smaczna lekka pełna witamin sałatka z dodatkiem zielonej fasolki i mojego ulubionego wędzonego łososia . Taka sałatkę polecam na lekki wiosenny obiad lub wczesna kolację . Sałatka z zielonej fasolki i Zobacz więcej
Składniki: - pierś z kurczaka w dowolnej ilości (ja zazwyczajrobięz 2 podwójnych) - 30 dkg pieczarek -1 duża cebula - 3 garści lub więcej fasolki zielonej ciętej (ja dodaje zawsze mrożoną) lub zamiast Zobacz więcej
Jeżeli szukacie pomysłu na rodzinny smaczny obiad zapraszam Was na duszony schab wieprzowy z dodatkiem zielonej fasolki. Jestem pewna, że zasmakuje Wam to proste połączenie ;) Plastry schabu duszone Zobacz więcej
Podczas upałów zazwyczaj nie mamy ochoty na duży, ciężki obiad. Smakują nam wtedy dania znacznie lżejsze, zawierające dużą ilość soczystej zieleniny. Pora:obiad, kolacja Rodzajdania:sałatka Czas Zobacz więcej
Po fasolce szparagowej prosto z ogródka pozostało wspomnienie. Chyba, że skorzystaliśmy z okazji i zamroziliśmy sobie jej partię. To jedno z tych warzyw, które doskonale poddaje się procesowi Zobacz więcej
Przyszedł czas na czyszczenie zamrażalki z warzyw mrożonych bo niebawem będą już pierwsze nowalijki. Super dodatek do obiadu zamiast ziemniaków. Składniki 0,5 szklanki zielonej soczewicy 0,5 Zobacz więcej
Risotto z zielonym pesto z dodatkiem groszku, fasolki, pora, parmezanu skropione cytryną to poezja nowych smaków zaskakuje na każdym etapie degustacji Składniki: zielone pesto ryż zielony groszek Zobacz więcej
Dziś będę zachwycać się fasolką szparagową. Ja ją po prostu uwielbiam! I bardzo dobrze się składa, bo to niesamowity magazyn zdrowia - bardzo duża ilość błonnika pokarmowego, witamin (C, K), żelaza, Zobacz więcej
Dolina smaków
Dolina smaków Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dolina smaków
Zielone curry!

Zielone curry! 168

Dzisiaj przepis na nieco bardziej wiosenne – bo zielone – curry! Oczywiście podstawą będzie mleczko kokosowe, które uwielbiam. Moja propozycja to doskonały pomysł na pyszny obiad, gdy nie mamy zbyt Zobacz więcej
Kurczak z ryżem jest to szybkie danie, które pozwoli nam zaoszczędzić mnóstwo czasu w słoneczne dni. I nikt nie będzie marudził, że nie ma obiadu jak u babci :) tylko ze smakiem wszystko spałaszują :) Zobacz więcej
Ryż do sałatki powinien być sypki, a jego ziarna po ugotowaniu powinny być lekkie i puszyste. Najlepiej te wymagania spełniaryż długoziarnisty. Nazywany jest tak, gdyż jego ziarna są 4-5 razy dłuższe Zobacz więcej
Nie byłam nigdy zbyt chętna do wypróbowania przepisu na tajskie curry, bo wydawało mi się, że takie połączenie składników z mlekiem kokosowym będzie mdłe. Ostatnio jednak zapisałam się na warsztaty Zobacz więcej
Od dawna przymierzałam się do tego tajskiego dania. Usłyszałam od kilku osób "Jak możesz nie znać Green Curry!". I za każdym razem, jak to słyszałam, brzmiało to coraz bardziej jak wyzwanie. Którego Zobacz więcej
Środek zimy – zachciało mi się curry. Koloru, smaku, lekkości, pełni smaku i aromatu. O kolorowe świeże warzywa trudno, ale z mrożonymi nie ma żadnego problemu. Pasta curry czeka w spiżarce, jest i Zobacz więcej
Wiosna już oficjalnie zawitał do naszego kraju. Postanowiłem więc przygotować z tej okazji coś zielonego. Mój wybór padł na zieloną fasolkę szparagową. W domu miałem taką mrożoną, więc postanowiłem ją Zobacz więcej
Czasem wielkie korzyści mogą płyną z naprawdę małych rzeczy, np. groszek. Być może nie wygląda, ale jest rośliną zapobiegającą anemii. Jest on źródłem żelaza niehemowego, a jednocześnie zawiera w Zobacz więcej
Jesień i zima to czas na zupy. Nic tak nie rozgrzewa jak miska ciepłej zupy na obiad. Zielony kolor warzyw na talerzu dodatkowo wprowadza nieco lata do szaroburej rzeczywistości. Długo gotowana zupa Zobacz więcej
W niniejszym przepisie odmieniamy smak dobrze nam znanej fasolki szparagowej poprzez dodanie egzotycznych wiórków kokosowych. Co ciekawego można powiedzieć o kokosie? Na przykład to, że woda wewnątrz Zobacz więcej
Składniki: Fasolka szparagowa zielona, 1 litr wody. 1 łyżka soli, łyżeczka kwasku cytrynowego, Fasolkę umyć, odciąć końcówki, usunąć boczne włókna. Pokroić na krótsze kawałki. Przygotowaną fasolkę Zobacz więcej