zielona fasolka z sosem żurawinowym

Zielone, warzywne danie, które urozmaici codzienne menu. Kasza jaglana ma dodatkowo właściwości odkwaszające organizm. Składniki: 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej zielonej – ok. 450 g 1 Zobacz więcej
Kocham lato za kolory! Nie ma nic lepszego niż szybki, kolorowy obiad, przygotowany z miłością, inspirowany kuchnią śródziemnomorską, a tak naprawdę wymyślony z głowy, bo nie lubię korzystać z książek Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : Muszę oddać sprawiedliwość lodówkom. Chociaż w pewnym stopniu inspirują marnotrawstwo, to jednocześnie stwarzają złudzenie, że zawsze będzie jakieś jutro, można w nich trzymać Zobacz więcej
Obiecałam i jest Przepis na niezwykle aromatyczną zielona fasolkę z sezamem i czosnkiem. Składniki 1/2 kilograma zielonej fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku 1 łyżka sklarowanego masła 1 łyżeczka Zobacz więcej
Pikatne i lekkie danie. Świetnie smakuje również bez mięsa. Składniki: (3 porcje) 125g żółtej fasolki szpragowej mała cukinia 300g piersi z indyka łyżka zielonej pasty curry duża puszka mleczka Zobacz więcej
Składniki: mięso gulaszowe z indyka 70 dag, mąka tortowa 5 łyżek, masło klarowane 2 łyżki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, kostka rosołowa Zobacz więcej
Może to danie nie wygląda spektakularnie, ale spektakularnie szybko się je przygotowuje. Do tego smakuje na prawdę wybornie. Kolejne zalety to łatwa dostepność składników no i niski koszt. Takie Zobacz więcej
Czy może być smacznie i zdrowo? Oczywiście! Również dla wegan! Zdrowie przede wszystkim. W dzisiejszych czasach, kiedy pełno wokoło chemii, trzeba szczególnie uważać na to co się je. Powstaje co raz Zobacz więcej
Nic tak nie poprawia w zimne popołudnie nastroju jak odrobina czegoś słodkiego i aromatycznego. Ta słodka "odrobina" nie zawsze musi być czekoladą, chociaż jak wiadomo jej jedzenie podnosi znacznie Zobacz więcej
Świąteczna kaczka z sosem żurawinowym - M&M Cooking blog kulinarny Instant Search Follow Me Kategorie 1. DANIA GŁÓWNE makarony ryby i owoce morza zupy 2. DESERY ciasta ciasteczka inne pyszności Zobacz więcej
Camembert to francuski ser z niepasteryzowanego mleka krowiego. Ścisłą jego recepturę opracowano w 1791 roku we wsi Camembert w Normandii. Idealnie nadaje się do smażenia i pieczenia i dzisiaj Zobacz więcej
Kawałki piersi z kurczaka w pysznym sosie śmietanowo-żurawinowym, a do tego makaron pełnoziarnisty typu penne. Połączenie smaków kwaśnego ze słodkim i ostrym to raj dla kubków smakowych. Smakuje Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : By dojść do źródła, trzeba płynąć pod prąd. Stanisław Jerzy Lec Kolejny przepis dotyczący resztek (we wcześniejszym wpisie pokazałam wywar z indyka i szybką zupę). Bardzo prosty Zobacz więcej
Polędwiczki przygotowałam na niedzielny obiad, wyszły bardzo smaczne i soczyste. Sos żurawinowy doskonale się łączy z mięsem, najlepiej smakują podane z opiekanymi ziemniakami oraz surówką. Składniki: Zobacz więcej
Ostatnio na blogu trochę zasłodziłam i zasypałam Was słodkimi przepisami. Dziś zaproponuję coś na obiad. Duszona polędwiczka wieprzowa z sosem chrzanowo-żurawinowym to świetny przepis nie tylko na Zobacz więcej
Składniki na4 porcje: • 4 okrągłe pleśniowe serki typu Camembert • 1 płat ciasta francuskiego • żółtko • 1 łyżka mleka Sos żurawinowy: • 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina • 1 słoiczek żurawiny do Zobacz więcej
Zobacz jak przygotowuję pierś z kaczki. Pierwsze co robię gdy wyciągnę pierś z lodówki to myję i usuwam resztę piórek. Kacze piersi nacinam w kostkę, tak aby nie uszkodzić mięsa. Potem zostawiam na Zobacz więcej
Świąteczny deser z musem gruszkowym i żurawinowym sosem. Puszysty mus gruszkowy na bazie serka mascarpone i kremówki w połączeniu z galaretką i sosem żurawinowym smakuje wyśmienicie. Smaki cudownie Zobacz więcej
Zbliżający się 11 listopada to nie lada gratka dla smakoszy, ponieważ przypadający na tę datę dzień św. Marcina, to według tradycji, okazja do zasmakowania świętomarcińskich przysmaków. Fanów Zobacz więcej
Małdrzyki z niebieskim makiem i sosem żurawinowym. Małdrzyki – czyli placki z twarogu rodem z Małopolski – to świetna propozycja na weekendowe śniadanie, która sprawdza się o każdej porze roku. Możesz Zobacz więcej